Automation, robotics

 

Fremtidens droneteknologier debatteret på International Drone Show

Fremtidens droneteknologier debatteret på International Drone Show

International Drone Show i Odense var endnu en gang et internationalt omdrejningspunkt for debatten om muligheder og udfordringer indenfor droneområdet.

Del artiklen på

Flere end 500 besøgende fra Danmark og hele verden har netop været samle på International Drone Show i Odense for at se nye teknologier, møde nye partnere og opleve det seneste nyt fra droneverdenen. Arrangementet er en af de største dronemesser i Nordeuropa og var endnu en gang et internationalt omdrejningspunkt for debatten om muligheder og udfordringer indenfor droneområdet.

Med flere end 60 indflydelsesrige talere fordelt på fem paneldebatter og fire konferencespor, herunder højt profilerede talere fra dansk forsvar og store navne inden for dronetransport, blev der adresseret spørgsmål som: Hvordan bruges droner i konfliktsituationer i dag? Og hvordan kan droner bruges til beskyttelse af kritisk infrastruktur?

- International Drone Show 2024 har fremmet samtalen om, hvordan vi kan anvende droneteknologier i mange flere sammenhænge end vi gør i dag, siger Søren Elmer Kristensen, CEO for Odense Robotics, som står bag den årlige begivenhed på HCA Airport sammen med UAS Denmark Test Center.

- Mange forskellige interessenter skal samarbejde for at ubemandede fly kan dele luftrum på en sikker og bæredygtig måde. Derfor handler International Drone Show om at fremvise dronernes store potentiale og bygge partnerskaber. Danmark er privilegerede over at have et stærkt droneøkosystem med førende dronetestfaciliteter, så vi er glade for at have samlet så mange droneinteressenter her igen i år.

Konferencens højdepunkter

Åbningskeynoten fra Drone Industry Insights pegede på trends på dronemarkedet og fremhævede nye tal, der viser, at dronevirksomheder i de nordiske lande er mere optimistiske end det globale gennemsnit med en score på 7,1 sammenlignet med 6,6.

Forsvaret var et centralt emne med højt profilerede talere fra dansk forsvar og forskere, som dykkede ned i diverse emner såsom ubemandede køretøjer på slagmarken, brugen af kommercielle hyldevarer i en militær kontekst, overholdelse af NATO-standarder og fremtiden for væbnede konflikter. Danske dronevirksomheder viste stor interesse i workshops med Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse om droneindkøb.

- Best practice cases fra USA, Europa og Arktis fremhævede, hvordan droner kan anvendes som et ressourceeffektivt værktøj til inspektion af infrastruktur, dronetransport, katastrofehåndtering, miljøovervågning og sundhedslogistik. En vigtig erkendelse var den uundværlige rolle af offentlig-private partnerskaber i at fremme sUAS/AAM-industrien, siger Søren Elmer Kristensen.

Dronelovgivning og operationel sikkerhed var også et centralt tema. Danske dronevirksomheder viste betydelig interesse i den seneste indsigt fra Trafikstyrelsen om Danmarks kommende dronestrategi, mens flere andre oplæg fremhævede nye måder at overvinde udfordringer i luftrumsintegration og flyvetestning.

Se droner før du investerer

Der var også en udstilling og flere live flyvedemonstrationer. Nordic Wing fremviste deres nyeste Astero ISR 2.5 og deres Raptor system; UMS Skeldar fremviste deres V-200 platform, som understøtter taktiske operationer for overvågning, nødhjælp, sikkerhed og forsvar; og Drone Volt udførte en demoflyvning af deres LineDrone.

- At se droner og software i aktion før du investerer giver mange værdifulde indsigter. Derfor gør International Drone Show det muligt for besøgende at se og sammenligne løsninger gennem live udendørs flyvninger. Leverandører demonstrerede en bred vifte af droneapplikationer, og droneeksperter var til stede for at besvare spørgsmål fra publikum, siger Michael Larsen, leder af UAS Denmark Test Center, som tilbyder BVLOS flyvninger, et C-UAS center, R&D faciliteter, en erhvervspark og 1.900 kvadratkilometer luftrum over land og hav.

Begejstring var til at mærke

- International Drone Show er en unik mulighed for at møde folk fra droneindustrien, forskere og andre interessenter som f.eks. slutbrugere, og diskutere hvordan vi kan gøre optimal brug af droneteknologi til gavn for samfundet, sagde Michael Linden-Vørnle, Chefkonsulent ved DTU Space, der var en paneldeltager ved arrangementet.

Også fra internationale deltagere var begejstringen stor. Peter McCurry, Managing Director, Flowcopter, fra Skotland, sagde:

- International Drone Show er et fantastisk sted for os at blive mere synlige i droneverdenen. Det er helt utroligt at have så mange mennesker med avancerede udviklede systemer samlet her, som man kan interagere med - og så er det meget givende at møde og tale med potentielle kunder og eksperter inden for området.

3/6 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma