Automation, robotics

 

Ny tracking-enhed frigør tid og økonomi hos entreprenør-virksomhed

Ny tracking-enhed frigør tid og økonomi hos entreprenør-virksomhed

Entreprenørfirmaet HMC A/S har effektiviseret driften og skabt større overblik over materialer, udstyr og transport med 200 nye tracking-enheder fra den danske tech-virksomhed kollektio.

En investering i ny tracking-teknologi gør en mærkbar forskel hos entreprenørfirmaet HMC A/S. 200 ’Beacon Eye’-enheder fra teknologi-virksomheden kollektio har gjort det muligt at effektivisere driften og skabe et langt større overblik over materialer, udstyr og transport. 

Den lille tracking-enhed udsender et ID, der bliver opfanget af virksomhedernes GPS’er – i både firmabiler og medarbejdernes telefoner. Derfra udsendes koordinater til virksomheden, hvor de kan finde de givne maskiner og endda se lagerstatus på enheder med Beacon Eye monteret, når GPS’en bevæger sig ind på virksomhedens lagerområde. Beacon Eye kan holde batteriet i seks til ti år uden vedligehold.

HMC A/S benyttede sig i forvejen af GPS-løsninger fra kollektio til sine firmabiler og gravemaskiner – med stor tilfredshed. Derfor krævede det ikke megen betænkningstid, da kollektio præsenterede 'Beacon Eye' Med seks afdelinger fordelt over hele landet har HMC A/S brug for overblik.

- Da vores enheder ofte flyttes rundt mellem byggepladser, er det afgørende for os at bevare overblikket. Det kan vi med Beacon Eye. Vi kan hurtigt identificere, hvor vores maskiner og værktøjer befinder sig, hvilket fjerner den spildtid, der tidligere er gået med at søge efter dem. Det kan til tider være en svær opgave, når vi er på så mange byggepladser ad gangen, forklarer Kim Hassing, der er logistikchef hos HMC A/S.

Bruger mindre strøm end GPS’en

Kollektios seneste skud på stammen inden for tracking blev lanceret for et halvt år siden. Målet var at skabe en lille, kompakt tracking-enhed med en længere batterilevetid, der kan monteres på alt fra mindre værktøj til større containere. Det kan optimere koordineringsarbejdet og effektivisere tidsforbruget i flere industrier.

- Flere af vores kunder oplevede det problem, at GPS’er bruger for meget strøm og ofte skal udskiftes. Derfra startede vores idé, og det blev klart, at vi også kunne hjælpe på andre måder ved at gøre enheden mindre, så den også kunne knyttes til materialer og maskiner uden at tage meget plads. Og det kan vi mærke, at flere virksomheder allerede ser potentialet i, fortæller Jan Højer Pedersen, der er direktør hos kollektio.

Enheden erstatter ikke direkte GPS’en, men udsender i stedet et ID, der opfanges af en GPS eller en smartphone i en radius af 80 meter. Til gengæld har den en batterilevetid på mellem seks og ti år.

Klarer byggepladsens hårdføre miljø

HMC har indtil nu benyttet Beacon Eye til at holde styr på sine jordlopper og pladevibratorer, og er nu også i gang med at montere løsningen på dieseltanke. De foreløbige erfaringer har gjort alle bekymringer vedrørende holdbarhed til skamme. Hverken støv, vibrationer eller vejret har indvirkning på tracking-enhedernes stabilitet. Derfor er logistikchefen tilfreds med sin investering.

- Det er vigtigt, at de kan holde til byggebranchens miljø, og det kan de virkelig. Oveni er funktionaliteten i top. De hjælper os med at identificere, hvor vores enheder er, og de hjælper os med at holde styr på serviceintervaller. Tidligere resulterede det i ekstra investeringer i maskiner og værktøj, men de situationer ender vi ikke længere i. I stedet får vi hurtigt identificeret, hvor den tætteste enhed er til den givne opgave, siger Kim Hassing.

28/11 2022
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder