Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Polestar biler bliver som de første forsynet med ny 'banebrydende' Google-teknologi

Polestar biler bliver som de første forsynet med ny 'banebrydende' Google-teknologi

På CES-udstillingen annoncerer Polestar, at firmaets elbiler vil blive udstyret med Googles nye HD-kortteknologi, der forbedrer de eksisterende driver assistance (ADAS) systemer og understøtter fremtidige selvkørende funktioner.

Del artiklen på

Google har på årets CES-messe i Las Vegas præsenteret de nyeste forbedringer og opdateringer til Polestars biler. Opdateringerne omfatter Googles nye HD-kort, der vil blive lanceret i Polestar 3 sammen med lanceringen af fjernstyrings-funktioner til Polestar 2.

- Opdateringerne er et direkte resultat af vores stærke samarbejde med Google og viser de fordele, der er ved integrationen af det innovative Android Automotive OS-system i vores biler, siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør.

Polestar 3 bliver efter planen den første bil i verden, der anvender Googles nye HD-kort - et omfattende navigationskort, der giver særligt detaljerede og opdaterede vejinformationer. HD-kortet gør det muligt for Polestar 3-biler at kombinere deres sensor-teknologi med Googles præcise viden om bilens placering på vejbanen og lokalitetsdata for at kunne tilbyde driver assistance-funktioner som fx Pilot Assist. Det danner også grundlag for, at bilen i fremtiden kan blive selvkørende.

Et HD-kort er indeholder detaljer, som normalt ikke er tilgængelige i traditionelle navigationskort. Den store detaljegrad er nødvendig for bilens assisted-driving-beregninger, der forbedrer bilens aflæsning og genkendelse af vejbanemarkeringer samt lokalisering af objekter så som vejskilte.

- Vores nye HD-kort, der bygger videre på Googles lange historie med at kortlægge kloden, er særligt designet til bilproducenter, og vi er virkelig glade for vores fortsatte samarbejde med ledende bilproducenter som Polestar for at forbedre sikkerhed og komfort for bilister verden over, siger Jørgen Behrens, Googles Vice President og General Manager for Geo Automotive.

Med implementeringen af fjernstyrede funktioner får Polestar 2-ejere nu mulighed for at tjekke bilens status og kontrollere bestemte funktioner i bilen, som fx at tænde for klimaanlægget, at tjekke batteriniveauet og at låse bildøre op ved at bruge en kompatibel Google Assistant enhed. Funktionerne vil indledningsvis være tilgængelige for brugere i USA og vil efterfølgende blive rullet ud til flere markeder over tid.

5/1 2023
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma