Display, opto, LEDs

 

Knob on Display (KoD) touch controllere 'disrupter' traditionel touchscreen-design

Knob on Display (KoD) touch controllere 'disrupter' traditionel touchscreen-design

Microchips nye maxTouch Knob on Display (KoD) touch controller familie gør det muligt at kombinere fordelene ved en mekanisk drejekamp med fleksibiliteten i en multi-touch skærm (in english).

Mange bil og industriel touch HMI designere søger at blande fordelene ved en mekanisk drejeknap med en moderne multi-touch skærms fleksibilitet. Microchip Technology har lanceret en touch Knob on Display (KoD) controlleren, som den første bil parate touchscreen controller familie der understøtter detektion og rapportering af kapacitive drejeknapper samt mekaniske switches ovenpå et touch panel.

I modsætning til traditionelle mekaniske drejeknapper, kan denne nye teknologi montere knappen direkte på displayet uden en åbning i panelet eller tilpasning af touch mønstret, så design fleksibiliteten forøges og systemomkostningerne sænkes.


KoD teknologien eliminerer behovet for tilpassede touch sensor mønstre, så designere nemt kan implementere forskellige antal knapper, former og placeringer, så det passer en bred vifte af slutbrugerprodukter. De tilpassede konfigurationer kan justeres uden at ændre den indlejrede maXTouch KoD touch controllers firmware, så der opnås en kortere og mere fleksibel udviklingscyklus.

maXTouch KoD controlleren gør det muligt for designere at bevare bekvemmeligheden ved en drejeknap, men kombinere det med en moderne og innovativ indretning med smarte overflader og multi-touch skærme.

Derudover kan designere forvente let konstruktion af et forseglet Human Machine Interface (HMI) modul, der bliver mere og mere populært i hvidevarer og industrielle applikationer. Anvendelsen af en drejeknap på en skærm vil også forøge sikkerheden for slutbrugeren, da de f.eks. ikke behøver at kigge på skærmen medens de kører, hvis de skal justere lyden eller klimaanlægget.


- Moderne bruger interfaces anvender ofte multi-touch skærme og fjerner mekaniske knapper for at opnå de mest moderne designs. Men funktioner såsom temperatur eller lydvolumen styres bedst gennem en drejeknap, forklarer Clayton Pillion, der er vice president for Human Machine Interface forretningsenheden hos Microchip Technology.

- Den nye maXTouch KoD teknologi tilbyder fordelene fra begge verdner ved at understøtte en kapacitiv drejeknap med en nøglefærdig touch controller familie og en omfattende portefølje af dedikerede værktøjer for hurtig implementation.

Med frigivelsen af maXTouch KoD familien tilbyder Microchip to varianter, der giver kunder design frihed og fleksibilitet til at vælge hvordan de vil implementere den kapacitive drejeknap. KD varianten gør det muligt for kunder at vælge deres design partner og skabe deres egen løsning igennem et reference design udviklet sammen med BNL Bearings, så der opnås fuld frihed til at tilpasse designet til specifikke applikationer.

MK varianten understøtter Magic Knob, der er udviklet af Panasonic Industry Co., Ltd. Samtidig med at fleksibiliteten til at montere på standard touch sensor mønstre bevares, tilbyder Microchip Panasonic Magic Knob (MPMK) løsningen et højt tilpasningsniveau for rotering og haptisk tryk tilbagemelding, samt valg af overflademateriale.

Microchip tilbyder en omfattende portefølje af både hardware og software udviklingsværktøjer, der forkorter udviklingstiden for kapacitive drejeknapper.

Flere oplysninger her: maXTouch Knob on Display (KoD) controller

4/7 2022