HW/SW-udvikling og EMS

 

GPV åbner ny fabrik i MexicoAdm. direktør Bo Lybæk, GPV, holdt åbningstalen.

GPV åbner ny fabrik i Mexico

Den danske EMS-leverandører GPV har åbnet sin nye fabrik i Guadalajara, Mexico. Allerede nu beskæftiger fabrikken knap 80 medarbejdere, og GPV forventer at nå 350 medarbejdere inden for de kommende år.

Der var fornemt besøg, da GPVs nye 4.500 kvadratmeter store elektronikfabrik blev åbnet tirsdag i Guadalajara, Mexico. Både guvernøren i delstaten Jalisco, Jorge Aristóteles Sandoval Diaz, ministeren for økonomisk udvikling i delstaten Jalisco, José Palacios Jiménez, borgmesteren for bykommunen Zapopan i delstaten Jalisco, Jesús Pablo Lemus Navarro samt den danske ambassadør til Mexico, Henrik Bramsen Hahn, var med til at klippe snoren til det nye dansk-mexicanske væksteventyr.

Herudover deltog Danmarks nye Tech Ambassadør med base i Silicon Valley, Californien, Casper Klynge, der gerne ville lære GPVs position inden for high-end industriel elektronikproduktion at kende.

GPVs adm. direktør Bo Lybæk og den lokale General Manager Tommy Kristiansen var naturligvis også tilstede, og nu glæder alle sig til at servicere kunderne på det amerikanske kontinent fra den nye fabrik med det avancerede produktions set-up:

- Dagen i dag er en meget stor milepæl i GPVs historie. Vi har i mange år haft produktion på det europæiske og asiatiske kontinent, og med vores etablering her i Mexico er vi tilstede på de tre vigtigste kontinenter og kan således servicere vores globale OEM-kunder endnu bedre, forklarer Bo Lybæk og fortsætter:

- Vi har de seneste år fokuseret på at få et solidt fodfæste på det amerikanske marked, og det er lykkes. Der er således rigeligt at tage fat på her i Guadalajara.

På åbningsdagen tæller antallet af medarbejdere 77, men inden for kort tid skal der etableres yderligere en produktionslinje og dermed ansættes flere medarbejdere. GPV har indgået aftaler med lokale universiteter om talentudvikling, og GPV ønsker i det hele taget at tiltrække de bedste medarbejdere fra lokalområdet ved at være en attraktiv arbejdsplads:

- Vi er ikke kommet til Mexico på grund af billig arbejdskraft. Vi er kommet på grund af den gode beliggenhed, attraktive rammebetingelser for virksomheder og ikke mindst adgangen til mange dygtige og veluddannede medarbejderressourcer. Vi har ved selvsyn konstateret, at uddannelsesniveauet på universiteterne i Guadalajara er meget højt. Det forsøger vi at modsvare med attraktive ansættelsesvilkår, herunder livsforsikring, kantineordning, transport af alle medarbejdere mv. Vi yder også en aktiv indsats for at hjælpe ofrene for de seneste jordskælv i regionen, fortsætter Bo Lybæk

GPVs speciale ligger inden for produktion af mekatronik, dvs. kombinationen af elektronik og mekanik. Her har GPV en konkurrencefordel, fordi mange af GPVs konkurrenter er enten rene elektronik- eller mekanikvirksomheder. GPV opererer særligt inden for specialløsninger i små og mellemstore serier med en høj grad af fleksibilitet. Det kan være både elektroniske delløsninger og færdige produkter (box-build), og i alt har GPV cirka 4.500 forskellige typer elektronikprodukter, der løbende produceres til omkring 300 kunder - fortrinsvis OEM’er inden for cleantech, instrumenter & industri, medico samt marine & forsvarsindustri.

Og det er ikke blot i America, at GPV har godt gang i forretningen. Virksomheden har siden 2012 set en gennemsnitlig omsætningsvækst (CAGR) på mere end 7% om året. Væksten kommer fra en øget efterspørgsel fra både eksisterende og nye kunder. Derfor er GPV i øjeblikket også i gang med at udvide kapaciteten i både Danmark og Thailand, og ligesom i Mexico anvendes den nyeste Industri 4.0-baserede produktionsteknologi.

Omsætningen i GPV forventes at runde DKK 1 milliard i 2017 med en samlet produktion på 8.5 millioner enheder.
12/10 2017
Produktlinks
Find din leverandør:

AOI teknologi

Box Build & Retail Pack

Boxbuild

Cable-Harness

CE test

FAR rapport

Hardware udvikling

Inaktiv atmosfære

IoT

IPC-A-610

OE-Lite Linux

PCB layout

Produktdesign og –udvikling

SMD montage

SMT prototype linje

SMT volumen linje

Space elektronik

SPI teknologi

Totalløsninger

Udviklings Board

X-ray

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic