Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Nyt testcenter på Aalborg Universitet skal forbedre fremtidens elektronik

Nyt testcenter på Aalborg Universitet skal forbedre fremtidens elektronik

Med det nye testcenter X-Power på Aalborg Universitet bliver det nu muligt at styrke holdbarheden og pålideligheden af elektroniske systemer og komponenter.

Pålidelig elektronik, som kan holde til svingende temperaturer og luftfugtighed, er en afgørende faktor for mange danske og internationale virksomheder i deres fremstilling af avancerede elektroniske produkter. Det gælder alt elektronik lige fra smartphones til vindmøller, og et nyt testcenter på Aalborg Universitet giver nu forskere nye muligheder for at teste og analysere fejlmekanismer i de elektroniske systemer og komponenter.

Testcenteret er blevet en realitet på baggrund af en større bevilling på 31 millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og centerets nye højavancerede test- og analyseudstyr skal være med til at styrke den langvarige tradition for fremstilling af effektelektronik i Danmark. Derfor søger centeret også potentielle interesserede virksomheder indenfor effektelektronik, som ønsker at udnytte det store potentiale, som X-Power giver mulighed for:

- Vi er meget glade for bevillingen og de muligheder, som X-Power giver i vores forskning med pålidelighedstests. For eksempel har vi nu nogle meget gode vilkår for at teste pålidelighed i forhold til de mange forskellige stressfaktorer, som elektronik udsættes for. Det kan være temperaturforskelle, fugt, vibrationer og el-net-transienter,siger Francesco Iannuzzo, der er professor på Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet.

- Vi vil derfor også meget gerne i kontakt med virksomheder, som – i deres udvikling af elektroniske produkter – kunne have gavn af den forskning, vi kan bedrive ved hjælp af faciliteterne. Vi er nu i den fase af etableringen af X-Power, hvor det meste af vores udstyr er i hus, og vi er i fuld gang med at øve os i at anvende det. Vi regner med at være fuldt operative i løbet af de kommende måneder, tilføjer han.   

 Aalborg Universitet i spidsen for samarbejdet

Det er Aalborg Universitet, som står i spidsen for samarbejdet omkring X-Power, og ifølge centerleder for X-Power og professor på Institut for Energiteknik Frede Blaabjerg er det et vigtigt initiativ i udviklingen af det moderne samfund:

 - Effektelektronik er uden tvivl en nøgleteknologi i det moderne samfund, og X-Power-centeret vil her kunne fastholde den stærke position, som Danmark har internationalt indenfor forskning på området. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for de muligheder, bevillingen giver, og vi glæder os til for alvor at komme i gang med at anvende udstyret, lyder det  fra Frede Blaabjerg.

Med i samarbejdet om X-Power er også SDU, FORCE Technology, DTU og Aarhus Universitet. Centeret er placeret i Aalborg, men har afdelinger ved Syddansk Universitet i Odense og Sønderborg.

16/6 2020
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor