Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Revolutionerende dansk udviklet 'energy-harvesting' teknologi kan erstatte batterier

Revolutionerende dansk udviklet 'energy-harvesting' teknologi kan erstatte batterier

Den danske virksomhed TEGnology annoncerer termoelektrisk komponent, der kan omforme varme til elektrisk energi. Der er tale om en teknologi, der kan masseproduceres med en meget lav koststruktur.

Det danske virksomhed TEGnology ApS med domicil i Hedensted lancerer nu efter flere års forskning og udvikling FLIPTEM 36, der er en termoelektrisk komponent, som kan omforme varme til elektrisk energi og dermed  erstatte batterier i f.eks. radiatorer, termostater og trådløse temperaturfølere og meget andet. Der også et stor potentiale for teknologien i bl.a. biler.

Den nye komponent udmærker sig endvidere ved at kunne masseproduceres med en lav kostpris, og komponenten skal aldrig udskiftes som det jo sagens natur er nødvendigt med batterier.

- Termoelektriske materialer kan konvertere spildvarme til elektricitet. Mens de er blevet undersøgt i årtier, har kun få nået kommercielle anvendelser på grund af deres lave effektivitet, høje omkostninger og anvendelsen af sjældne metaller. Vores søgen efter effektive, rigelige og miljøvenlige termoelektriske materialer, har ført frem til anvendelsen af to nye særlige forbindelser af almindeligt forekommende metaller, forklarer Dr. Hao Yin, der er Materialeekspert hos TEGnology.

- Det faktum, at de er naturligt forekommende mineraler er en ekstra bonus – samtidigt med det er let syntetisere dem til et termoelektrisk materiale. Forbindelserne er særligt interessant, fordi de kombinerer meget lav varmelednings-evne med usædvanligt gode elektroniske egenskaber, fortsætter han.

TEGnology s frembringelse af nye skalérbare termoelektrisk materialer, er anerkendt af førende brancheeksperter, og de igangværende processer er kun de første skridt i bestræbelserne på at skabe en billig, udbredt teknologi til konvertering af varme til elektricitet. TEGnology har de resurser ög den viden og erfaring, der skal til for at tage disse materialer fra laboratoriet til markedet, påpeges det.

- De to nye materialer spiller en central rolle i vores nuværende og kommende produkter, understreger TEGnology’s grundlægger Flemming Bjørn Hansen,  og firmaets CEO Paul Egginton supplerer:

- Vores mål hos TEGnology er til stadighed levere værdi til vores kunder ved at identificere og udvikle de bedste termoelektriske materialer til udnyttelse af spildvarme der kan forbedre energi effektiviteten og samtidig reducere omkostningerne.

Flere informationer om TEGnology’s arbejde, teknologier og produkter kan hentes på firmaets hjemmeside:

www.TEGnology.dk

5/1 2017
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic