Video & Audio

 

Ambitiøst nyt samarbejde mellem Sound Hub Denmark og Aalborg Universitet

Ambitiøst nyt samarbejde mellem Sound Hub Denmark og Aalborg Universitet

Samarbejde mellem Sound Hub Denmark (SHD) og Aalborg Universitet (AAU) åbner op for nye spændende projekter, der kan få betydning for samfundsudviklingen og forbinde internationale forretningsideer inden for lyd og akustik med talentbasen i Danmark.

Danmark er en væsentlig spiller på lydområdet også på den international scene, så placeringen af verdens første lyd- og samarbejdsklynge i Struer, Lydens By er ret oplagt. Samarbejdet med Aalborg Universitet (AAU) er lige så oplagt, da AAU tilbyder lydrelateret forskning og uddannelse i verdensklasse, som et af sine uddannelsesmæssige indsatsområder. Endvidere er AAU kendt for sit mangeårige samarbejde med industrivirksomheder som bl.a. Bang & Olufsen. 

AAU ligger på førstepladsen, når det gælder universiteter for ingeniører i Europa, og er derudover kendt som first-mover, når det drejer sig om at introducere nye former for samarbejder mellem erhvervslivet og vidensinstitutioner og facilitere videnssamarbejder. 


- Vi mener vores engagement i SHD vil føre til særdeles relevante forskningsprojekter og andre innovationsaktiviteter. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at vi har en national klynge for lyd, audio, signalbehandling og andre relaterede områder. Vi er overbevist om, at det vil give et solidt grundlag for vores studieprogrammer og tiltrække nye studerende, siger Jan Østergaard, Professor, Institut for Elektroniske Systemer, AAU.

I det sidste 1½ år har AAU været til stede under alle Sound Hub Denmarks SoundTech Accelerator forløb, der retter sig mod talentfulde international lyd startups. AAU har deltaget i relevante lydprojekter og workshops hos Sound Hub Denmark med fokus på at arbejde med talentfulde studerende og definere studieprojekter.

- Hos Sound Hub Denmark tilbyder vi moderne faciliteter, laboratorier og adgang til et stort netværk af dedikerede specialister inden for relevante områder i industrien. Vi gør det i samarbejde med vore partnere, heriblandt AAU. Sammen sætter vi scenen for et produktivt møde mellem industri og uddannelse, der sikrer, at lydinnovation løftes til det næste niveau. Mange virksomheder og især startups har ikke en tradition for at arbejde sammen med universiteter, men det har AAU udviklet på og støttet op om mange år, og gør dem til den perfekte partner for os, siger Peter Petersen, CEO ved Sound Hub Denmark.

I samarbejdet vil der blive fokuseret på en række specifikke områder:

- Fælles ansøgninger om støtte til forskningssamarbejder
- Etablering af dedikeret område i SHD, hvor AAU kan lave demoe
- Planlægning af fælles lydevents/workshops afholdt i SHD
- Etablering af studerende/virksomheds samarbejdsprojekter og praktikforløb (BSc, MSc, PhD) hos SHD
- Tilbud om kurser, forelæsninger og master class, hvor SHD-samarbejdspartnere kan deltage
- AAU forskere (PostDoc. & Prof.) på stedet
- Adgang og fælles brug af laboratoriefaciliteter og teknisk personale
- Etablering af miljø for teknologisk vidensdeling

Med professionelle faciliteter og adgang til specialister fra erhvervslivet tæt på, er ambitionen at forbedre både forskningskvalitet og innovationsevnen hos nye virksomheder inden for lyd.

9/7 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight