Video & Audio

 

Dansk audio-virksomhed vil flytte produktion fra Asien til Struer

Dansk audio-virksomhed vil flytte produktion fra Asien til Struer

STEENSSEN har besluttet at forfølge en ambition om at flytte produktionen af højttalersystemer fra Asien til Danmark. Størstedelen af de kommende udviklings- og produktionspartnere har deres virksomhed i Struer.

En af årets første gode nyheder fra Sound Hub Denmark er, at virksomheden STEENSSEN har besluttet at forfølge en ambition om at flytte produktion af sine højttalersystemer fra Asien til Danmark. Størstedelen af de kommende udviklings- og produktionspartnere har deres virksomhed i Struer.

For at imødekomme ønsket fra en voksende middelklasse i Kina og Japan, om produkter med kvalitetsstemplet; ’Made in Denmark’, samt for at opnå større fleksibilitet i produktionsserierne for hele produktporteføljen er flere samarbejder under opsejling for STEENSSEN. Målet er en global salgsvækst.


Dansk design og godt design har en høj værdi i den voksende middelklasse i Asien, som ønsker god lyd til deres fladskærme. Desværre er produktionsfaciliteter i Kina efterhånden udelukkende indstillet på masseproduktion, hvilket umuliggør mindre designserier, der er tilpasset differentierede kundebehov. Handelsbarrierer og miljøbelastende transportomkostninger er også med i overvejelserne om flytning.

- I Struer har jeg mødt en kompetence, fleksibilitet og ekspertise i småserieproduktion, der ikke findes magen til andre steder – og så elsker de udfordringer, siger Frederick Rickmann, stifter og administrerende direktør for STEENSSEN.

’Made in Struer’

- Det er et skulderklap til Struer, men bestemt også godt nyt for Danmark, at udvikling og produktion trækkes hjem, når kompetencerne på det danske arbejdsmarked kan løfte opgaven, siger direktør for Sound Hub Denmark Peter Petersen, og han fortsætter:

- Struer har udover en stor tradition for integreret produktudvikling indenfor lyd og akustik, også en stor underskov af virksomheder og specialister med mangeartede komplementære kompetencer inden for meget kort afstand. Der er derfor næsten ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre, når de bringes sammen med en innovationsvirksomhed som STEENSSEN.

- Vores opgave i Sound Hub Denmark er netop er tilbyde denne form for ’matchmaking’ muligheder mellem danske virksomheder, men også at skabe frugtbare kontakter mellem danske virksomheder og vidensinstitutioner og udenlandske talentfulde startups.

STEENSSEN bliver den 8. virksomhed i rækken af virksomheder, som har registeret et CVR-nummer hos Sound Hub Denmark.

Den 23. januar kl. 14-18 inviterer Sound Hub Denmark i øvrigt til et åbent event i samarbejde med STEENSSEN på Peter Bangs Vej 17, 7600 Struer.

Her er der mulighed for at møde Frederick Rickmann og høre om hans ambitioner og proces frem mod at flytte produktion fra Asien til Struer. Derudover bliver der også mulighed for at møde de tre Struer-baserede virksomheder, som STEENSEN har indledt et samarbejde med. Det drejer sig om: CIM PrintTronic (udvikling og produktion af elektronikken), Alu Parts (udvikling og produktion af aluminiumskomponenter) samt EKTOS (på test og godkendelser.)

STEENSSEN målsætning er at udvikle musiksystemer og højttalere af høj kvalitet i smukt design til en attraktiv pris - med en tilgang, at godt design ikke behøver at være dyrt.

Bagmanden Frederick Rickmann er uddannet arkitekt og industriel designer fra Skotland, men blev allerede meget tidligt fascineret af den danske design tradition, og besluttede sig for at slå sig ned i Danmark. Han har siden udviklet en lang række velkendte forbrugerelektronikprodukter, som i overvejende grad er blevet produceret i Taiwan og Kina.

STEENSSEN har dyrket det internationale og har fulgt tendensen med at producere i Kina, men har også arbejdet for at få industrien derude til at forstå betydningen af godt design. Se mere på: https://www.steenssen.com

Sound Hub Denmark er verdens første internationale teknologi og innovationsklynge for lyd – et epicenter for lydinnovation.  En verdensklasse inkubator, udviklingsklynge og vidensnetværk indenfor lyd og akustik for iværksættere/opstartsvirksomheder, freelancere samt etablerede lyd- og akustikvirksomheder. Sound Hub Denmark tiltrækker internationale talenter og ideer indenfor lyd til Danmark og udvikler dem. Visionen er at blive verdens bedste sted at starte og vækste en lydvirksomhed.

Partnere i Sound Hub Denmark omfatter førende globale virksomheder i den internationale audio industri; Bang & Olufsen, Harman Lifestyle, GN Audio (Jabra) samt Aalborg Universitet og Danish Sound Network.

Vækstmiljøet består af et innovativt kontorfælleskab og udviklingsmiljø for lyd med verdensklasse måle-, værksteds- og testfaciliteter og adgang til fagspecialister, mentorer og vidensinstitutioner. Indenfor meget kort afstand er der et unikt udbud af virksomheder med supplerende kompetencer.
13/1 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic