Video & Audio

 

Dansk start-up firma præsenterer dumt tv

Dansk start-up firma præsenterer dumt tv

Det danske startup firma, displayy.io præsenterer med det såkaldte Iron Cast TV koncept den absolutte modsætning til et smart tv. Ikke en gang en fjernbetjening er inkluderet.

På de sociale medier bliver udtrykket DumbTV brugt som en modsætning eller en reaktion over for de kendte SmartTV platforme, som mange forbrugere giver udtryk for, at de hverken finder smarte eller gavnlige. Mange kæmper ofte med selv de mindste ting som at finde og bruge fjernbetjeningen eller navigere i de installerede applikationer på smart tv'et.

Den danske startup firmaet, displayy.io lancerer nu det såkaldte Iron Cast TV koncept, der er skabt til en verden, hvor traditionel flow tv bliver erstattet af on-demand tjenester. På internettet er Iron Cast TV, som debuterede med en Kickstarter-kampagne den 29. oktober 2019, blevet diskuteret, og reaktionerne er ifølge initiativtagerne positive.


- Vi er stolte af, at folk beskriver vores design som et 'dumt tv', som mange alligevel ønsker at eje, så de kan 'slå op' med deres fjernbetjening og besværlige smart TV platforme. Det bekræfter vores Kickstarter-kampagne, som har fået en varm velkomst. Vi fik 1500 interesserede købere til vores kommende lancering i august 2020 og 110.000 kr. i forudbetaling på kun en uge, påpeger Jacob Lindborg, der har designet produktet.

- Vi er klar til at vende opfattelsen af et moderne tv på hovedet. Vi har fjernet alt, som ikke længere gør sig gældende i et digitalt tv. Iron Cast TV har derfor ingen højttalere, ingen fjernbetjening og ingen menuer. Til gengæld har vi designet et tyndere og mere enkelt designer-tv uden tv, der er indrammet i stilrent aluminium, siger Jacob Lindborg.

- Forbrugere i dag vælger selv deres højtalere og deres streaming-tjenester. Det skal være nemt og fungere uden for meget klikkeri. Tv skal være på vores præmisser, vores indhold, vores tid. Vi har derfor designet et tv, som passer til denne livsstil, siger Jacob Lindborg.

- Med en simpel app til en mobiltelefon kan man ændre de basale ting som lyd, input-kilde og strøm. Derudover kan man justere skærmens indstillinger uden det store besvær, når behovet opstår.

Iron Cast TV sælges for 4.995 kr.

Selvom displayy.io er en startup virksomhed, så er det erfarne kræfter, der står bag. Co-founders Jacob Lindborg og Henrik Kemp er således begge veteraner inden for startups og design med hver over 20 års erfaring, og med displayy.io forfølger de en simpel simpel designvision; nemlig at skabe balance mellem funktion, oplevelse og æstetik. 

Jacob Lindborg har designet produkter for bl.a. LEGO og Bang & Olufsen. Han er en kreativ kraft, der hele tiden søger efter simplificering og effektivitet i alle hjørner af designprocessen. 

Henrik Kemp har hjulpet europæiske startups med innovation og vækst. Han har set det værste og det bedste i startups og ved, hvordan man undgår de kritiske faldgruber.

En video om produktet kan ses her

11/11 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor