Video & Audio

 

Startups inden for lydteknologi får udvidet støtte til at vokse sig storeSoundTech Accelerator Program-forløbet henvender sig til startups, der arbejder med lyd, og som ønsker at udnytte deres forretningsmæssige potentiale Foto: Anders Trærup

Startups inden for lydteknologi får udvidet støtte til at vokse sig store

Sound Hub Denmark og Danish Creative Industries (DCI) har under navnet SoundTech Accelerator lanceret et nyt innovativ accelerator-forløb for danske og internationale lydteknologiske startups.

Danmark skal cementere sin position som verdens bedste land at udvikle og drive lydteknologivirksomhed. Det er ambitionen bag et nyt partnerskab mellem Sound Hub Denmark og Danish Creative Industries (DCI), som nu lancerer et ambitiøst og nytænkende accelerator-forløb for danske og internationale lydteknologiske startups under navnet SoundTech Accelerator.

Danmark er allerede verdensførende, men vi kan blive endnu bedre, mener stifterne af accelerator programmet. 

- Branchen, som allerede beskæftiger 52.000 danskere og står for mere end fire procent af dansk eksport, skal løftes endnu højere, så Danmark kan fastholde og udbygge positionen som det bedste land for innovation med lyd, fastslår Sound Hub Denmarks direktør Peter Petersen.

Lydteknologi indgår i mange forskellige brancher

Den teknologiske udvikling har ført til en vækst og endnu større udbredelse og anvendelse af lydteknologi på tværs af brancheskel f.eks. indenfor sundhedsområdet. Derfor mener de to partnere, at der er brug for flere kreative og innovative løsninger til at nyttiggøre potentialet fuldt ud. 

SoundTech Accelerator Program-forløbet henvender sig til internationale og kreative startups, der arbejder med lyd, og som ønsker at udnytte deres forretningsmæssige potentialer til fulde. Forløbet giver værktøjer og skræddersyet vejledning til at imødekomme de enkelte startups udfordringer, og ruster dem til hurtigere at udnytte deres potentiale. Programmet har et balanceret fokus på hjælp til både produkt- og forretningsudvikling.

Stifter af Danish Creative Industries, Kristian Riis udtaler om programmet; 

- Vigtigheden af, at skabe stærke virksomheder med fokus på lyd er enorm for alle mennesker.
Som musiker og iværksætter ser jeg ikke blot SoundTech Accelerator Programmet
som nøglen til mere succesfulde virksomheder, men også til bedre liv med højere livskvalitet.

Med partnerskabet sammenbringes en bred vifte af erfaringer med at tiltrække, hjælpe og opbygge levedygtige startups. Med en fælles indstilling om, at man står stærkere sammen, ønsker begge parter at dele ud af deres viden til startups, for at klæde fremtidens virksomheder bedst muligt på til at vækste og udvikle deres potentiale og styrke. 

Sound Hub Denmark understøtter lydvirksomheder gennem en bred pallette af attraktive tilbud, der blandt andet indebærer adgang til et lydspecifikt kontor- og erhvervsfællesskab, skræddersyet hjælp og rådgivning, netværk af verdenskendte lydvirksomheder og eksperter, samt avancerede værksteder og testfaciliteter m.v.  

Danish Creative Industries er en platform, der samler kreative danske industrier og investorer. DCI arbejder for at fremme viden, netværk og adgang til kapital for kreative virksomheder, der gerne vil tage deres virksomhed til næste niveau.  

SoundTech Accelerator Programmet realiseres med støtte fra Bang & Olufsen, Accelerace, Færchfonden og Vald. Birn Holding. Yderligere sponsorer og samarbejdspartnere annonceres løbende.

2/2 2023
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma