Video & Audio

 

Stor succes med dansk program for internationale audio-opstartsvirksomheder

Stor succes med dansk program for internationale audio-opstartsvirksomheder

Den første gruppe af internationale opstartsvirksomheder har med stor succes afsluttet deres deltagelse i verdens første SoundTech Accelerator program, der er startet op af Sound Hub Denmark i samarbejde med Accelerace.

Efter seks måneder har den første gruppe af internationale opstartsvirksomheder afsluttet deres deltagelse i verdens første SoundTech Accelerator program, der er startet op af Sound Hub Denmark i samarbejde med Accelerace – og alle har fået noget med sig hjem.

Første rundes blanding på syv små virksomheder har været gennem tre camps, diverse workshops og coaching forløb, hvor fokus har været at udvikle, accelerer og skalere op. De har haft adgang til fantastiske testfaciliteter, internationale eksperter, Sound Hubbens partnere og det omfattende specialistnetværk, der findes omkring Sound Hub Denmark.


Det er yderligere suppleret af støtte fra de lokale kompetencevirksomheder I Struer, der allerede har indledt samarbejde omkring udvikling og produktion med nogle af virksomhederne.

Den generelle tilbagemelding fra alle deltagere har været meget positiv både med hensyn til relevans, indhold og lokation. Deltagerne har kommenteret, at programmet har gjort en stor forskel og har givet relevant og individuel assistance efter den enkelte virksomheds situation med hensyn til modenhed og kompleksitet.

Selv den bedste ingeniør har brug for en forretningsmand

For Cocobo, Holland, har opholdet haft stor betydning. Stifter Boris Polsek fortæller:
- Hele årsagen til at være med her var, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle komme fra ide til prototype, til noget man kan sælge og lave forretning på. Jeg ved ikke meget om markedsføring, markedsmekanismer, test, eller hvordan jeg får produceret min ide.

Som en opstartsvirksomhed, skulle Cocobo have hjælp af både teknisk og forretningsmæssig karakter. Andre virksomheder så som Distopik fra Slovenien, der er længere i processen, havde helt andre udfordringer, da de søgte om at komme med i programmet

- Virksomheden er ikke ny længere, og vi har et produkt, der efterspørges. Vi var bare ikke sikre på, hvordan vi skulle markedsføre og sælge det. Det var ret udfordrende for os, for vi er først og fremmest ingeniører- ikke forretningsmænd. Så alle de kompetencer man har brug for at få et produkt ud til forbrugeren, var nye for os, uddyber CEO for Distopik, Bojan Šernek.

Hvorfor er det vigtig med specialtilpassede acceleratorer og niche klynger?

Hver deltager har sin egen tilgang til programmet. For nogle har det været vigtigt at få en forståelse for de kompetencer, der skal til for at drive en forretning. For andre har det været muligheden for at få adgang til de fantastiske faciliteter. Nogle sætter pris på den sparring de får med specialisterne men også fra de andre deltagere i programmet, og her viser fordelen ved en specialiseret klynge sig.

- Jeg har erfaring med andre acceleratorforløb. Min første reaktion på programmet var en lille smule skeptisk eller forsigtig. Men da jeg oplevede den ekspertise, der var i teamet forsvandt mine betænkeligheder som dug for solen, siger Fredeerik Rickmann, CEO for STEENSSEN, et højkvalitets højttaler brand.

- Takket været målefaciliteten Quiet Room, kunne vi nå det absolue teoretiske minimumsniveau i interne mikrofoner for første gang i vores ANC-tests. Vi er taknemmelige for muligheden for at få adgang til et professionelt testmiljø, fortæller Jevran Hezaweh fra det schweizisk-baserede AVAtronics.

- SoundTech Accelerator Programmet er netop hvad en opstartsvirksomhede har brug for. Her har jeg adgang til mentorer, der får mig til at tænke over, hvad der er vigtigt for min virksomhed, noterer Riccardo Belingheri, COO Specialwaves.

- De eksperter, der blev trukket ind specielt for os, betød, at vi kunne kickstarte designet af et helt nyt produkt på blot få dage, fortæller Théodore Marescaux, CEO Muuselabs.

- Vi har været i stand til at videreudvikle og forbedre lydkvaliteten i vores håndlavede lerhøjttalere, udtaler Pablo Ocqueteau, stifter af Mapuguaquén.

Lokationen betyder noget

At være i Danmark og flytte ind hos Sound Hub Denmark i Struer i adskillige måneder for at blive en del af et lydfællesskab med lokal forankring har haft en uvurderlig betydning.
Deltagere fra Slovenien, Holland, Tyskland og Schweiz har tilbragt perioden mellem midtvejs og slutcampen på stedet for at drage fordel af at være sammen med andre ligestillede i de faciliteter, som SHDK tilbyder.

Faciliteterne og folkene her har taget os til et nyt niveau. Folk er meget åbne og villige til at dele ud af deres erfaringer, er en af mange positive kommentarer fra deltagerne.

- Vi får lignende kommentarer fra anden og tredje gruppe af deltagere i SoundTech Accelerator programmerne, som kører lige nu, fortæller Peter Petersen, CEO for Sound Hub Denmark.

Deadline for næste SoundTech Accelerator Program er 1. September, 2019. Tilmelding her: SoundTech Accelerator Program.

Sound Hub Denmark er en ny international videns- og erhvervsklynge for lydudvikling lokaliseret i Struer, Danmark, som vil huse og tiltrække investorer, entreprenører, iværksættere, forskere og etablerede lyd- og akustikvirksomheder.

Partnere i Sound Hub Denmark omfatter førende globale virksomheder i den internationale audio industri; Bang & Olufsen og Harman Lifestyle samt Aalborg Universitet og Danish Sound Network. Sound Hub Denmark tilbyder et innovativt udviklingsmiljø for lyd med verdensklasse måle- og testfaciliteter i et spændende virksomhedsfællesskab og med adgang til vidensinstitutioner og mentorer. Indenfor meget kort afstand er der herudover et bredt udbud af virksomheder med supplerende kompetencer.

Ambitionen er at skabe et fundament for innovation, vækst og jobs for virksomheder og personer, der ønsker at blive verdensklasse indenfor for deres specifikke område og hermed være i stand til at tiltrække nøgleinvestorer. Sound Hub Denmark er også åben for teams eller afdelinger fra eksisterende virksomheder, som ønsker at arbejde med lydinnovation og -udvikling, og som kan drage fordel af at være en del af dette miljø for lydinnovation, lyd-kompetencer og spirende talenter.

22/8 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic