Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Nye tal afslører elektronik-produkters miljøpåvirkning

Nye tal afslører elektronik-produkters miljøpåvirkning

I Danmark sælges årligt cirka to millioner nye mobiltelefoner og beslægtede produkter. Men nogle modeller er større klimasyndere end andre. 'I toppen' ligger Microsoft og Samsung, viser undersøgelse fra Refurbed og forskningsinstituttet Fraunhofer.

E-24 med fokus på AI og sikkerhedsrisici

E-24 med fokus på AI og sikkerhedsrisici

Elektronikmessen E-24 vil blandt andet have fokus på AI – kunstig intelligens. AI skal ses som et værktøj snarere end en trend, og alt værktøj skal bruges rigtigt. Hackere ser desværre også store muligheder i den igangværende AI-revolution.

Infineon vil dokumentere komponenters miljøaftryk

Infineon vil dokumentere komponenters miljøaftryk

Infineon tager med nyt initiativ en pionerrolle i chipindustrien, når det gælder om at giver kunderne informationer om forskellige produktfamiliers miljømæssige 'footprint' (in english).

Google Cloud får dedikeret nordisk AI-sprogmodel

Google Cloud får dedikeret nordisk AI-sprogmodel

Google Cloud er på vej med den nye sprogmodel Viking, som skal gøre det nemmere at anvende AI-værktøjer på nordiske sprog, herunder dansk.

Eaton og CTS Nordics giver økonomisk saltvandsindsprøjtning til NordicEPOD

Eaton og CTS Nordics giver økonomisk saltvandsindsprøjtning til NordicEPOD

NordicEPOD, der specialiserer sig i standardiserede løsninger til håndtering af kritiske strømkrav i datacenterindustrien, sikrer investering fra Eaton og CTS Nordics til at øge produktionskapaciteten.

DigiKey hædret med mange leverandør-priser

DigiKey hædret med mange leverandør-priser

DigiKey modtog 18 awards fra deres leverandører i forbindelse med 2024 EDS Leadership Summit arrangementet (in english).

Teknologi skal fremtidssikre sundhedsvæsenet

Teknologi skal fremtidssikre sundhedsvæsenet

IDA roser Sundhedsstrukturkommissionen for at ville investere markant i ny sundhedsteknologi og droppe nærhospitalerne til fordel for innovative lokale sundhedscentre.

Hjernestimulation med 3D ultralyd til behandling af neurologiske sygdomme og tilstande

Hjernestimulation med 3D ultralyd til behandling af neurologiske sygdomme og tilstande

Fraunhofer-forskere har udviklet en teknologi, der bruger ultralydssignaler til målrettet stimulering af bestemte områder af hjernen.

Fra grøn forskning til big business

Fra grøn forskning til big business

Med 10 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond, er der under navnet 'Deep Green Innovators' søsat et nyt projekt, der skal bringe den grønne forskning ud i erhvervslivet.

Kvantecomputere på en ny måde

Kvantecomputere på en ny måde

Universitetet i Kaiserslautern udvikler inden for rammerne af det såkaldte Rymax One samarbejde en kvantecomputer, hvor der benyttes AWG-kort fra Spectrum Instrumentation i en central rolle (in english).

Farnell markerer 30 års jubilæum på det nordiske marked

Farnell markerer 30 års jubilæum på det nordiske marked

Det er nu 30 år siden, at Farnell åbnede kontorer i København, Solna i Sverige og Espoo i Finland og dermed fik bedre forudsætninger for at forstå og adressere specifikke behov hos de lokale kunder.

EIFO opruster inden for kvanteteknologi og etablerer brohoved i Danmark

EIFO opruster inden for kvanteteknologi og etablerer brohoved i Danmark

Med en investering i Atom Computing tager EIFO endnu et skridt mod mere kommercialisering af kvanteteknologisk forskning, og i den forbindelse har Atom Computing valgt Danmark som sit europæiske hovedkontor.

Nyt EU-patent fylder 1 år og er en stor succes i danske virksomheder

Nyt EU-patent fylder 1 år og er en stor succes i danske virksomheder

Den 1. juni fyldte det fælles europæiske patentsystem et år, og nye tal viser, at danske virksomheder er de flittigste brugere af det europæiske enhedspatent.

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

'Next Step India' hedder et nyt projekt, der skal koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

 • En festdag for danske it-iværksættere og investorer

  Efter fire års ventetid har regeringen endelig lanceret deres iværksætterstrategi. Heldigvis er der rigtigt mange gode initiativer i den, som vil være med til at styrke det danske it-iværksætterlag, fastslår IT-Branchen i en kommentar.
 • Store kinesiske chipambitioner skaber markedsturbulens

  Kinas store ambitioner om at etablere sig som en storspiller inden for chipproduktion kan føre til problemer med komponent-overforsyning, påpeger analysefirmaet GlobalData (in english).
 • Elektronik & Data nr. 3 er på gaden

  Elektronik & Data nr. 3 er på gaden

  I Elektronik & Data nr. 3 kan man bl.a. læse om et nyt banebrydende breadboard prototypekoncept, der er udviklet af det danske firma Microaware.
 • PC-salget er faldet med 100 mio. enheder over de sidste to år

  PC-salget er faldet med 100 mio. enheder over de sidste to år

  Det globale PC-marked er faldet dramatisk i de senere år, og ifølge Stocklytics.com blev 2023 et historisk salgsmæssigt lavpunkt (in english).
 • Farnell indgår samarbejde med Rochester Electronics

  Farnell indgår samarbejde med Rochester Electronics

  Farnell har indgået et strategisk samarbejde med Rochester Electronics, der bl.a. er kendt som lagerførende med et stort program af 'end-of-life' halvlederprodukter (in english).
 • E-24: Bæredygtighed skal være en del af designet - men der må også godt tjenes penge...

  E-24: Bæredygtighed skal være en del af designet - men der må også godt tjenes penge...

  På Elektronikmessen, E-24, der afholdes mellem 3. og 5. september i Odense Congress Center, vil det blive belyst, hvordan 'Design for Excellence' kan give bæredygtige elektronikprodukter samtidig med, at der også er fokus på de økonomiske aspekter.
 • Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

  Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

  I det såkaldte EASY-E projekt bruges der matematiske modeller til at forbedre energieffektiviteten og derved mindske CO2-emisioner i industrien.
 • NanoIC pilot-produktionslinje skal styrke det europæiske chip-økosystem

  NanoIC pilot-produktionslinje skal styrke det europæiske chip-økosystem

  Det belgiske forskningsenhed, imec, der er blandt verdens absolut førende inden for chipprocesserings-teknologier, investerer med støtte fra bl.a. EU Chips Act i en state-of-the-art 'sub' 2nm pilot-produktionslinje (in english).
 • MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

  MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

  Mandag 20. maj 2024 er det 70 år siden, at dørene første gang åbnede til Herning Hallen, som i dag er udbygget til MCH Herning Kongrescenter.
 • E-24 elektronikmessen bygger bro fra idé til virkelighed

  E-24 elektronikmessen bygger bro fra idé til virkelighed

  Odense Congress Center bliver epicentret for elektronikinnovation, når E-24 elektronikmessen åbner dørene for hele branchen den 3.-5. september 2024.
 • Ambitiøst konsortium sætter fart på danske sprogmodeller

  Ambitiøst konsortium sætter fart på danske sprogmodeller

  Med Alexandra Instituttet, IBM Danmark og Dansk Erhverv i spidsen går danske private og offentlige organisationer nu sammen om at skabe danske sprogmodeller. Modellerne bygger på ufravigelige principper om ansvarlig AI.
 • Det europæiske komponentmarked befinder sig i 'konsoliderings-mode'

  Ifølge DMASS-organisationen faldt det europæiske komponentmarked (solgt gennem distributører) med 23,3 procent i 1. kvartal af 2024 i sammenligning med samme periode i 2023 (in english).
 • electronica 2024 slår alle rekorder

  electronica 2024 slår alle rekorder

  electronica 2024, der afholdes i München 12. - 15. november, vil sammen med SEMICON Europa, som afvikles parallelt, for første gang nogensinde optage alle 18 udstillingshaller (in english).
 • Mouser kigger ind i AR- og VR-fremtiden

  Mouser kigger ind i AR- og VR-fremtiden

  Gennem den såkaldte 'Immersive Technology Resource Hub' tilbyder Mouser en grundig introduktion til AR- og VR-teknologierne og de vigtigste produkter, der adresserer disse markeder.
 • Nye EU-krav om e-affald kan sætte pres på danske virksomheder

  Nye EU-krav om e-affald kan sætte pres på danske virksomheder

  I 2024 øges miljø og bæredygtighedskravene til danske virksomheder. Flere nye EU-direktiver og forordninger om e-affald er på vej, og de nye regler kan ifølge lektor Anja Marie Bundgaard fra Aalborg Universitet sætte danske virksomheder under pres.
 • Første regnemodel for elektronikprodukters bæredygtighed

  Første regnemodel for elektronikprodukters bæredygtighed

  Den førende digitale markedsplads for genanvendt elektronik, Refurbed, lancerer regnemodel med klimadata for hele 10.000 velkendte elektronikprodukter.
 • 100 mio. kr. skal bruges til udvikle værdikæder inden for Power-to-X

  100 mio. kr. skal bruges til udvikle værdikæder inden for Power-to-X

  Nu åbner Fonden for Retfærdig Omstilling op for puljen Udvikling af værdikæder inden for Power-to-X. Her skal 100 mio. kr. hjælpe syd- og nordjyske virksomheder til at udvikle, demonstrere og skalere vigtige teknologier til den grønne omstilling i Danmark
 • Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udvikling

  Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udvikling

  Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 mio. kr. i nye materialeanlægsaktiver - primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
 • Workshop om fremtidens sundhedsprodukter

  Workshop om fremtidens sundhedsprodukter

  Sundhedsteknologier udvikler sig med lynets hast, og samarbejde og indsigt på tværs af værdikæden bliver stadig mere afgørende. Teknologisk Institut afholder den 30. april i Taastrup en gratis workshop med fokus på området.
 • Super-lysende atomer kan skubbe grænsen for hvor præcist vi kan måle tiden

  Super-lysende atomer kan skubbe grænsen for hvor præcist vi kan måle tiden

  I et nyt studie fremlægger forskere fra Københavns Universitet en ny metode til at måle sekundet, som kommer uden om det problem, som selv de mest avancerede atomure i dag døjer med.
 • Halvlederchips driver AI-innovationen

  AI-centrerede halvlederchips driver den tranformative bølge, som skyller over hele techsektoren - herunder i healthcare-, automotive-, telecom- og power-industrierne, fastslår GlobalData i ny analyse (in english).
 • DigiKey indgår globalt distributionspartnerskab med 3PEAK

  DigiKey indgår globalt distributionspartnerskab med 3PEAK

  Gennem en globalt dækkende distributionsaftale med 3PEAK kan DigiKey nu udvide produktporteføljen med en bredt spektrum af analoge halvlederprodukter (in english).
 • Microchip Technology køber Neuronix AI Labs

  Microchip Technology køber Neuronix AI Labs

  Gennem købet af Neuronix AI Labs styrker Microchip Technology kompetencerne inden for powereffektive, AI-enablede edge-løsninger implementeret i FPGA'er (in english).
 • E&D nr. 2 er på gaden

  E&D nr. 2 er på gaden

  Elektronik & Data nr. 2, 2024 er nu på gaden. Læs bl.a. om den spændende danske startup virksomhed Lotus Microsystems og udviklingshuset Prevas’ tanker omkring integration af sikkerhed i produkterne.
 • Microchip og TSMC udvider partnerskabet

  Microchip og TSMC udvider partnerskabet

  Microchip og TSMC udvider deres allerede etablerede samarbejde med et nyt initiativ, der vil fokusere på Microchip-tilgang til specialiserede 40nm produktionsprocesser (in english).
 • Intel og Arm vil give startup miljøer et boost

  Intel og Arm vil give startup miljøer et boost

  Intel og Arm har i fælleskab etableret det såkaldte 'Emerging Business Initiative', hvis overordnede mål er at supportere startup virksomheder med realisere deres ideer og visioner med afsæt i avanceret chipteknologi (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder