Branche, teknologi, komponentdistribution

 

DTU står bag to nye virksomheder om ugen

DTU står bag to nye virksomheder om ugen

DTU har skabt et af de mest veludbyggede økosystemer for innovation blandt tekniske universiteter i Europa, som har ført til oprettelsen af 2.200 nye virksomheder.

Dansk elcykel slår Europa-rekord i crowdfunding

Dansk elcykel slår Europa-rekord i crowdfunding

Den danske elcykel MATE X - der er udviklet af søskendeparret Christian Adel Michael og Julie Kronstrøm Carton - har netop rundet utrolige 10 mio. dollars på crowdfundingplatformen Indiegogo.

Første paneuropæiske crowdfunding-platform til sundhedssektoren

Første paneuropæiske crowdfunding-platform til sundhedssektoren

Et banebrydende projekt vil gøre det muligt for nystartede, danske virksomheder at komme hurtigere ind på markedet for innovative sundhedsrelaterede produkter og tjenester.

AAU-professor udnævnt til æresdoktor på Tal Tech i Estland

AAU-professor udnævnt til æresdoktor på Tal Tech i Estland

Ved en ceremoni den 16. august blev professor Frede Blaabjerg udnævnt til æresdoktor på Tallinn University of Technology. En ære og et godt fundament for fremtidigt samarbejde, siger han.

 • DTU inviterer igen til High Tech Summit

  Det universitetsdrevne teknologi-topmøde, High Tech Summit, afvikles på DTU Lyngby Campus den 10. til 11. oktober.
 • MATLAB og Simulink med udvidet deep-learning kapabilitet

  MathWorks udvider deep learing kapabiliteterne i den nye version 2018b af MATLAB og Simulink produktfamilierne (in english).
 • TechBBQ stiller skarpere på startups forretningsforbindelser

  TechBBQ stiller skarpere på startups forretningsforbindelser

  Tech iværksætterfestivalen, TechBBQ, afholdes den 24-25 september i Øksnehallen, og her vil man bl.a. afvikle workshops, roundtables og andre netværksaktiviteter.
 • Investering i chipproduktionsudstyr slår alle rekorder

  Investering i chipproduktionsudstyr slår alle rekorder

  Ifølge SEMI bliver der i 2018 investeret over 220 mia. dollars i chipproduktionsudstyr, hvilket er det højeste tal nogensinde. 2019-investeringerne forventes at vokse med yderligere 7,5 procent (in english).
 • OnePlus går ind på tv-markedet

  Den succesfulde producent af smartphones, OnePlus, har netop annonceret planer for en entre på markedet for smart tv.
 • Vector køber Squoring Technologies

  Den tyske specialist inden for udvikling og test af automotive elektronik, Vector, har købt det franske firma, Squoring Technologies, der leverer softwareværktøjer (in english).
 • Øget fleksibilitet og fokus på kvalitet kan styrke uddannelserne

  Regeringens planer om at øge de universitetsstuderendes mulighed for at tage en pause fra studiet efter en bacheloruddannelse kan være en god idé, mener Ingeniørforeningen, IDA.
 • Crowdfunding baner vejen for ny gaming-konsol

  Crowdfunding baner vejen for ny gaming-konsol

  AMD demonstrerer SMACH Z gaming konsol, der er baseret på en 'open PC' teknologi, og som bl.a. er finansieret gennem et crowdfunding projekt (in english).
 • Renesas køber IDT

  I kølvandet på den succesfulde overtagelse af Intersil har Renesas netop annonceret købet af IDT, som efter planen skal være endelig effektueret i løbet af første halvår af 2019 (in english).
 • Danmark er stadig i innovationseliten

  Danmark er stadig i innovationseliten

  Danmark indtager igen i år en topplacering med en ottendeplads på Global Innovation Index 2018, der måler 130 lande på deres innovationskraft. Kina rykker med hastige skridt ind i top 20.
 • Uddannelsesbesparelser svækker kvaliteten

  Både underviserne og de studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser melder om forringede vilkår
 • E-18 satte besøgsrekord

  E-18 satte besøgsrekord

  E-18 slog besøgsrekorden fra både 2016 og 2014. På tre dage gik 5.071 besøgende gennem dørene til messerne R-18 og E-18 i Odense Congress Center.
 • 1700 piger inspireres til en fremtid med IT, teknologi og naturvidenskab

  1700 piger inspireres til en fremtid med IT, teknologi og naturvidenskab

  Den 12. september åbner 39 virksomheder, uddannelsesinstitutioner og science centre dørene for omkring 1700 piger fra folkeskolernes ældste klasser og gymnasiet til årets landsdækkende Girls’ Day in Science.
 • Videndeling, netværk og robotter i højsædet på Automatik 2018

  Videndeling, netværk og robotter i højsædet på Automatik 2018

  De besøgende kan blive inspireret af de nyeste teknologier og automationsløsninger, når mere end 180 udstillere mødes og en lang række konferencer afvikles i forbindelse med Automatik 2018, der afholdes 11.-13. september 2018 i Brøndby Hallen.
 • Fem gange længere batterilevetid i e-health wearables

  Otii demonstrerer en forbedring i batterilevetiden i prototypen til en anden-generations Massive IoT e-health wearable, der er udviklet af Ericsson, Sony Mobile og Altair Semiconductor (in english).
 • Maker-kulturen bliver en vigtig del af fremtidens elektronikdesign

  Maker-kulturen bliver en vigtig del af fremtidens elektronikdesign

  Det er ikke længere kun de store industrivirksomheder, der definerer fremtidens elektronikdesigns. Hobby-makere, opstartsvirksomheder og andre disruptive elementer er med til at sætte morgendagens standarder. E-18 belyser området.
 • Gratis e-bog om kunstig intelligens

  Alexandra Instituttets står bag frit tilgængelig e-bog, der bl.a. beskriver, hvordan virksomheder allerede nu arbejder med kunstig intelligens.
 • Dansk flagskib for robotudstyr opkøber unikt robotfirma

  Dansk flagskib for robotudstyr opkøber unikt robotfirma

  Iværksættervirksomheden Purple Robotics har på blot ét år udviklet en nyskabende vakuumgriber, verdens første specielt til cobots. Nu er Purple Robotics blevet købt af OnRobot, som er en af robotindustriens helt store satsninger.
 • X-FAB fordobler fordobler SiC-produktionskapacitet

  X-FAB har annonceret, at firmaet agter at fordoble deres 6" SiC (Silicium Carbid) proceskapacitet (in english).
 • Danske Danalock afskaffer nøgler i det norske forsvar

  Danske Danalock afskaffer nøgler i det norske forsvar

  Danske Danalock har netop landet en stor ordre til det norske forsvar med sit nøglefrie låsesystem, der automatiserer nøglehåndteringen på boliger og værelser og dermed sparer penge på administration.
 • Samarbejde skal styrke europæisk elektronikindustri

  De to indflydelsesrige industriorganisationer SEMI Europe og AENEAS indgår strategisk samarbejde, hvis sigte er at styrke den europæiske elektronikindustri (in english).
 • Løvens Hule leder efter tech-virksomheder på E-18 og R-18

  Løvens Hule leder efter tech-virksomheder på E-18 og R-18

  Det kendte DR-program lægger vejen forbi R-18 og E-18 for at finde nye deltagere til iværksætterprogrammet. De har et stort ønske om at finde teknologivirksomheder og robotproducenter, som de fem 'Løver' kan investere i.
 • Unikt antenne-laboratorium i Aalborg åbner nu dørene

  Unikt antenne-laboratorium i Aalborg åbner nu dørene

  Fredag den 31. august åbner det nye antenne-laboratorium i Aalborg, der på mange måder er helt unikt i forhold til andre laboratorier på verdensplan, hvor der arbejdes med antenneteknologier.
 • Banebrydende Widex høreapparat bringer vigtig viden om brug og oplevelse

  Banebrydende Widex høreapparat bringer vigtig viden om brug og oplevelse

  Widex lancerede for nogle få måneder siden en ny generation af høreapparater, EVOKE, der understøtter AI gennem machine-learning - og allerede nu er der tilført ny viden om brug og anvendelsesmiljøer.
 • Kamstrup kommer for at få inspiration på E-18

  Produktion i Danmark-området på E-18 tilbyder som noget nyt i år en guidet rundvisning gennem en typisk elektronikproduktion. Det har vakt interesse hos Kamstrup, som har booket en privat rundvisning for deres 10 repræsentanter på messen.
 • Erhvervsskolerne skal styrkes og ikke udsultes

  Det vil ifølge brancheorganisationen TEKNIQ være en stor fejl, hvis regeringen i næste års finanslov fastholder de besparelser, som gradvist dræner erhvervsskolerne for midler på et tidspunkt, hvor de har brug for at trække langt flere unge til.
 • R-18: Konferenceprogram skal ledes af seks kvinder fra tech-branchen

  R-18: Konferenceprogram skal ledes af seks kvinder fra tech-branchen

  Med et konferenceprogram med 49 indlæg skal der kompetente konferencier til at præsentere indlægsholdere som Anders Samuelsen, Lars Tvede og Hanspeter Fässler. Valget er faldet på seks succesfulde kvinder med baggrund i tech-branchen.
 • E-18 præsenterer stort konferenceprogram

  E-18 præsenterer stort konferenceprogram

  E-18 messen præsenterer det hidtil største konferenceprogram med 75 indlæg og workshops. Der vil bl.a. være præsentationer fra store internationale spillere som Google, IBM, Microsoft, Nokia og Ericsson.
 • Dansk virksomhed lancerer banebrydende teknologi til vindmøller

  Dansk virksomhed lancerer banebrydende teknologi til vindmøller

  Intelligente styresystemer overtager vindmøllebranchen. Mita-Teknik præsenterer ny generation af styresystemer, der fremtidssikrer lønsomheden, performance og Levelized Cost Of Energy (LCOE) i store vindmølleparker.
 • Udenlandske studerende skal fastholdes - ikke holdes ude

  Regeringens planer om at reducere tilgangen af udenlandske studerende med 1.000 - 1.200 pladser fordelt jævnt over landets uddannelsesinstitutioner minder mest om en ærgerlig skrivebordsbeslutning, mener Ingeniørforeningen.
 • Analog Devices bygger nyt globalt hovedkvarter

  Analog Devices bygger nyt globalt hovedkvarter

  Analog Devices har netop påbegyndt opførelsen af et nye hovedkvarter i Wilmington, Massachusetts, hvor der bliver plads til mere end 450 nye medarbejdere (in english).
 • Omfangsrigt konferenceprogram for R-18

  Den nye robotmesse R-18 har netop offentliggjort et konferenceprogram med flere end 40 spændende indlæg fra både ind- og udland.
 • Stor tysk interesse for R-18

  R-18 oplever en stor interesse fra det tyske marked. Det Tekniske Universitet i München (TUM) vil på R-18 bl.a. præsentere en række projekter, som de deltager i. Der er desuden stor interesse for R-18 blandt tyske virksomheder og Invest in Bavaria.
 • Det globale chipmarked slår alle rekorder

  Det globale chipmarked slår alle rekorder

  Det samlede globale chipmarked nåede 120,8 mia. dollars i andet kvartal af 2018, hvilket er ny rekord for salget i ét kvartal (in english)
 • Den positive udvikling på det europæiske halvledermarked fortsætter

  Den positive udvikling på det europæiske halvledermarked fortsætter

  Ifølge DMASS-organisationen så voksede det europæiske distributionsmarked for halvledere med 5,7 % i andet kvartal af 2018 i forhold til samme periode sidste år. Men massiv mangel på kondenstorer har også betydning for halvledersalget.
 • IIoT sensorudviklingskit til industriel IoT

  IIoT sensorudviklingskit til industriel IoT

  RS Components introducerer IIoT sensor-udviklingskit fra HARTING, der let kan eftermonteres på eksisterende fabriksautomationssystemer
 • Dansk ingeniørvirksomhed styrker samarbejdet med Vestas

  Dansk ingeniørvirksomhed styrker samarbejdet med Vestas

  En række innovative løsninger og en proaktiv tilgang til rollen som leverandør har medvirket til, at Vestas’ udviklingsafdeling nu giver ingeniørvirksomheden BIIR titlen som Vestas Preferred Supplier.
 • Droner kan nu styres via talekanaler

  Droner kan nu styres via talekanaler

  Forskere på tysk Fraunhofer-institut har udviklet en banebrydende løsning, der gør det muligt at styre droner via stemmekanaler i mobile netværk (in english).
 • Prevas er klar til E-18 og R-18

  Prevas vil være til stede med stande på både E-18 og R-18, der afholdes parallelt i Odense Congress Center i dagene 11-13 september (in english).
 • Digi-Key i markant oprustning inden for komponenter til industriel automation

  Digi-Key i markant oprustning inden for komponenter til industriel automation

  Digi-Key har udvidet programmet af komponenter til industriel automation (IA) med over 14.000 varenumre. Samtidig er der introduceret en ny og mobilvenlig 'landing page' for IA-komponentprogrammet (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic