Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Flere unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser

Flere unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser

Interessen blandt de unge for at læse en STEM-uddannelse stiger igen i år. Det viser opgørelsen over ansøgningerne til de videregående uddannelser for 2020 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Big Data-ambitioner realiseres med EU hjælp

Big Data-ambitioner realiseres med EU hjælp

Flere og flere virksomheder ser forretningsmuligheder i datadrevet innovation. I Kristian Birch Pedersens virksomhed førte samarbejdet med eksperter i et regionalfondsprojekt på Alexandra Instituttet i Aarhus til nye arbejdspladser og et nyt vækstområde.

Farnell vil sammen med partnere 'Make a Better Tomorrow Together'

Farnell vil sammen med partnere 'Make a Better Tomorrow Together'

Førende leverandør er gået sammen med Farnell om initiativet 'Make a Better Tomorrow Together', der sigter på at supportere kampen mod COVID-19 (in english).

IoT-teknologi kan redde menneskeliv

IoT-teknologi kan redde menneskeliv

5.400 danskere rammes hvert år af hjertestop uden for hospitalerne. Et nyt samarbejde mellem HeartmAED, Den Jyske Kontrolcentral og Telia sikrer, at landets elektroniske hjertestartere rent faktisk virker, når der akut er brug for dem.

 • Ny løsning åbner op for sikker brug af skyen

  Ny løsning åbner op for sikker brug af skyen

  Alexandra Instituttet har udviklet en distribueret kryptologiløsning, der åbner op for sikker brug af cloud-løsninger. Løsningen bliver taget i brug af Alphawallet i Singapore, der har udviklet en blockchain-pung.
 • Nyt dansk forsknings-center får stærk international position

  Nyt dansk forsknings-center får stærk international position

  Den nye danske forskningsinfrastruktur DANFIX får til huse i DTU’s verdensklasse 3D imaging-center. Et nyt fyrtårn relateret til den internationale neutronfacilitet European Spallation Source, ESS, bliver også knyttet til centret.
 • Chipindustrien kom overraskende godt ud af 1. kvartal

  Chipindustrien kom overraskende godt ud af 1. kvartal

  På trods af krisen voksede det samlede halvledermarked med 2,1 procent i 1. kvartal af 2020 i forhold til samme periode i 2019, viser nye tal fra Omdia (in english),
 • Frigivet DMI vejrdata kan sætte fart på innovation og grøn omstilling

  Frigivet DMI vejrdata kan sætte fart på innovation og grøn omstilling

  En guldgrube af offentlige data om alt fra temperatur til nedbør og vind bliver fra i dag stillet til rådighed af DMI til fri afbenyttelse. Det glæder DI - Dansk Industri - der ser store perspektiver innovativ udnyttelse af de tilgængelige vejrdata.
 • COVID-19 accelererer skiftet til digitale teknologier og services

  COVID-19 accelererer skiftet til digitale teknologier og services

  COVID-19 pandemien giver ifølge analysefirmaet Omdia anledning til store ændringer inden for områder som online services, kapital-forbrug og cloud-computing samt den samlede elektronik-forsyningskæde (in english).
 • Danmarks Tekniske Museum åbner udstilling med fokus på 'data'

  Danmarks Tekniske Museum åbner udstilling med fokus på 'data'

  Ny udstilling på Danmarks Tekniske Museum kaldet ’Data Data Data’ sætter fokus på udviklingen af teknologi til at gemme og formidle data.
 • Telenor og IOT Fabrikken samarbejder om trådløs overvågning af indeklimaet

  Telenor og IOT Fabrikken samarbejder om trådløs overvågning af indeklimaet

  Telenor og den danske tech-virksomhed IoT Fabrikken udvikler løsning til overvågning af indeklima, der gør brug af Telenors landsdækkende NB-IoT netværk.
 • Sundhedsdata fra smartphones skal lære os at håndtere næste Corona-bølge

  Sundhedsdata fra smartphones skal lære os at håndtere næste Corona-bølge

  Et nyt forskningsprojekt vil analysere borgerdelte data fra smartphones og wearables i husstande, der har haft mistanke om eller bekræftet Corona-virus hos en af husstandens beboere.
 • IoT-sikkerhed med afsæt i fire centrale punkter

  IoT-sikkerhed med afsæt i fire centrale punkter

  Flere virksomheder oplever, at IoT-sikkerhed spiller en central rolle for deres produkt. Men de savner også standarder, som de kan læne sig op ad. Det viser undersøgelse, som Alexandra Instituttet har foretaget blandt 26 danske IoT-virksomheder.
 • Danfoss og Infineon indgår langsigtet aftale om power-komponenter

  Danfoss og Infineon indgår langsigtet aftale om power-komponenter

  Danfoss Silicon Power har netop annonceret en langsigtet aftale med Infineon om levering af IGBT-løsninger og dioder til brug i Danfoss' program af powermoduler til primært drivlinjer i elektriske biler (in english).
 • EBV udvider med Sequans

  EBV har indgået en EMEA-dækkende distributionsaftale med Sequans Communications, der er en førende leverandør af 4G/5G IoT konnektivitets-løsninger (in english).
 • IoT-udviklingen er som en Formel 1-racer uden sikkerhedsudstyr

  IoT-udviklingen er som en Formel 1-racer uden sikkerhedsudstyr

  Billigere hardware og billigere kommunikation gør det nemmere at koble produkter til nettet, men hvis IoT-sikkerheden ikke er på plads, så åbner det også op for et mareridt af hackede produkter, advarer Alexandra Instituttet.
 • Powercast indtræder i RAIN RFID Alliance

  Powercast indtræder i RAIN RFID Alliance

  Powercast, der bl.a. står bag den unikke RF-baserede energy harvesting receiverchip, kaldet Powerharvester, indtræder i RAIN RFID Alliance (in english).
 • Kunstig intelligens kræver kloge hoveder

  Der er behov for at styrke både forskning og uddannelse inden for AI og digitalisering, fremhæver SIRI-Kommissionen i ny rapport,
 • Huawei's salg af wearables boomer

  Huaweis salg i wearables-kategorien vokser med 118,5 procent på globalt plan og 160 procent på det danske marked.
 • 3D-avatarer skal revolutionere online tøjkøb

  3D-avatarer skal revolutionere online tøjkøb

  Shavator, der er spin-off firma fra forskningsenhederne imec og UAntwerp, vil revolutionere on-line køb af tøj ved at gøre det let at kreere en 3D avatar af den interesserede køber (in english).
 • Farnell med udvidede aktiviteter til 'hjemmelæring'

  Farnell med udvidede aktiviteter til 'hjemmelæring'

  Under kampagne-titlen ‘Stay Home Stay Tuned’ har Farnell præsenteret en række gratis interaktive lærings-aktiviteter (in english).
 • Nordjysk IoT-virksomhed hjælper mindre virksomheder med at ruste sig til ny fremtid

  Nordjysk IoT-virksomhed hjælper mindre virksomheder med at ruste sig til ny fremtid

  Med støtte fra Industriens Fond skal Xtel Wireless sikre ,at 18 udvalgte virksomheder får hjælp til at innovere deres forretning og få synliggjort nye forretningsmuligheder.
 • Et år til EOT 2021: Flere nyheder på programmet

  Et år til EOT 2021: Flere nyheder på programmet

  Prominente udstillere er allerede på plads på EOT-messen, der afvikles 1.-3. juni 2021 i Herning, hvor besøgende også kan opleve den internationale LoRaWAN-konference, 'The Things Conference', der for første gang afholdes i Skandinavien.
 • Salget af wearables er faldende - men er alligevel stigende..

  Ifølge ABI Research vil der blive solgt 27 mio. færre wearables i 2020 end oprindelig forventet. Årsagen er selvfølgelig COVID-19, men der vil trods alt være en lille stigning i salget i 2020 i forhold til året før.
 • Overraskende ny forskning ændrer DTU’s undervisning

  Overraskende ny forskning ændrer DTU’s undervisning

  Fremover vil traditionelle forsøg i fysikundervisningen blive erstattet af nye former for eksperimenter, der giver de studerende en række færdigheder, som alle ingeniører har brug for.
 • Open source respirator hjælper med at bekæmpe COVID-19

  Open source respirator hjælper med at bekæmpe COVID-19

  Det amerikanske firma Monolithic Power Systems har opbygget en respirator-løsning med afsæt i et open-source design fra MIT forsknings-enheden. Konstruktionen er baseret på let tilgængelige standard-komponenter (in english).
 • AAU-professor i selskab med Tesla og Graham Bell

  AAU-professor i selskab med Tesla og Graham Bell

  Professor Frede Blaabjerg er dette års modtager af den prestigefulde pris IEEE Edison Medal 2020 for 30 års forskning i effektelektronik. Gennem sit arbejde har han skabt grundlaget for, at sol- og vindenergi i dag er et reelt alternativ til kul og olie.
 • Rutronik og Rockchip indgår globalt dækkende distributionsaftale

  Rutronik og Rockchip indgår globalt dækkende distributionsaftale

  Rutronik indgår global distributionsaftale med kinesiske Rockchip, der bl.a. tilbyder systemchips som microprocessorer og power management IC'er (in english).
 • Konkurrence om løsninger til håndtering af COVID-19

  Konkurrence om løsninger til håndtering af COVID-19

  element14 har lanceret den såkaldte 'Fighting Germs' designudfordring, hvis mål er at få det internationale ingeniørmiljø til at komme op med innovative løsninger, der kan være med til at stoppe COVID-19 pandemien (in english).
 • Digi-Key udvider muligheden for online indkøbs-planlægning flere måneder frem i tiden

  Digi-Key åbner nu mulighed for at planlægge indkøb adskilllige måneder frem i tiden - alt sammen i den lokale valuta (in english).
 • Coronabekæmpelse handler om andet end afstand

  Coronabekæmpelse handler om andet end afstand

  Tekniske løsninger - hvoraf mange allerede er fuldt tilgængelige - spiller en vigtig rolle, når det gælder om at bremse smittespredningen og bør ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne have en mere fremtrædende plads i danskernes bevidsthed.
 • Corona-virus sænker forventningerne på chipmarkedet

  Corona-virus sænker forventningerne på chipmarkedet

  Analysefirmaet Omdia har revurderet deres tidligere estimater for udviklingen på chipmarkedet i indeværende år fra en fremgang på 2,5 procent til en nedgang på 5 procent (in english).
 • Coronakrisen forsinker hver tredje studerende

  Coronakrisen forsinker hver tredje studerende

  Nedlukningen af Danmark bremser hver tredje studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, viser undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA (in english).
 • 'Flydende' energiplatform opsamler energi fra bølger, vind og solen

  'Flydende' energiplatform opsamler energi fra bølger, vind og solen

  Det tyske firma SINN Power står bag en banebrydende energiplatform til placering på havet, men relativ tæt på land. Platformen opsamler energi fra bølger, vind og solen, og ideen er at forsynet kystnære områder med 'gratis' energi.
 • E-20 elektronikmessen flyttes til februar 2021

  E-20 elektronikmessen flyttes til februar 2021

  Den generelle Corona-usikkerhed betyder, at elektronikmessen, E-20, i Odense Congress Center flyttes fra de første dage af september måned i år til uge 6 i 2021 - nærmere bestemt den 9.-11. februar 2021.
 • Kvanteforskning kombinerer to idéer og finder nye veje til topologisk superledere

  Kvanteforskning kombinerer to idéer og finder nye veje til topologisk superledere

  Forskere fra Københavns Universitet har opdaget en ny måde at skabe topologiske superledere på. Den kan vise sig at være et brugbart fundament for udviklingen af qubits til kvanteinformation i fremtiden.
 • Avnet community og FN vil udvikle løsninger til virus-detektering og beskyttelse

  Avnet community og FN vil udvikle løsninger til virus-detektering og beskyttelse

  Hackster.io, der er et Avnet community, vil i partnerskab med United Nations Development Programme (UNDP), inspirere ingeniør-miljøer over hele verden til at udvikle low-cost løsninger, der kan detektere og beskytte mod virus i udviklingsmiljøer.
 • Tekniske akademier går sammen i kampen mod COVID-19.

  ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber i Danmark går nu sammen med internationale søsterakademier i en koordineret indsats mod COVID-19.
 • Nye teknologier og tværfagligt samarbejde skal effektivisere affaldshåndteringen i Danmark

  Nye teknologier og tværfagligt samarbejde skal effektivisere affaldshåndteringen i Danmark

  Et partnerskab mellem ingeniør- og rådgivnignsvirksomheden Sweco og teleselskabet Telia sigter på at optimere affaldshåndteringen i Danmark ved at nedbringe 'spildkørslerne' til tomme eller halvtomme affaldscontainere.
 • Studerendes adgang til laboratoriefaciliteter haster

  Studerendes adgang til laboratoriefaciliteter haster

  Hver syvende studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser er afhængige af at komme tilbage i laboratorierne.
 • Open-source respirator referencedesign forkorter 'time-to-market'

  Open-source respirator referencedesign forkorter 'time-to-market'

  Renesas har udviklet et open-source referencedesign for et respiratorsystem, der gør det hurtigere at få nye produkter på markedet og dermed afhjælpe den nuværende mangelsituation mange steder (in english).
 • Markedet for silicium-wafers kan gå to veje

  Brancheorganisationen SEMI vurderer, at der er to dominerende scenarier, som markedet for silicium-wafers - og dermed selvfølgelig også chipindustrien - kan bevæge sig ind i i forbindelse med den globale COVID-19 krise (in english).
 • Kæmpemuligheder med dansk velfærdsteknologi

  Kæmpemuligheder med dansk velfærdsteknologi

  Sundhedssektoren er presset. Men en del af de udfordringer, der følger med corona-krisen, kan afhjælpes med de velfærdsteknologiske løsninger, der allerede findes, understreger branche-klyngen Welfare Tech.
 • Med afsæt i 'spintronik' vil Aarhus-forskere bygge kunstig hjerne

  Med afsæt i 'spintronik' vil Aarhus-forskere bygge kunstig hjerne

  I et nyt EU-støttet dansk forskningsprojekt vil der blive arbejdet med at udvikle et helt nyt slags computersystem, der efterligner den måde, menneskets hjerne er opbygget på
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor