Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Sound Hub er frontløber i ny bog om fundamentet for fremtidens vækst

Sound Hub er frontløber i ny bog om fundamentet for fremtidens vækst

Sound Hub Denmark spiller en central rolle i den første bog på dansk om bæredygtige corporate-startup miljøer. Bogen sætter fokus på, hvordan etablerede virksomheder kan samarbejde med nytænkende iværksættere og andre partnere.

Farnell udgiver white paper til professionelle indkøbere

Farnell udgiver white paper til professionelle indkøbere

Med sigte på professionelle indkøbere af elektronikkomponenter og -løsninger har Farnell forfattet et white paper, der adresserer, hvordan indkøbere på bedst mulig vis kan håndtere pres i forsyningskæderne og skjulte omkostninger (in english).

Farnell lancerer global undersøgelse om kvinder i ingeniørfaget

Farnell lancerer global undersøgelse om kvinder i ingeniørfaget

Farnell lancerer 'Global Women in Engineering Survey 2022', der vil fokusere på de barrierer, som kvinder møder i bestræbelserne på at opnå lighed i ingeniørfaget og undgå diskriminerende adfærd på arbejdspladsen (in english).

Masser og priser og anerkendelser til Digi-Key

Masser og priser og anerkendelser til Digi-Key

Digi-Key blev i forbindelse med 2022 EDS Leadership Summit, der blev afholdt i Las Vegas i maj måned, tildelt hele 25 priser og anerkendelser (in english).

Dansk Industri: Trist med historisk fald i søgningen til de videregående uddannelser

Dansk Industri: Trist med historisk fald i søgningen til de videregående uddannelser

Faldende søgning kan true den grønne omstilling og det faglige niveau i folkeskolen, lyder det fra Dansk Industri (DI).

Arrow åbner nyt primært distributionscenter i Holland

Arrow åbner nyt primært distributionscenter i Holland

Med åbningen af et nyt primært distributionscenter i Venlo i Holland, udvider Arrow Electronics firmaets logistikmæssige kapacitet på det europæiske marked betydeligt (in english).

DI: kvanteteknologi er en kæmpe mulighed for erhvervslivet

DI: kvanteteknologi er en kæmpe mulighed for erhvervslivet

Næste store teknologiske gennembrud hedder kvanteteknologi, og der er tale om et område, hvor dansk forskning er i verdensklasse. Det viser regeringens netop offentliggjorte kortlægning af området, som Dansk Industri hilser velkommen.

Digi-Key præsenterer spændende virtuelt innovations-hub

Digi-Key præsenterer spændende virtuelt innovations-hub

Digi-Key lancerer i forbindelse med embedded world 2022 den såkaldte Innovation Hub, der gør det muligt at gå på virtuel opdagelse i den moderne ingeniørs 'workshop' (in english).

Forsvarets T-17 fly opgraderes med nye digitale instrumenter

Forsvarets T-17 fly opgraderes med nye digitale instrumenter

Helt tilbage siden1975 har forsvaret benyttet flyet SAAB T-17 Supporter til bl.a. uddannelse af piloter. Nu er tiden kommet til en gennemgribende opdatering af flyets instrumentering - et arbejde, hvor Scandinavian Avionics har haft en hovedrolle.

Danisense indgår global distributionsaftale med Farnell

Danisense indgår global distributionsaftale med Farnell

Farnell udvider agenturporteføljen med dansk/japanske Danisense, der tilbyder et program af præcisions strøm-sense transducere (in english).

Farnell udbygger porteføljen af Toshiba-produkter

Farnell udbygger porteføljen af Toshiba-produkter

Toshiba og Farnell har styrket deres globale partnerskab og gør det nu endnu lettere at få tilgang til Toshibas markedsledende powerhalvledere og andre diskrete komponenter (in english).

Digi-Key ansætter ny ansvarlig for global forretningsudvikling

Digi-Key ansætter ny ansvarlig for global forretningsudvikling

Digi-Key udnævner Mike Slater til 'Vice President of Global Business Development' (in english).

Digi-Key's MyLists værktøj understøtter nu pris-qoutes

Digi-Key's MyLists værktøj understøtter nu pris-qoutes

Digi-Key annoncerer, at det via det såkaldte myLists værktøj nu er muligt at få pris-quotes og dermed effektivisere ordregivningen (in english).

Gaming-firma skal hjælpe Volvo med fremtidens skærmoplevelse

Gaming-firma skal hjælpe Volvo med fremtidens skærmoplevelse

Volvo Cars er gået sammen med Epic Games - der bl.a. står bag Fortnite spillet- om udvikling af fotorealistisk visualiseringsteknologi til den næste generation af elbiler (in english).

 • EU's energiministre enes om at øge målene for energieffektivitet og vedvarende energi

  EU's energiministre er i dag blevet enige om at øge centrale mål i EU for vedvarende energi og energieffektivitet. Mål, der skal være med til at sikre vejen til en 55 % reduktion i 2030 i EU.
 • Gasdetektor skaffer Elektroprisen til udviklingsingeniør

  Årets Elektropris går til civilingeniør Abdallah Al-Mass, der har udviklet en nye gasdetektor, som kan tage konkurrencen op med produkter fra de største virksomheder i udlandet.
 • DTU først med beregninger i elnettet ved brug af kvantecomputer

  De første test bekræfter, at kvantecomputere inden længe kan blive et afgørende værktøj til modellering af fremtidens komplekse elsystem.
 • Nyt udvidet Arm-ejerskab kan blive en gamechanger i chipbranchen

  Hvis en konsortium af chipproducenter går sammen om at købe Arm, vil det repræsentere en afgørende gamechanger med betydning for hele halvlederindustrien, vurderer analytikere fra GlobalData (in english)
 • Texas Instruments starter bygning af ny 300mm waferfab i Texas

  Texas Instruments starter bygning af ny 300mm waferfab i Texas

  Texas Instruments har netop taget de første spadeskridt til bygningen af en ny 300mm halvlederproduktionsenhed (fab) i byen Sherman i Texas. De første chips fra den nye fab forventes i 2025 (in english).
 • Analog Devices med spændende demonstrationer på Hannover Messe

  Analog Devices med spændende demonstrationer på Hannover Messe

  På den kommende Hannover Messe vil Analog Devices demonstrere en række løsninger, der kan accelerere den igangværende digitale transformation (in english).
 • Samarbejde om net-zero emission i forbindelse med chipproduktion

  Samarbejde om net-zero emission i forbindelse med chipproduktion

  Forskingscentret imec samler aktørerne i den komplekse semiconductor-værdikæde med det sigte at udarbejde en strategi for net-zero emissioner i forbindelse med chipproduktion (in english).
 • Renesas vil genstarte ellers lukket Kofu-fab

  Renesas vil genstarte og investere i firmaets fab i Kofu, der ellers blev lukket tilbage i 2014. Den skal 'konverteres' til en 300mm waferfab, der er dedikeret til produktion af powerkomponenter (in english).
 • Digi-Key tilbyder nu betaling med Google Pay og Apple Pay

  Digi-Key tilbyder nu betaling med Google Pay og Apple Pay

  Digi-Key annoncerer, at firmaets kunder nu har mulighed for at gennemføre betalinger ved brug af Google Pay og Apple Pay (in english).
 • Stærk efterspørgsel og allokering på det europæiske chipmarked

  Stærk efterspørgsel og allokering er fortsat de centrale nøgleord på det europæiske halvledermarkedet, påpeger DMASS-organisationen i forbindelse med fremlæggelsen af omsætningstallene for første kvartal af 2022 (in english).
 • Europas største Google I/O-event afholdes i Aalborg

  Onsdag den 11. maj 2022 slår MapsPeople dørene op for dette års Google I/O Extended. Eventet samler landets skarpeste tech-specialister og entusiaster til en dag om fremtidens teknologi-trends.
 • Nyt dansk projekt: Smarte omformere skal hjælpe den grønne omstilling

  Professor Tomislav Dragicevic på DTU har fået en Sapere Aude bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at udvikle løsninger, der anvender smarte omformere til at udnytte den ladningsfleksibilitet, som eksisterer i elektriske systemer.
 • Wafer-shipments slår nye rekorder

  Ifølge brancheorganisationen SEMI slog silicium wafersalget nye rekorder i første kvartal af 2022 (in english).
 • Ny topchef hos Arrow

  Ny topchef hos Arrow

  Arrow Electronics har udnævnt Sean J. Kerins som ny president og CEO, hvor han afløser Michael J. Long, der er blevet 'Executive Chairman of the Board' i koncernen (in english).
 • Analysefirma roser Apple's nye 'Self Service Repair' initiativ

  Ifølge analysefirmaet GlobalData adresserer Apple med det netop annoncerede 'Self Service Repair' initiativ den store fokus på bæredygtigheden og bekymringerne i forbindelse de stigende leveomkostninger (in english).
 • Kunstig intelligens vinder frem i virksomheders kamp mod cybertrusler

  Truslen fra cyberangreb har aldrig været større, og det får et stigende antal danske virksomheder til at styrke cybersikkerheden med kunstig intelligens og maskinlæring, viser en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast.
 • Designingeniører 'taler ud' i ny global undersøgelse

  Designingeniører 'taler ud' i ny global undersøgelse

  Molex har offentliggjort resultaterne af en global undersøgelse, der belyser, hvordan designingeniører adresserer den konstant forøgede produktkompleksitet, accelererede designscycles samt begrænsninger i forsyningskæden (in english).
 • Mouser lancerer ny site med tekniske podcasts

  Mouser lancerer ny site med tekniske podcasts

  Mouser Electronics præsenterer nye site, der inkluderer alle episoder fra 'Empowering Innovation Together' i podcast-serien, 'The Tech Between Us', og som også kommer til at inkludere alle kommende podcasts.
 • Digi-Key og MacroFab holder 'live firesite chat' om digitale løsninger

  Digi-Key og MacroFab holder 'live firesite chat' om digitale løsninger

  Digi-Key og MacroFab er værter for en 'live fireside chat' den 28. april, hvor man vil belyse fordelene ved at bruge digitale løsninger som API'er i forbindelse med opkobling til komponentdistributører (in english).
 • Lockdowns i Kina ryster den globale elektronikforsyningskæde

  Lockdowns i Kina ryster den globale elektronikforsyningskæde

  De nuværende COVID-19 relaterede lockdowns i Kina kan give yderligere uro i den globale elektronik-forsyningskæde - det gælder bl.a. på display-området. Irene Heo, der er 'Principal Analyst' hos Omdia, belyser situationen.
 • Kommissionsrapport anbefaler regulering af brugen af kunstig intelligens

  Der skal være fuld transparens, når offentlige myndigheder benytter algoritmer til at træffe beslutninger om borgerne, lyder det fra SIRI-kommissionen i en ny rapport.
 • Investeringer i halvlederproduktionsudstyr voksede med 44 procent i 2021

  Investeringsniveauet i halvlederindustrien voksede med hele 44 procent i 2021 i sammenligning med 2020 og nåede et er rekordniveau på 102,6 mia. dollars, oplyser SEMI sammenslutningen (in english).
 • Stor oprustning inden for 200mm wafer produktionsenheder

  Stor oprustning inden for 200mm wafer produktionsenheder

  Chiproduktionsenheder, der er optimerede til produktion med brug af 200mm wafere, kører på højtryk i øjeblikket. Efterspørgslen på markeder som 5G, automotive og IoT kræver yderligere investeringer i netop 200mm produktionslinjer (in english).
 • Samarbejde skal bane vejen for FD-SOI teknologien

  CEA, Soitec, GlobalFoundries og STMicroelectronics arbejder sammen om definition af en teknologi- og økosystem-roadmap for FD-SOI teknologien (in english).
 • eBook med fokus på innovation inden for medicoelektronik

  eBook med fokus på innovation inden for medicoelektronik

  Molex og Mouser har i fælleskab udarbejdet ny eBook, hvor der sættes fokus på innovationer inden for design af medicoelektronik.
 • DI: Erhvervslivet bidrager til nyt NATO-center i København

  DI: Erhvervslivet bidrager til nyt NATO-center i København

  NATO åbner på Niels Bohr Instituttet et nyt center, der skal være med til at udvikle nye avancerede løsninger indenfor kvanteteknologi til fremtidens forsvar.
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma