Automation, robotics

 

Danmark får plads blandt de bedste inden for kunstig intelligens til robotterFoto: Teknologisk Institut

Danmark får plads blandt de bedste inden for kunstig intelligens til robotter

Nyt samarbejde samler de førende europæiske laboratorier inden for kunstig intelligens og robotteknologi. Formålet er at dele ideer på tværs og sikre, at Europa kan konkurrere i det globale AI-kapløb.

Del artiklen på
33 partnere fra hele Europa – heriblandt én dansk, Teknologisk Instititut – går nu sammen i et netværk med de stærkeste aktører inden for kunstig intelligens til brug i robotter. Det nye netværk, kaldet euROBIN, er det eneste europæiske samarbejde med fokus på kunstig intelligens til robotter, der er finansieret af EU.

Formålet med samarbejdet er sammen at forske i kunstig intelligens til robotter, dele ideer på tværs af landegrænser og opretholde status som førende på området, så Europa fremadrettet kan konkurrere globalt og løse nogle af de udfordringer, der kan blokere for videre udvikling og implementering.


- Kunstig intelligens kan blive en afgørende faktor i forhold til at lykkedes med robotter inden for mange forskellige domæner. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark er med i euROBIN, fortæller teknologichef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen.

- Vi er stolte over, at det forslag vi har stillet sammen med de andre partnere, er blevet valgt og nu bliver støttet af EU, da det kan være med til at fastholde og styrke den danske position inden for robotter. Ved at være med i euROBIN gør vi den fremmeste viden om robotter og kunstig intelligens mere tilgængelig for danske virksomheder, tilføjer Kurt Nielsen.

I løbet af de næste år vil euROBIN etablere en samlet platform for forskning og udvikling, hvor målet er sammen at skabe betydelige videnskabelige fremskridt inden for AI-baseret robotteknologi samt at styrke det videnskabelige robotsamfund i Europa.

De 33 partnere, der er fordelt på 14 lande, har sammen fået tildelt 12,5 millioner euro af EU og Schweiz.
22/9 2022
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder