Automation, robotics

 

Endnu en robotkonference lander på Fyn

Endnu en robotkonference lander på Fyn

ICSR-konferencen, der bl.a. har fokus på de menneskelignende robotter, som bruges til sociale formål, bliver den fjerde store robotkonference på Fyn inden for halvandet år.

Del artiklen på

Odense er blevet en sand magnet for robotkonferencer. SDU, Odense Kommune, Odense Robotics og Destination Fyn har landet endnu en stor international konference med forskere og udviklere fra hele verden. ICSR-konferencen, der bl.a. har fokus på de menneskelignende robotter, som bruges til sociale formål, bliver således den fjerde store robotkonference på Fyn inden for halvandet år.

Først var der European Robotics Forum, så var der R-24, for nyligt kom ROSCon i kalenderen, og nu er endnu en stor konference inden for robotområdet landet i det fynske. Konferencen forventes at tiltrække omkring 250 deltagere fra et verdensomspændende fællesskab af førende forskere og fagfolk inden for social robotteknologi og menneske-robot-interaktion, og den finder sted i uge 43.


Sociale Kismet, Tico, Bandit, Jibo og alle de andre robotter, der interagerer med mennesker, vil nemlig gerne opleve alt det, verdens førende robotby kan tilbyde. Og det vil de internationale arrangører også.

Stifteren af Global Robotics, Arts, Science Synergies, som er den internationale forening bag konferencen, professor John-John Cabibihan siger:

- Vi valgte Odense som værtsby for ICSR + AI-konferencen i 2024, fordi Odense er et af verdens centre for robotteknologi med mange virksomheder, forskningsinstitutioner og offentlige organisationer, der arbejder i synergi på området. Vi har haft et ønske om, at vores deltagere skulle opleve robotbyen på tæt hold og muliggøre udvekslingen af videnskabelige og tekniske ideer til gavn for alle involverede.

Særligt muligheden for at skabe synergi med ROSCon-konferencen, der afvikles lige umiddelbart op til, er attraktiv for arrangørerne. Der vil være overlap på nogle af deltagerne, ligesom der vil være mulighed for, at deltagere på den ene konference vælger at blive lidt længere i Odense af ren og skær nysgerrighed på den anden konference.

Et nyt kapitel i byens robothistorie

- Der er ingen tvivl om, at det føjer endnu et spændende kapitel til vores fortælling om verdens bedste robotby, at det er lykkedes at tiltrække ICSR-konferencen. Et kapitel, der bl.a. understøttes af sociale aktiviteter under konferencen, som sikrer at konferencedeltagerne kan lære vores by bedre at kende, siger Joost Nijhoff, chef for Vækst og Turisme i Odense Kommune.

- Udover ROSCon er der også i ugen forud for ICSR-konferencen en enestående mulighed for at opleve robotter i en helt særlig kulisse ved en af verdens allerstørste badmintonturneringer i Odense. Og vi vil naturligvis forsøge at udnytte synergierne mellem arrangementerne på bedste vis, fortæller erhvervsturismechef i Destination Fyn Kent Kordt Röder, der arbejder systematisk på at sikre de blivende effekter af konferencer inden for den fynske styrkeposition.

I forbindelse med konferencen i Odense vil der være mulighed for at opleve nogle ret unikke usecases, ligesom gæsterne vil kunne stifte bekendtskab med nogle af de virksomheder, som er helt fremme inden for området. Noget, som virksomhederne også er meget begejstrede for:

- Vi hilser det meget velkomment, at de her konferencer lander i byen. Det er helt generelt en god hjælp i vores jagt på kvalificeret arbejdskraft, at så mange udviklere, forskere og eksperter inden for robotområdet får lejlighed til at besøge os og opleve, hvad det er, vi kan i det her miljø i Odense og på Fyn i det hele taget, siger CEO og President Jean-Pierre Hathout hos Mobile Industrial Robots (MIR)

I det lokale forskningsmiljø på Mærsk Mckinney Møller Instituttet, som er blandt de førende i Europa, er arrangørerne Leon Bogenhagen og Oskar Palinko heller ikke i tvivl om den effekt, der følger med værtskabet for en konference som ICSR.

- Det er en stor mulighed for SDU og Odense at have ICSR i byen. Gennem videnskabelig udveksling med deltagerkredsen giver det os mulighed for at lære og blive bedre, men det er også en fantastisk platform for os i Odense til at vise vores forskning og unikke robotøkosystem frem for et internationalt publikum. Vi håber, at mange nye ideer og samarbejder kommer til at opstå fra arrangementet. Og så planlægger vi også udadvendte aktiviteter, hvor offentligheden kan lære mere om, hvad social robotteknologi er, siger lektor Oskar Palinko.

FAKTA om ICSR 24:
- Konferencen finder sted d. 23.-26. oktober
- Odeon danner rammen om selve konferencens afvikling
- Arrangørerne sigter efter ca. 250 deltagere
- Det er 16. gang konferencen afvikles

14/5 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder