Automation, robotics

 

Lenovo og NVIDIA tager fat på næste fase af stort anlagt AI-samarbejde

Lenovo og NVIDIA tager fat på næste fase af stort anlagt AI-samarbejde

Lenovo og NVIDIA udvider partnerskabet om generative hybride AI-løsninger, der skal gøre det nemt for alle virksomheder at bruge AI.

Del artiklen på

Lenovo og NVIDIA har udvidet deres samarbejde om skræddersyede generative AI-applikationer til virksomheder og cloud-miljøer. Det udbyggede samarbejde blev præsenteret på NVIDIAs globale konference om AI og metaverse, GTC.

Samarbejdet bygger videre på det AI-samarbejde, som de to virksomheder annoncerede under Lenovo Tech World sidste år, og visionen er fortsat at gøre AI tilgængeligt for alle. Samarbejdet skal give virksomheder på tværs af brancher og størrelser mulighed for at udvikle og implementere nye AI-brugsscenarier, der driver innovation og vækst, ved at levere de kritiske computerfunktioner som fx den banebrydende NVIDIA-arkitektur, som næste generation af generativ AI kræver.

- Lenovo og NVIDIA flytter grænserne for augmented intelligence og bringer AI derhen, hvor data allerede er. Det sker takket være en omfattende portefølje af hybride AI-løsninger, der gør det muligt at anvende generativ AI stort set hvor som helst, siger Kirk Skaugen, President for Lenovo Infrastructure Solutions Group.

Ifølge Kirk Skaugen er de nye AI-løsninger en afgørende milepæl i effektiv supercharging af computerydelse til AI, der vil sætte yderligere fart på anvendelsen af AI-applikationer i realtid på tværs af alle brancher.

I detailhandlen kan realtidsløsninger fx bruges til at forbedre kundernes købsoplevelse og trafikflow ved at analysere kunders bevægelser og adfærd. Inden for ’smart produktion’ kan de nye løsninger hjælpe med at optimere inspektionsprocesserne på samlebåndet og dermed øge sikkerheden for medarbejderne. Også i ’smart cities’ kan de nye AI-løsninger spille en positiv rolle, hvor integrerede Lenovo Edge AI-løsninger effektiviserer udnyttelsen af fx plads, energiforbrug, infrastruktur eller trafikstrømme.

Understøtter bæredygtighedsindsatsen

Energieffektivitet bliver også en stadig vigtigere faktor for udrulningen af computerintensive workloads i takt med, at flere og flere brancher bruger AI til at analysere og behandle store datamængder.

Her har Lenovo og NVIDIA lagt sig i front med energibesparende effektiv high-power databehandling – selv i miljøer med høj varme og flere GPU'er. Det sker blandt andet ved at inkludere vandkølingsteknologier i løsningerne, såsom Lenovos brancheførende Neptune, der kan reducere energiforbruget med op til 40 procent, samtidig med at den termiske effektivitet forbedres op til 3,5 gang i forhold til traditionelle luftkølede systemer.

I kølvandet på det udvidede samarbejdet løfter Lenovo og NVIDIA også sløret en række nye Hybrid AI-løsninger, der skal sætte endnu mere turbo på AI og databehandling. Blandt andet:

- ThinkSystem SR680a V3 luftkølet 8U-system optimeret til massiv beregningsydelse med Intel-processorer og et udvalg af NVIDIA GPU'er.

- ThinkSystem SR780a V3 vandkølet 5U-system optimeret til massiv beregningsydelse med Intel-processorer og et udvalg af NVIDIA GPU'er.

- Nye MGX-løsninger designet til Cloud Service Providers, men potentielt udvidet til Enterprise – der giver bedre økonomi og skala

- Nye NVIDIA AI Workbench optimerede arbejdsstationer, der fremskynder udviklingen og implementeringen af robuste AI-løsninger.

20/3 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma