Automation, robotics

 

MiR-robotter fragter metal i udfordrende omgivelser

MiR-robotter fragter metal i udfordrende omgivelser

Lagermedarbejderne hos den tyske metalvirksomhed Cours har i det seneste år fået hjælp af tre autonome robotter fra MiR. Robotterne arbejder uden problemer i trange og støvede omgivelser.

Del artiklen på

Selv efter fire generationer i samme branche kan man sagtens finde nye og bedre måder at gøre tingene på. Sådan var tankegangen hos den tyske virksomhed Cours GmbH & Co. KG, der med base i Nordrhein-Westfalen arbejder med galvanisk overfladebehandling. På virksomhedens fabrik i Velbert er omkring 40 medarbejdere beskæftiget med efterbehandling af metalliske komponenter, primært zinkafstøbninger.

Virksomhedens kundebase omfatter virksomheder fra forskellige sektorer, herunder lås og beslag, bilindustrien, elektroteknik, forbrugerelektronik og medicinsk teknologi. Automatiseringen af interne logistikprocesser markerer et væsentligt skridt for virksomheden, der benyttede overgangen til fjerde generation som den perfekte anledning til at modernisere og automatisere arbejdsgangene.


Tre robotter styrer materialetransport

En af de store udfordringer i overfladebehandlingsindustrien er, at mange arbejdstrin er stærkt afhængige af manuel arbejdskraft. Det gælder for eksempel klargøring af overflader og lastning af produkter. Her besluttede Cours at bruge autonome mobile robotter (AMR) fra Mobile Industrial Robots (MiR) til materialehåndtering.

- AMR'erne fra MiR blev især valgt på grund af deres evne til at navigere uafhængigt i meget travle og trange produktionsmiljøer. Valget faldt på MiR600 og MiR1350 modellerne, som kan registrere og undgå forhindringer med høj pålidelighed takket være deres avancerede sikkerhedsfunktioner, herunder sensorer, laserscannere og kameraer, siger Maximilian Reinhold, Head of Innovation & Automation hos Cours.

Cours' brug af robotter var ikke kun drevet af behovet for at aflaste medarbejderne for fysisk anstrengende opgaver, men også med henblik på at optimere processer, øge effektiviteten og kvalitetssikre. Planlægning og styring foregår centralt via Cours Galvano-system og MiR's MiR Fleet management-software, hvilket betyder, at robotterne altid er præcis, hvor de er nødvendige.

- Robotterne udfører omkring 300 missioner om dagen, og kører i gennemsnit 12 kilometer om dagen og 250 kilometer om måneden. Afhængigt af modellen bærer de belastninger på 200 til 1100 kg, som tidligere krævede menneskelig arbejdskraft, forklarer Maximilian Reinhold.

Et udfordrende miljø til brug af mobile robotter


En afgørende faktor i valget af AMR'erne fra MiR var IP52-beskyttelsesklassen, som er særligt vigtig på grund af Cours' ofte støvede produktionsmiljøer. Desuden kan robotterne navigere sikkert gennem smalle åbninger og i varierende lysforhold, hvilket også var en del af udfordringerne på Cours' fabrik. Fordi AMR'erne ikke har behov for eksterne hjælpemidler til navigation, var der stort set ikke behov for ændringer af den eksisterende infrastruktur.

Cours medarbejdere blev involveret i implementeringsprocessen på et tidligt tidspunkt, hvilket var med til at forebygge fordomme og forbehold over for robotterne.

- Implementeringsprocessen gav vores medarbejdere mulighed for at diversificere deres arbejdsområder. Samtidig bidrog de med deres kreativitet, fleksibilitet og vilje til at lære for at tilpasse sig de ændrede arbejdsforhold. Medarbejderne tilegnede sig nye kompetencer inden for robotteknologi, som også kan komme dem til gode på andre områder af digital transformation, fortæller Kira Jülicher, adm. direktør for Cours.

En investering i fremtiden

Interoperabiliteten af MiRs AMR-systemer spiller en nøglerolle i Cours' overordnede strategi, fordi der skabes synergier med andre automatiserede processer i virksomheden. AMR'erne kan nemt kommunikere med andre maskiner og systemer, for eksempel galvaniseringssystemet eller ERP-systemet, hvilket resulterer i en smidig og koordineret proces.

- Mere end et år efter indførelsen af AMR'er har vi hos Cours oplevet en markant stigning i effektiviteten på omkring 11%. Projektet illustrerer effektiviteten af investeringerne i MiR-systemerne og vigtigheden af åbenhed over for innovation i et hurtigt skiftende produktionslandskab. Større effektivitet, reduceret arbejdsbyrde for medarbejderne og forbedret kvalitetssikring er blandt de synlige succeser, siger Kira Jülicher.

Fremskridt inden for kvalitetssikring kan for eksempel ses ved omhyggelig og præcis transport af kundekomponenter. Dette fører til en betydelig reduktion af komponenttab på tværs af hele produktionskæden. AMR'ernes systematiske præcision bidrager desuden til at øge sporbarheden og optimerer styringen af komponenter. Endelig sikrer de automatiserede transportprocesser et struktureret og ryddeligt arbejdsmiljø. Det er kun en æstetisk fordel, men fremmer også generel effektivitet og arbejdssikkerhed.

16/4 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder