Automation, robotics

 

Nu varmes der op til det store ROBOTBRAG 2024Foto: Teknologisk Institut

Nu varmes der op til det store ROBOTBRAG 2024

Teknologisk Institut og DIRA inviterer til inspiration og ruteplanlægning gennem robotlandskabet ved ROBOTBRAG arrangementet, der afholdes i Odense den 30. og 31. maj 2024.

Del artiklen på

Forsyningskriser, klimaforandringer og kunstig intelligens i raketfart. Der er mange forskellige dagsordener og nye lovgivninger, som skal tages i betragtning, når man træffer investeringsbeslutninger om robotteknologi. Beslutninger, som også kræver, at man har et opdateret billede af, hvad robotteknologi er i stand til anno 2024.

Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) inviterer derfor danske virksomheder til et inspirerende kig på både fremtidens og nutidens robotteknologier – og uvildig vejledning i, hvordan man vælger den rigtige retning.

Det sker til ROBOTBRAG – herunder DIRA Business – hos Teknologisk Institut i Forskerparken, Odense den 30.-31. maj 2024.

– Hvad kan i dag lade sig gøre med robotteknologi og kunstig intelligens? Det spørgsmål savner en del danske virksomheder svar på. Så en inspirationsdag som ROBOTBRAG ser vi som vores bidrag til at skabe synlighed om de mange muligheder og gevinster – og ikke mindst at hjælpe virksomheder med at finde den rette vej i robotlandskabet, så de undgår faldgruberne, siger Henrik Jacobsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut i Odense.

Robotter til fabrikker, fragt og forsvar

Besøgende til ROBOTBRAG vil kunne møde Teknologisk Instituts uvildige rådgivere og robotspecialister, som i år har opdelt robotinnovationshallerne efter en række udvalgte temaer, hvorudfra de står klar til at inspirere og rådgive: Robotter til produktion (og genproduktion), hospitaler, forsvar, rumfart og andre opgaver uden for fabriksgulvet.

Herudover rejser DIRA den røde cirkusteltdug, hvor man i og omkring vil kunne finde cirka 70 DIRA-medlemmer som et udstillingsvindue for robotindustrien.

Dagen byder også på et væld af konferenceoplæg, hvor både eksperter og virksomheder vil dele viden og erfaringer, som de besøgende kan tage med hjem.

Fremtidens hjerner

ROBOTBRAG og DIRA Business er ikke kun for CVR-numre. Fredag den 31. maj 2024 – altså dag to til ROBOTBRAG – er nemlig en dedikeret læringsdag udelukkende for elever, studerende og deres undervisere fra hele landet.

Her bliver der plantet frø til fremtidens arbejdskraft, som får syn for den teknologi, de kommer til at møde på deres kommende arbejdsplads – og de får mulighed for at ryste hænder med deres potentielt fremtidige arbejdsgivere. Underviserne, som skal forme de unge hjerner, får også en portion ny inspiration, som kan bringes hjem til undervisningen.

- Vi ønsker at gøre en særlig indsats for at inspirere vores ungdom til et arbejdsliv, der bliver gjort både mere spændende og mindre nedslidende med robotteknologi. Og hvem ved, om der er i mødet mellem nutidens teknologiudviklere og uddannelsernes spirende hjerner kan opstå nye idéer, siger Michael Nielsen, der er formand for DIRA.

I 2023 tiltrak robotfesten 3.000 deltagere og 69 udstillere, og målet er selvfølgelig en endnu større opbakning til årets arrangement.

8/2 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma