Automation, robotics

 

Ny flåde af MiR-robotter øger logistikproduktiviteten hos autoleverandøren FORVIATo kraftige MIR600 AMR-robotter fra MiR i arbejde på på fabrikken Faurecia Clean Mobility i Pisek, Tjekkiet

Ny flåde af MiR-robotter øger logistikproduktiviteten hos autoleverandøren FORVIA

Den globale autoleverandør FORVIA har øget sin logistikproduktivitet, styrket stabiliteten af produktionsprocesser og reduceret sikkerhedsrisici ved at integrere 14 MiR-robotter i virksomhedens tjekkiske fabrik.

Del artiklen på

Hos FORVIA, en af verdens førende leverandører til bilindustrien, er produktion og logistik på fabrikken Faurecia Clean Mobility i Pisek, Tjekkiet blevet mere sikker, stabil og effektiv. Det skyldes, at en stor del af de manuelle transportopgaver nu udføres af en flåde af autonome mobile robotter (AMR) fra Mobile Industrial Robots (MiR). Investeringen har FORVIA tjent hjem på mindre end to år.

Ud af de i alt 14 MiR-robotter på fabrikken i Písek er 7 af dem kraftige MiR-robotter, hovedsageligt af typen MiR600, der arbejder med at transportere færdige varer, bringe tomme paller til samlebåndene og hente fyldte paller til logistikområdet. Herudover har 7 af de mindre og lettere MiR250-robotter til opgave at bringe komponenter fra lager til samlebånd. Robotterne arbejder 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, og dækker alle skiftehold.


Færre risici i livligt produktionsmiljø

Inden implementeringen af AMR'er fra MiR var logistikken på fabriksgulvet primært baseret på manuelle processer med gaffeltrucks og stablerudstyr, uden nogen form for automatisering. Det gav en ret høj risiko for menneskelige skader og arbejdsrelaterede sygdomme, og virksomheden besluttede derfor at automatisere de tungeste og farligste processer. Hovedmålet var at øge både sikkerheden og produktiviteten ved hjælp af teknologi.

- En af vores hovedudfordringer var at implementere et fleksibelt logistikmiljø, der er i stand til at imødekomme stadigt skiftende behov i produktionen på vores fabrik, siger Martin Horacek, Supply Chain Operations Manager i Faurecia Clean Mobility Europe og fortsætter:

- Vores produktionsmiljø er ekstremt livligt og intenst. Forskellige former for logistikudstyr, herunder palleteringsmaskiner, vogne og gaffeltrucks skulle navigere mellem de kolleger, der betjener vores produktionslinjer. Vi vurderede, at autonome mobile robotter fra Mobile Industrial Robots ville være den bedste løsning for vores fabrik.

FORVIAs fordele ved at implementere MiRs mobile robotter spænder over tre hovedområder. Den første er forbedret sikkerhed ved at eliminere gaffeltrucks på fabriksgulvet. Den anden er øget produktivitet inden for alle driftsområder. Og sidst, men ikke mindst, er den hurtige ROI med en tilbagebetalingstid på under to år også en betydelig faktor.

Flådestyring skal integreres i ERP

Ved hjælp af MiRs specialiserede flådestyrings-software, MiR Fleet, kan FORVIA organisere robotternes arbejdsopgaver. Kombineret med brugen af et internt script er det med til at optimere logistikflowet til linjerne og mellem linjerne. Al kommunikation med døre, porte, en omsnøringsmaskine og andet udstyr er fuldautomatisk, uden behov for operatørassistance. Et mål for det næste år er at integrere MiR Fleet i virksomhedens ERP-system.

De mobile robotter fra MiR er fuldt autonome, hvilket gør det nemt for FORVIA at oprette nye ruter uden yderligere magnetbånd eller anden ekstern styring, som andre intralogistiske teknologier kræver. MiR-robotterne kan desuden genkende de menneskelige kolleger, så de kan stoppe eller køre udenom. På den måde arbejder robotter og mennesker effektivt sammen, blandt andet fordi robotterne er med til at eliminere flaskehalse i produktionen.

- Mobile robotter hjælper os med at skabe orden og disciplin på fabriksgulvet og gør vores produktionsprocesser mere stabile og pålidelige. Det er især vigtigt for os at vi kan sikre stabilitet i driften på tværs af alle tre skiftehold. Det, vi sætter mest pris på ved robotterne, er deres autonomi, hvilket betyder, at de bevæger sig frit på fabriksgulvet uden noget specifikt nødvendigt udstyr, tilføjer Martin Horacek.

12/1 2023
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder