Automation, robotics

 

Stor hæder til dansk robotvirksomhed

Stor hæder til dansk robotvirksomhed

Analysevirksomheden Frost & Sullivan kårer Blue Ocean Robotics til Europas suverænt bedste robotvirksomhed i kategorien 'Professionelle servicerobotter'.

I dag bliver Blue Ocean Robotics kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse. Det er det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan, der står bag kåringen, og som hædrer virksomheden for dets arbejde med især UVD Robots, men også for robotterne fra GoBe Robots og PTR Robots.

Med de selvkørende desinfektionsrobotter har servicerobot-specialisterne fra Odense, Danmark, vakt global opsigt med den gennemprøvede virusdræber-løsning, der nu er i fuld sving med at redde menneskeliv hver eneste dag i over 50 lande.


Pandemien i 2020 har i høj grad sat fokus på, hvilken rolle professionelle servicerobotter kan spille, når vi skal beskytte mennesker mod smitte og infektioner. Hvad enten det er på hospitaler, plejecentre og skoler, eller det er i andre sammenhænge med stor trafik af mennesker som lufthavne, hoteller og butikscentre samt i fødevare- og medicinalindustrien, så giver det mening at bruge robotteknologi til at gå forrest og sikre rene og trygge omgivelser for alle de, der færdes i bygningerne.

Det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan har stor ekspertise i at identificere nye teknologiers vækstpotentiale og udbredelse globalt. Netop dét felt har Frost & Sullivan fokuseret på i 60 år. Det er således på baggrund af en detaljeret analyse af markedet for professionelle servicerobotter, at Frost & Sullivan er kommet frem til, at selskabet Blue Ocean Robotics er Europamestre i udviklingen og kommercialiseringen af servicerobotter.

De seneste data fra International Federation of Robotics viste en årlig vækst i antal solgte servicerobotter generelt på 61 procent, svarende til et totalt salg på 271.000 robotter solgt på det globale marked.Trods ganske megen turbulens på det globale marked i disse måneder, forventer Blue Ocean Robotics omvendt en kraftig fire-cifret vækst i procent i sit samlede salg i 2020.

Prisen fra Frost & Sullivan fremhæver Blue Oceans Robotics' evne til at omsætte en udfordring med fx hospitalsinfektioner til en succesfuld robotløsning, der aktuelt gør en stor forskel i kampen mod corona virussen. Med datterselskabet UVD Robots har robot-venture-fabrikken realiseret et produkt, der adresserer et kolossalt globalt behov for desinfektion og forebyggelse af infektioner og smitte, også den dag, corona virussens hærgen er klinget af.

- Blue Ocean Robotics' flagskib, UVD Robots, gør det i høj grad muligt for hospitaler at reducere spredning af sygdomme ved at dræbe 99.99 % af bakterier og mikroorganismer, fortæller Rohit Karthikeyan, industrichef hos Frost & Sullivan.

- Det er den første og eneste autonome mobile robot, der desinficerer en række overflader ved hjælp af UV-C lys, hvilket gør den overlegen sammenlignet med konkurrerende løsninger. Som en unik feature kan UVD Robotten styres med en tablet, siger Rohit Karthikeyan.

CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, er begejstret for anerkendelsen fra Frost & Sullivan.

- Den nye titel er en glædelig cadeau til vores medarbejdere og for alt det hjerteblod, passion og drive de dedikerer til at skabe innovation, udvikling og kommerciel succes. Vi er samtidig også enormt stolte af at bringe robotter på markedet, som ikke bare er med til at løse verdens problemer med global opvarmning og bekæmpelse af multiresistente bakterier og vira som eksempelvis coronavirus, men som også i en forretningssammenhæng er en god investering for vores ejere, siger Claus Risager.

Løsningen fra UVD Robots kombinerer autonom robotteknologi med ultraviolet lys. UVD-robotten kan eliminere 99.99 % af alle bakterier inden for 10-15 minutter på f.eks. en patientstue. Ved at bruge UVD-robotten hver eneste gang der gøres rent, kan den generelle forekomst af bakterier reduceres ganske kraftigt. Det dokumenterer både forskning, tests og erfaringer i praksis på hospitaler i flere lande, heriblandt i Italien:

- Før vi fik UVD-robotten var seks af hospitalets læger på vores hospital i Sardinien blevet smittet med coronavirus. Siden vi begyndte at bruge robotten for to måneder siden til at desinficere, har vi ikke haft et eneste tilfælde af COVID-19 blandt hverken læger, sygeplejersker eller patienter, fortæller Christiano Huscher, chefkirurg hos Gruppo Poloclinico Abano, som driver en række privathospitaler i Italien.

Blue Ocean Robotics er en effektiv innovationsfabrik, der indvinder nyt robotland med sine opfindelser, der udvikles i tæt samarbejde med slutbrugerne. Virksomheden udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug.

Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. GoBe Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl..

Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en 'Robot Venture Factory'. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019, og senest i marts 2020 har selskabet vundet den europæiske robotindustris pris, 'euRobotics Tech Transfer Award, 2020'.

26/5 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma