Automation, robotics

 

TinyMobileRobots krydser historisk grænse på 1 million baner

TinyMobileRobots krydser historisk grænse på 1 million baner

Den aarhusianske robotproducent TinyMobileRobots har på få år opdyrket et helt nyt marked for robotter til opstregning af sportsbaner, der før var en manuel, besværlig og tidskrævende opgave.

TinyMobileRobots er på rekordtid blevet verdens førende producent af autonome, selvkørende opstregningsrobotter til alt lige fra sportsbaner til lufthavne, vejanlæg og lagerhaller. Siden den første spæde start på en fodboldbane i Beder Malling Idrætsforening har selskabet netop afsluttet opstregningen af sportsbane nr. 1 million, og det skete ikke overraskende på det amerikanske marked, hvor TinyMobileRobots stormer frem.

Undervejs har virksomheden sparet sine kunder for cirka 1,6 millioner arbejdstimer og 5,5 millioner liter maling svarende til knap 700 mio. kroner på tværs af de tre kontinenter, hvor virksomheden opererer.


Milepælen på bane nummer 1 million blev nået i Dallas, Texas, hos FC Dallas, der har været kunde hos TinyMobileRobots i fire år og råder over 20 fodboldbaner. FC Dallas har i perioden opnået en energi- og tidsmæssig besparelse på hele 90 procent, og i modsætning til tidligere, hvor FC Dallas typisk brugte fem timer på at første-opstrege en fodboldbane, tager det nu kun TinyMobileRobots’ robot 20 minutter at opstrege en hel bane.

- Mange mennesker ved ikke, hvor dyr og mandskabstung en opgave det er at opstrege en sportsbane. Græs gror hele tiden, og rundt om i klubberne er der ofte flere kampe på de samme baner hver dag. Det kræver konstante opstregninger, og det er det, som vores robotter er med til at gøre til en markant mindre opgave – både tidsmæssigt og økonomisk. Vi har løbende forbedret teknologien, så vi i dag udgør en bæredygtig erstatning for de millioner af liter maling, der før blev brugt på opgaven. Samtidig er det ekstremt nemt at komme i gang, da vi allerede har lagt alverdens baner ind i systemet. Det gør, at man er i gang på nogle få minutter, og det er en af grundene til, at vi netop har opstreget bane nummer 1 million, siger Jens Peder Kristensen, grundlægger og CEO i TinyMobileRobots, der bl.a. har Anders Favrskov, tidligere CEO i TC Group, med i ejerkredsen.

TinyMobileRobots sendte sin første robot på gaden i 2015, og siden er selskabet fordoblet i størrelse hvert eneste år til i dag at være verdens største på området. Alene i USA sidder TinyMobileRobots på halvdelen af markedet. Robotterne arbejder med helt ned til 1-2 centimeters nøjagtighed og betjenes via en tablet. Det kræver ingen teknisk kunnen at betjene robotterne, der leveres med mere end 50 forskellige banetyper og nemt kan skræddersyes til særlige opgaver.

- Vi bruger robotterne, ganske enkelt fordi de er så effektive. De er endda blevet lidt af et hit blandt publikum, for vores fans elsker dem, når de lydløst suser rundt på banerne. Vi bruger markant mindre tid på opstregningen – tid, som vi i stedet kan bruge på at skabe endnu bedre rammer omkring vores spillere og tilskuere, siger Jonathan Wolf, Supervisor of Grounds i FC Dallas, der altså blev bane nummer 1 million opstreget af en robot.

Robotterne er drevet af et batteri og ikke en forurenende dieselmotor og har derfor et markant lavere CO2-aftryk. Samtidig bruger TinyMobileRobots’ teknologi langt mindre maling end konkurrerende produkter og gammeldags håndskubbede opstregningsmaskiner. Ud over en lang række danske kunder, hvoraf Holbæk Kommune var den første i Danmark, har TinyMobileRobots kunder fordelt over tre kontinenter.

I USA arbejder TinyMobileRobots sammen med en række højtprofilerede sportsklubber og uddannelsesinstitutioner som fx FC Dallas, AYSO Pasadena, The University of Michigan, Florida State University og Princeton High School.
5/5 2022
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma