Automation, robotics

 

Unik eBook om dansk robotklynge

Unik eBook om dansk robotklynge

Virksomhederne i den danske robotklynge har ligesom mange andre udfordringer på grund af Corona-krisen. Men når krisen er forbi og den efterfølgende recession overstået, vil netop robotindustrien stå endnu stærkere.

Lige nu har de godt 300 virksomheder i den danske robotklynge selvsagt en del udfordringer, når det gælder om at overvinde konsekvenserne af den verdensomspændende corona-krise -  ligesom andre brancher har. Men når krisen er forbi og den efterfølgende recession overstået, vil netop robotindustrien stå endnu stærkere.

Der en vej frem, som det beskrives i en ny eBook, som er  den mest omfattende, der hidtil er skrevet om den danske robotindustri. Den er allerede forhåndssolgt i 2.200 eksemplarer.


- Årene efter finanskrisen steg efterspørgslen på især fleksibel robotteknologi, så produktionen kunne geares til svingende efterspørgsel. Set i det lys, kan man forvente, at netop de danske robotproducenter vil kunne drage fordel af dette. I årene efter finanskrisen steg antallet af robotter markant i Danmark, forklarer Carsten Steno, den ene af forfatterne bag den nye bog: Denmark – a Powerhouse for Robotics and Automation.

Carsten Steno er en af Danmarks mest erfarne erhvervsjournalister, og som medforfatter til bogen har han allieret sig med Malene Grouleff, foredragsholder og robotkommunikatør med en omfattende viden om den danske robotindustri.

- Det vil komme de automatiserede virksomheder i Danmark til gavn, at den danske robotindustri har udviklet robotter, der matcher SMV’ernes behov for fleksibel og agil produktion. Det skaber grundlaget for, at fremstillingserhvervene kan klare bedst muligt igennem chokvirkningerne fra coronaudbruddet. Det ses eksempelvis lige nu, hvor 20 aktører i plastbranchen i Danmark har tilkendegivet, at de ikke mindst i kraft af deres automatiserede produktion kan træde til og bidrage til at sikre øget forsyning af værnemidler til sundhedssystemet under pandemien, påpeger Malene Grouleff.

Esben Hallundbæk Østergaard, medstifter af Universal Robots, en af klyngens lokomotiv-virksomheder og i dag selvstændig investor i robotmiljøet med selskabet REInvest Robotics siger om bogen:

- Wow! Sikke meget information, den rummer! Flotte billeder og flot layout også. Det er meget imponerende med alt det arbejde, der er lagt i denne bog! Både robotarbejde og journalistarbejde,  siger Esben Hallundbæk Østergaard.

Bogen har i den danske udgave fået titlen ”Robotlandet Danmark – et lille land, en stor robotnation”. Forfatterne påviser, hvordan kreativitet, krævende kunder, anvendt forskning og danske virksomheders særegne evne til at arbejde i netværk, på mindre end ti år har skabt en industri, som inklusive underleverandører omsætter for 30 mia. kr., beskæftiger 18.000 medarbejdere og omfatter mere end 300 virksomheder. Den danske klynge er ikke alene anerkendt i Danmark, men også ude i den store verden,

Den nye udgivelse er tilgængelig på dansk som ebog og på engelsk både som ebog og som trykt bog. 
2/4 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma