Automation, robotics

 

Universal Robots vil forbedre undervisningen i robotteknologi

Universal Robots vil forbedre undervisningen i robotteknologi

Med en ny kampagne i Danmark samler den danske robotvirksomhed Universal Robots en række elementer, der kan gøre undervisning i robotteknologi mere struktureret og tilgængelig.

Elever og lærere på erhvervsskoler kan nu se frem til nye muligheder for at uddanne sig inden for robotprogrammering. Den danske robotproducent Universal Robots lancerer en ny certificering til danske uddannelsessituationer, som ønsker at styrke lærernes robotkompetencer og klæde eleverne endnu bedre på til fremtiden.

- Nu kan erhvervsskoler og andre uddannelsesinstitutioner tage robotundervisningen til næste niveau. Universal Robots lancerer en ny pakke, hvor man får adgang til robotter, undervisningsmateriale og certificering af både elever og lærere, siger Mikkel Vahl, uddannelsesansvarlig hos Universal Robots og fortsætter:


- Essensen er, at skoler og undervisere får mulighed for at tilbyde deres elever en professionel uddannelse i de innovative UR-robotter, som står på 1.000-vis af fabrikker rundt om i verden. Eleverne får gennem forløbet samme viden som en professionel robotoperatør og får samtidig papir på kompetencerne. Det vil give dem en fordel i erhvervslivet og en god platform for at tage hul på et nyt roboteventyr.

Lærerne gennemgår et fem-dages forløb hos Universal Robots med teoretiske elementer og praktiske øvelser, som afsluttes med en certificering. Derefter kan lærerne guide eleverne gennem et fagligt forløb med 32 lektioner fordelt hen over et semester. Dette forløb kan eleverne ligeledes afslutte med en certificering.

Uddannelsessektoren er vilde med robotter

Ifølge Mikkel Vahl har uddannelsessektoren allerede taget robotteknologien til sig, og Universal Robots forventer markant efterspørgsel på den nye uddannelsespakke.

- Uddannelsesinstitutionerne øger investeringerne i robotteknologi, og certificeringerne vil løfte skolernes niveau yderligere. Erhvervslivet skriger på medarbejdere med robotkompetencer, og de unge synes, at det er sjovt at arbejde med. Teknologien øger samtidig produktiviteten og afhjælper mangel på arbejdskraft. Derfor forventer vi fra Universal Robots side, at der være stor interesse for det nye initiativ, siger Mikkel Vahl og uddyber:

- Man behøver hverken som lærer eller elev at have forhåndsviden om robotter for at gennemføre forløbet. Hvis man har mod på at kaste sig ud i det, åbner der sig en ny verden. Mange bliver overraskede over hvor intuitive robotterne er at betjene, og hvor komplekse opgaver, de kan løse. Hvis man allerede har erfaring med robotprogrammering, kan certificeringen være en god mulighed for at udbygge og formalisere sin viden.

Undervisningskampagnen giver mulighed for indkøb af en samlet pakke med en UR-cobot, samlebånd og 3D print til diverse opgaver, så elever og lærere kan simulere og udforske de mange muligheder i robotverdenen. Der er ligeledes tilknyttet digitale læremidler og videolektioner til forløbet, så man kan gennemføre de teoretiske elementer, når det passer bedst ind i den daglige undervisning.

Uddannelsespakken er allerede tilgængelig i USA, hvor Universal Robots oplever stor interesse. Den lanceres i Danmark og en række andre europæiske lande 1. september 2021. Læs mere om forløbet her.
5/9 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder