Automation, robotics

 

Volvo Cars lancerer fremtidig teknologi-roadmap CEO Håkan Samuelsson, Volvo Cars

Volvo Cars lancerer fremtidig teknologi-roadmap

Volvo Cars præsenterede i forbindelse med Volvo Cars Tech Moment arrangement firmaets teknologi-roadmap

Volvo Cars har netop præsenteret sin fremtidige teknologi-roadmap, hvilket foregik i forbindelse med Volvo Cars Tech Moment, en online begivenhed, hvor der blev sat fokus på virksomhedens elektriske fremtid.

Under live-eventet fra Göteborg gav virksomheden et første indblik i de teknologier, der er fundamentet under Volvo Cars' fremtid, hvor alle næste-generations biler vil være fuldelektriske. Repræsentanter fra Google, Luminar, Northvolt og NVIDIA deltog også i begivenheden.

Volvo Cars Tech Moment omfattede en række keynotes og interaktive Q&A-møder, som gav spændende nye detaljer om virksomhedens vej til fuld elektrificering, dens ambition om i stigende grad at forestå softwareudvikling internt, dens centralisering af IT-området, dens planer for næste sikkerhedstekniske niveau og planen for indførelse af sikker, autonom kørsel.

Løfter sløret for ny konceptbil

Som en del af arrangementet løftede virksomheden også sløret for sin fremtidige tilgang til infotainment og en konceptbil, der visualiserer virksomhedens teknologiske køreplan og giver et indblik i fremtidens design i den fuldelektriske æra.

- Efterhånden som vi overgår til at være en fuldelelektrisk producent af premiumbiler, forpligter vi os til at skabe de bedste biler i vores 94-årige historie, siger CEO Håkan Samuelsson.
- Dette er en spændende tid i vores udvikling, og vi vil levere på stigende kundeefterspørgsel efter rene elbiler, der byder på strømlinet opkobling, brancheførende sikkerhedsstandarder og avanceret, autonom kørsel.

Volvo Cars er dedikeret til elektrificering og har ambitiøse planer for sin næste generation af fuldelektriske biler. Målet er biler med en rækkevidde, der er mere end dobbelt så stor som virksomhedens nuværende elbiler, som giver mulighed for meget hurtigere batteriopladning og byder på lavere omkostninger både for ejerskab og opladning. I midten af dette årti sigter virksomheden mod at sælge 1,2 millioner biler globalt, hvor mindst halvdelen er rene elbiler.

Styrket rentabilitet

Økonomisk sigter Volvo Cars mod en årlig driftsmargin på 8-10 procent i midten af dette årti, genereret af øget salg og indtægter på tværs af alle tre globale salgsregioner, mere effektive salgs- og distributionskanaler, synergier med dets datterselskaber og et bredere udvalg af fuldelektriske biler. Rentabiliteten forventes at blive styrket yderligere ved opnåelse af bruttoavanceparitet mellem elbiler og biler med forbrændingsmotor i midten af årtiet.

Sammen med et skifte til banebrydende NVIDIA-teknologi i Volvo Cars’ biler vil virksomheden også overgå til intern softwareudvikling og fokusere på kortere udviklingscyklusser. Dette afspejler den voksende rolle, software spiller som konkurrenceparameter for fremtidens bil og som drivkraft for rentabel vækst.

Som en klar afvigelse fra den statiske tilgang til udvikling, der har domineret bilindustrien længe, vil dette gøre det muligt for Volvo Cars at forbedre fleksibiliteten, øge udviklingshastighederne og hurtigt udrulle nye tjenester, teknologier og software via skyen.

Videreudvikling af Infotainmentsystem i samarbejde med Google

Den næste generation af Volvo-modeller vil afspejle Volvo Cars' førende position indenfor sikkerhed og sætte nye standarder. Dens fremtidige biler vil blive gjort hardware-parate til autonom kørsel med LiDAR-sensorer fra Luminar som standardudstyr, alt imens virksomheden undersøger måder at udnytte styrken i realtidsdata på til løbende forbedring af sikkerhedsniveauet i dens fremtidige biler.

Volvo Cars vil også fortsætte sit samarbejde med Google og løfte infotainment og tilslutningsmuligheder op på næste niveau. Et nyt infotainmentsystem vil have fokus på at kunne tilbyde en enkel og sikker oplevelse samt en strømlinet integration mellem Volvo Cars’ og Googles økosystemer.

30/6 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma