Cybersikkerhed

 

I kølvandet på Chromebook-afgørelse: Private aktører står klar med løsningClaus Kraft, Head of Solutions hos TDC Erhverv

I kølvandet på Chromebook-afgørelse: Private aktører står klar med løsning

Efter fire år er der faldet afgørelse i den såkaldte Chromebook-sag. Afgørelsen lyder, at produkterne ikke er sikre, når det kommer til håndteringen af personfølsomme data. Private aktører i markedet har allerede løsninger klar.

Del artiklen på

Datatilsynet har netop fremlagt afgørelsen på den såkaldte Chromebook-sag. Sagen blev indledt tilbage i 2019, da en bekymret far anmeldte sin søns skole for ikke at håndtere elevernes dataoplysninger korrekt.

Datatilsynet har nu fire år efter givet danske kommuner påbud mod at anvende Chromebooks på grund af manglende sikkerhed, hvilket betyder, at det offentlige Danmark er nødsaget til at gentænke deres brug af Chromebooks.

Kommunerne skal nu enten investere i andre mere datasikre produkter eller sørge for, at den data, der lægges op i clouden, er krypteret. Ved at kryptere data gøres den ulæselig for uvelkomne. Derved løses problematikken omkring udlevering af læsbare persondata til tredjeland, som strider imod dansk og europæisk lovgivning.

Claus Kraft, Head of Solutions hos TDC Erhverv, håber på, at det offentlige Danmark vil være mere åbne for at implementere løsninger, der kan sikre borgernes data:

- Vi er rigtig glade for, at der endelig er faldet dom i Chromebook-sagen. Der medfølger nemlig et stort ansvar, når man har med persondata at gøre. Og det gælder særligt for offentlige institutioner - især fordi borgere ikke har en reel mulighed for at fravælge at afgive oplysningerne. Heldigvis er vi flere private aktører, som har en løsning klar, der kan beskytte borgernes persondata i kommunerne i overensstemmelse med lovgivningen og nu håber jeg, at vi sammen kan få det offentlige Danmark på ret kurs, siger han.

TDC Erhverv har som en af de første aktører i markedet lanceret en løsning, som kan løse dataproblematikken. Platformen TDC Erhverv CloudKey beskytter både brugernes data og sikrer, at de store cloudløsninger fortsat kan bruges.

1/2 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Tilføj dit firma