Display, opto, LEDs

 

Dansk firma gør det let at udskifte LED’er i elevator-lofter og lysarmaturerLED iBond’s nye udskiftelige LED er monteret i en ’prop’, som med et specialværktøj let kan monteres i selskabets 6 millimeter tynde lyspanel.

Dansk firma gør det let at udskifte LED’er i elevator-lofter og lysarmaturer

LED iBond har udviklet et koncept til udskiftning af udslidte LED’er i lysarmaturer og elevatorlofter, hvilket betyder, at tidskrævende og dyre vedligeholdelsesarbejder kan elimineres.

Det danske firma LED iBond International (LED iBond) - der blev børsnoteret for få måneder siden - udvikler ny teknologi, der kan gøre bygninger intelligente, grønnere og mere bæredygtige med et lavere CO2-udslip. Selskabet kan nu præsentere et nyt og innovativt koncept til udskiftning af udslidte LED’er i LED iBond’s lysarmaturer.

På trods af den forlængede levetid for LED’er i LED iBond's produkter kan der opstå behov for at udskifte udslidte LED’er. Men i stedet for at udskifte hele lysarmaturet eller elevatorloftet giver det nye LED-udskiftningskoncept mulighed for at udskifte hver enkelt LED for sig, helt analogt med udskiftning af en udbrændt traditionel lyspære.


Det nye LED-udskiftningskoncept er let og bekvemt for brugeren, fremhæves det. Hertil kommer, at et produktdesign, der giver mulighed for at udskifte hver enkelt udslidte LED for sig, er en klar fordel for miljøet i forhold til produkter, hvor en LED-udskiftning kræver udskiftning af en bredere gruppe af stadigt levedygtige komponenter – et udbredt problem for andre LED-produkter, der tvinger brugerne til at kassere produktet og anskaffe et nyt.

LED iBond vil i første omgang fokusere på udbuddet af elevatorlofter, hvor LED-udskiftningskonceptet betyder, at udslidte LED’er kan udskiftes på et øjeblik, helt uden driftspause og behov for udskiftning af hele loftet. Derfor giver det nye LED-udskiftningskoncept markant længere levetid for LED iBond’s elevatorlofter, lavere samlede ejeromkostninger og lavere miljøbelastning i bygningens miljøregnskab.

LED iBond forventer derfor, at det nye LED-udskiftningskoncept vil styrke selskabets position på det globale marked for elevatorlofter, der omfatter omkring 16 millioner elevatorer.

Rolf H. Sprunk-Jansen, CEO for LED iBond International, forklarer:

- Med udskiftelige LED’er er udslidte LED’er i elevatorloftet et ubetydeligt problem for bygningsejeren. Men det er kun en del af historien. Eftersom udslidte LED’er ikke længere kræver udskiftning af hele elevatorloftet, vil vores LED-udskiftningskoncept føre til et lavere materiale- og ressourceforbrug til gavn for FN’s verdensmål, som LED iBond har et stærkt engagement i.

Med hensyn til fremtidsplanerne for LED-udskiftningskonceptet i øvrigt siger Rolf H. Sprunk-Jansen:

- Vi vil senere overveje at indbygge udskiftelige LED’er i andre af vores avancerede lysarmaturer. Vi vil også overveje, om vi kan udvide udskiftningskonceptet til andre elektroniske komponenter som eksempelvis sensorer og andre ”smarte” enheder, der kan give vores produkter helt nye funktioner.

LED iBond’s elevatorlofter kan leveres med udskiftelige LED’er fra ultimo september 2020.

Om LED iBond International

LED iBond International, der er stiftet i 2014, leverer innovative lysløsninger med integreret datafunktionalitet. Selskabets løsninger bygger på dyb indsigt i moderne LED-teknologi og mange års udvikling.
'
Den patenterede teknologi giver mulighed for at skabe kraftfulde lysløsninger i næsten enhver form; løsninger som samtidig fungerer som en ‘open source’ strømkilde og digitalt netværk for 'smarte' komponenter som fx sensorer, højtalere og kameraer. LED iBond’s teknologi er allerede implementeret i mange projekter, fra intelligent hyldebelysning til store indendørs belysningsprojekter som eksempelvis installationen of 3,2 kilometer Tracy, selskabets innovative flagskibsprodukt, på DTU, Danmarks Tekniske Universitet.

Med stærke dataoverførselsfunktioner, effektiv køling og en overlegen form-faktor fokuserer LED iBond på tre vigtige markeder: intelligente bygninger, UV-desinfektion og vertikalt landbrug, som alle ventes at vokse betydeligt i de kommende år.

3/9 2020