Display, opto, LEDs

 

MicroLED tv introduceres nu på konsumermarkedet

MicroLED tv introduceres nu på konsumermarkedet

Samsung lancerer nu officielt 110" MicroLED tv på det koreanske marked, og den nye display-teknologi vil også blive introduceret i Norden i løbet af første halvår af 2021.

Samsung har netop annonceret lanceringen og forsalget af den unikke 110” Samsung MicroLED på det koreanske hjemmemarked.  I 2018 blev Samsungs første MicroLED introduceret i form af 'The Wall', som havde et system med konfigurerbare moduler, der kunne installeres professionelt.

Med den nye 110” MicroLED leverer Samsung for første gang MicroLED-oplevelsen i traditionel TV-form. I modsætning til den tidligere modulmodel kræves der ingen installationsassistance fra eksperter. I den nye 110” MicroLED-model er alt forudinstalleret og kalibreret, hvilket betyder, at brugerne kan drage fordel af smarte funktioner og fantastisk billed- og lydkvalitet.


I det forløbne år er forbrugernes interesse og efterspørgsel efter storskærms-TV vokset hurtigt. Med lanceringen af 110'' MicroLED tilbyder Samsung nu næste generation af en storslået visuel oplevelse på en ultra-stor TV-skærm.

- Da forbrugerne bruger deres TV til flere funktioner end nogensinde før, er vi utroligt glade for at kunne tilbyde 110” MicroLED med den velkendte Smart Hub. Samsung MicroLED vil omdefinere, hvad en førsteklasses hjemmeoplevelse betyder for forbrugerne, siger Magnus Nilsson, teknisk produktchef TV / AV hos Samsung i Norden.

Innovativ teknologi tager billedkvaliteten til et helt nyt niveau

TV-entusiaster med smag for store skærme vil have en exceptionel billedkvalitet med livlige farver og høj opløsning. Samsungs 110” MicroLED bruger LED-lys i mikrometerstørrelse for at eliminere baggrundsbelysning og farvefiltrering, der normalt forekommer i traditionelle skærme og i stedet producerer lys og farve fra sin egen pixelstruktur.

Derudover gengiver den 100 % af DCI og Adobes RGB-farveskala og leverer billeder med en bred og nøjagtig farveskala. Grundet skærmens 4K-opløsning og 8 millioner pixels resulterer dette i fantastiske og ægte farver med nøjagtig lysstyrke.

Samsungs 110'' MicroLED har også en processor, der er kraftig nok til at leve op til skærmens muligheder. Den helt nye Micro AI-processor leverer fantastisk 4K HDR-indhold, hvilket resulterer i en lys, levende og realistisk billedkvalitet, der er optimeret til hver eneste scene.

Derudover er MicroLED lavet af ikke-organisk materiale, hvilket betyder, at de er holdbare og langvarige. Det kan give en levetid på op til 100.000 timer eller over et årti.

Fordybende designoplevelse og premium lyd

Når du tænder for 110'' MicroLED, kan du opleve en unik oplevelse takket være skærm-til-kant forholdet på 99,99 %. Den sorte firkant og ramme er fjernet fuldstændigt fra skærmen, hvilket efterlader forbrugeren med den mest fordybende oplevelse.

Samsung har udviklet og optimeret sine Smart TV-funktioner for at drage fordel af 110” MicroLEDs store skærm. For eksempel kan brugerne bruge Multi View-funktionen til at se op til fire forskellige kilder samtidigt, og hvor hver kilde er 55” på tværs af skærmen. Når denne funktion anvendes, kan seerne forbinde flere eksterne enheder og både se nyheder på den ene flade, film på en anden og samtidig bruge apps på en tredje.

Desuden er 110'' MicroLEDs dynamiske lyd en lige så fordybende oplevelse som det visuelle. Den inkluderer nemlig et indbygget Majestic Sound System, der leverer fantastisk 5.1-kanals lyd uden eksterne højttalere, hvilket omdanner ethvert rum til en luksuriøs hjemmebiograf. Dens Object Tracking Sound Pro-funktion identificerer objekter, der bevæger sig på skærmen, og projicerer lyden til at følge handlingen. Så når du ser en actionfilm og et fly flyver over hovedet, vil det føles som om, at lyden fra motorerne kommer ovenfra.

110 ”MicroLED vil være tilgængelig i Norden i første halvdel af 2021. Der er endnu ikke annonceret priser.
14/12 2020