Display, opto, LEDs

 

Toshiba lancerer optokoblere med høj peak-strøm

Toshiba lancerer optokoblere med høj peak-strøm

Nye optokoblere fra Toshiba i ultratynd SO6L-kapsling letter opgradering til versioner med lavere profil-højde i eksisterende og nye designs.

Toshiba Electronics Europe GmbH lancerer to nye optokoblere (TLP5705H og TLP5702H) i et tyndt SO6L-hus til brug i isolerede gate-drivere i IGBT’er og MOSFETs med lllle til mellemstor effekt. De robuste komponenter er ideelle til applikationer inden for industrielt udstyr som invertere, AC-servodrev. Solcelle-invertere og UPS’er (uninterruptible power supplies).

TLP5705H er Toshibas første produkt, der giver en peak-strøm på output på ±5,0A i fra en tynd SO6L-kapsling, mens TLP5702H giver en peak-strøm på output på ±2,5A. I designet af de nye optokoblere rettet mod invertere og AC-servodrev med små til mellemstore effekter og med buffer-kredsløb til strømforstærkning er der lagt vægt på, at optokoblerne nu kan drive IGBT’er og MOSFETs direkte. Det eliminerer behovet for  nogen form for buffer-kredsløb og forenkler i høj grad designet med en mindre antal komponenter og et kompakt design til følge.

SO6L-husene har et footprint på kun 10,0mm x 3,84mm, og de kan monteres på et printområde svarende til et konventionelt SDIP6-hus, hvilket letter opgradering fra Toshibas nuværende optokoblere som TLP700H.

Med sine kun 2,3mm (max.) i højden er SO6L-huset tyndere end de nuværende 4,25mm høje SDIP6-huse, hvilket giver en større grad af fleksibilitet i forhold til komponentplacering, ligesom de nye optokoblere kan monteres på bagsiden af printet eller andre steder, hvor der er begrænsninger i produktets højde. Hvor større formfaktorer er at foretrække, så er TLP5702H(LF4) og TLP5705H(LF4) komponenter med identisk elektrisk ydelse, men kapslet i SO6L(LF4)-huse med større pin-afstand.

Alle de nye optokoblere kan forsynes fra en spænding (VCC) mellem 15- og 30VDC med et propagations-delay på bare 200ns. De kan alle fungere ved temperaturer mellem -40°C og +125°C, så de egner sig perfekt til industrielle applikationer og i hårde miljøer.

26/1 2022