HW/SW-udvikling og EMS

 

Fra Københavns Lufthavn til TechPeople Jan Borris

Fra Københavns Lufthavn til TechPeople

TechPeople har ansat Jan Borris, der har en baggrund inden for missionskritiske systemer og har mange års erfaring inden for specielt Unix og Linux.

Jan Borris er ansat som ny konsulent i TechPeople. Han har baggrund i udvikling af missionskritiske systemer og har 30 års erfaring med Unix og Linux. Jan Borris kommer fra et job som softwareudvikler i Københavns Lufthavn, hvor han siden 1997 har bygget komplekse systemer til trafikhåndtering, elektronisk skiltning og sikkerhed.

Hans første opgave var at udvikle et nyt skiltesystem til den dengang nybyggede Terminal 3. Systemet kører stadigvæk og en del af lufthavnens skilte kører fortsat på dette system, mens de øvrige er migreret over på en nyere platform.


Han har også udviklet et video management system til lufthavnens operationscenter. Det automatiserede overvågningssystemet håndterer lufthavnens cirka 1.500 overvågningskameraer. Systemet er baseret på alarmer, der udløses når et kamera observerer at fysiske grænser bliver brudt, f.eks. uautoriseret åbning af en dør. Desuden detekterer radarsystemer, hvis køretøjer kører ind i områder hvor de ikke må være.

Det handlede også om analyse af videobilleder, da Jan Borris udviklede af et system, der benyttede automatiseret analyse af videobilleder til estimering af ventetid ved sikkerhedstjek. Gennem analyse af billeder fra loftsmonterede kameraer kunne systemet måle, hvor mange mennesker der stod stille og derfra estimere den tid det ville tage at afvikle køen.

Jan Borris er uddannet datalog fra Københavns Universitet med bifag i fysik. Hans speciale er Unix og Linux og programmeringssprogene C og C++. Men hans over tyve års erfaring inden for missionskritiske 24/7 systemer til lufthavne har givet ham omfattende kendskab til andre programmeringssprog og metoder. Desuden har han kendskab til alle led i udviklingen af applikationer og back-end systemer, fra design, over udvikling til implementering og dokumentation.
28/8 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

AOI teknologi

Box Build & Retail Pack

Boxbuild

Cable-Harness

CE test

FAR rapport

Hardware udvikling

Inaktiv atmosfære

IoT

IPC-A-610

OE-Lite Linux

PCB layout

Produktdesign og –udvikling

SMD montage

SMT prototype linje

SMT volumen linje

Space elektronik

SPI teknologi

Totalløsninger

Udviklings Board

X-ray

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic