HW/SW-udvikling og EMS

 

GPV vil fordoble omsætningen frem mod 2022

GPV vil fordoble omsætningen frem mod 2022

GPV har en ambition om i løbet af de kommende fem år at fordoble omsætningen fra det nuværende niveau på 1,15 mia. (2017) til 2,5 mia. i 2022, hvilket skal gennem udvidelser af produktionsfaciliteter i Thailand, Danmark og Mexico samt yderligere opkøb.

Den danske elektronikproducent GPV vil sætte yderligere turbo på væksten i de kommende år. Virksomheden blev i 2016 opkøbt af det aarhusianske industrikonglomerat Schouw & Co., og siden er det gået stærkt for koncernen med hovedsæde i Tarm.

Omsætningen var i 2016 på 877 millioner kroner og blev via en kombination af organisk vækst og opkøb løftet med godt 30 procent i 2017 til 1,15 milliarder kroner. Det hidtidige vækstmål har været en omsætningsstigning til 1,5 milliarder kroner i 2020, men den positive udvikling får nu virksomhedens ledelse og ejere til at løfte vækstmålet yderligere:


- Jeg skal være ærlig og sige, at det er kommet bag på os, hvor hurtigt det er gået. Forklaringen er den enkle, at efterspørgslen fra eksisterende kunder såvel som tilgangen af nye kunder har overgået vores forventninger. Det stiller os i en gunstig situation, som vi nu vil bruge som springbræt til realisering af en endnu mere ambitiøs vækstplan, forklarer adm. direktør Bo Lybæk fra GPV.

GPV opererer inden for EMS (Electronic Manufacturing Services), og de primære produkter er elektronik, mekatronik (kombination af elektronik, software og mekanisk teknologi) samt finmekanik (High Precision Mechanics). GPV har en unik tilgang til B2B-markedet, der bedst beskrives som High-Mix/Low-Medium volumen (HMLM). Denne indebærer, at GPV tilbyder et stort antal avancerede højteknologiske produkter og kompetencer, som kunderne kan bestille i små eller mellemstore serier - det kan være både elektroniske delløsninger og færdige produkter (box-build).

Vækst gennem massive investeringer

Væksten skal som hidtil komme fra både organisk vækst og opkøb. GPV beskæftiger i dag 1.400 medarbejdere på virksomhedens fabrikker i Bangkok i Thailand, Guadalajara i Mexico samt i Tarm og Aars i Danmark. GPV har i de sidste halvandet år investeret trecifrede millionbeløb i kapacitetsudvidelser i både Thailand, Danmark og Mexico og er aktuelt i gang med at idriftsætte yderligere SMT-produktionslinjer af nyeste teknologiske standard i både Danmark og Mexico:

- Vi har de seneste år haft en investeringskvote, der er væsentlig højere end vores konkurrenters. Her har vi vist en vilje og evne til at gå foran i markedet og at investere i og sammen med vores kunder. Det er det, der har gjort en afgørende forskel i 2016 og 2017, og det er det, der vil gøre en afgørende forskel også frem mod 2022, fortsætter Bo Lybæk.

Konkret har GPV udvidet elektronikproduktionen i Aars, og virksomheden forventer, at det vil resultere i flere danske elektronikarbejdspladser i den nordjyske by inden for en overskuelig fremtid. Også i Mexico er der en kapacitetsudvidelse på vej, mens den helt store udvidelse planlægges i Thailand:

- Vi har i dag ca. 12.500 kvadratmeter elektronikproduktion i Bangkok. Her er planen at udvide til 20.000 kvadratmeter frem mod 2020. I praksis skal elektronikproduktionen overtage alle de nuværende produktionsfaciliteter, og derfor bygger vi en ny fabrik til vores mekanikproduktion for at skabe den nødvendige plads. Det giver os rammerne til en samlet kapacitetsforøgelse på godt 60 procent med hovedfokus på elektronik og lidt mindre fokus på mekanik, forklarer Bo Lybæk.

Potentiale i Centraleuropa

Hos Schouw & Co. glæder adm. direktør Jens Bjerg Sørensen sig over GPVs positive udvikling, og GPV har vist sig at være et godt match til konglomeratets aktive ejerskab:

- Erfaringen viser, at det bedste match for os er danske industrivirksomheder med et stort, uforløst potentiale, som kan opdyrkes og høstes over mange år. Det viste vores forudgående analyser, at GPV havde, og det er allerede ved at blive indfriet gennem den igangværende transformationsproces. Det handler blandt andet om aktivt ejerskab via industri- og udviklingsmæssig knowhow samt tilførsel af den nødvendige mængde kapital, forklarer han.

I starten af 2017 købte GPV den danske EMS-virksomhed BHE i Horsens og har allerede vist en god evne til at integrere opkøb. Aktuelt kunne Schouw & Co. og GPV også forestille sig strategiske opkøbsmuligheder i Centraleuropa. Bo Lybæk uddyber:

- Vi er i dag tilstede i både Asien, Nordeuropa og Americas, og vi ser et potentiale i også at være tilstede i Centraleuropa. Derfor overvejer vi et opkøb af en virksomhed med eksisterende produktionskapacitet og kundemasse. Economy of scale er afgørende for en EMS-producent, og det er det også for os, når vi tænker på potentialet i Centraleuropa, slutter han.
5/4 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

AOI teknologi

Box Build & Retail Pack

Boxbuild

Cable-Harness

CE test

FAR rapport

Hardware udvikling

Inaktiv atmosfære

IoT

IPC-A-610

OE-Lite Linux

PCB layout

Produktdesign og –udvikling

SMD montage

SMT prototype linje

SMT volumen linje

Space elektronik

SPI teknologi

Totalløsninger

Udviklings Board

X-ray

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic