HW/SW-udvikling og EMS

 

Norske Kitron køber BB ElectronicsPeter Nilsson er præsident og CEO for Kitron, der netop har overtaget BB Electronics.

Norske Kitron køber BB Electronics

Den store norske EMS-leverandør, Kitron, har for omkring 600 mio danske kroner købt BB Electronics med produktionsenheder i Danmark, Kina og Tjekkiet.

Kitron har netop annonceret købet af det danske EMS-selskab BB Electronics A/S, som har produktionsfaciliteter i Danmark, Kina og Tjekkiet.

- BB Electronics giver os en solid position i endnu et nordisk land og udvider Kitrons fodaftryk i de centrale og østueropæiske lande samt i Kina. Opkøbet åbner også en vej for etablering i Indien. BB Electronics råder over en veldrevet og højt automatiseret produktionsenhed, der servicerer en loyal ’long-term’ kundebase. Firmaets position inden for segmenter med højere kompleksitet passer perfekt til Kitrons strategi, forklarer Peter Nilsson, der er præsident og CEO for Kitron. Han fortsætter:

- Vi er imponerede over BB-teamets track record og ser frem til at arbejde sammen, og vi forventer, at BB Electronics fortsætter med meget få ændringer. BB's administrerende direktør Carsten Christensen indtræder i Kitron Group-ledelsen og bevarer det nuværende ansvar.

BB Electronics blev grundlagt i 1975 og er en fuld-service EMS (Electronics Manufacturing Services) udbyder med base i Horsens.  Koncernen forventer at nå en omsætning på omkring 1. mia. kroner i 2021 og beskæftiger omkring 750 ansatte og er i gennem de seneste år vokset markant både organisk og gennem opkøb. Kundebasen er koncentreret inden for industri, telecom og medicin.

- Vi mener, at matchet med Kitron er fremragende og giver en endnu stærkere platform for BB Electronics, herunder en produktionstilstedeværelse på det nordamerikanske marked, som er efterspurgt fra vores eksisterende kundebase. Vi ser frem til at eksekvere vores vækststrategi under Kitron-paraplyen, siger Carsten Christensen, administrerende direktør i BB Electronics.

- Den europæiske EMS-industri er meget fragmenteret, og vi er overbeviste om, at vi vil være endnu stærkere sammen, når vi udnytter vores individuelle styrker til at fortsætte begge virksomheders resultater med profitabel vækst, tilføjer Peter Nilsson.

Kitron vil erhverve 100 procent af aktierne i BB Electronics A/S fra BB Electronics Holding ApS, som ejes af eksterne investorer samt BB Electronics ledelse for i alt DKK 600 mio. (ca. NOK 822 mio.), på en gæld- og kontantfri (Enterprise Value) basis.

Købet omfatter alle aktiviteter og aktiver i BB Electronics - herunder bl.a. i Danmark, Tjekkiet og Kina.

21/12 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

AOI teknologi

Box Build & Retail Pack

Boxbuild

Cable-Harness

CE test

FAR rapport

Hardware udvikling

Inaktiv atmosfære

IoT

IPC-A-610

OE-Lite Linux

PCB layout

Produktdesign og –udvikling

SMD montage

SMT prototype linje

SMT volumen linje

Space elektronik

SPI teknologi

Totalløsninger

Udviklings Board

X-ray

Tilføj dit firma