HW/SW-udvikling og EMS

 

Prevas vil gøre det lettere at få medico-produkter på markedet

Prevas vil gøre det lettere at få medico-produkter på markedet

Udviklingshuset Prevas lancerer nu en række medico templates-pakker, der gør det lettere og hurtigere at få godkendt medicinsk udstyr for bl.a. startups og andre med ideer til nye medico-produkter.

Det går stærkt på markedet for medicinsk udstyr. Innovation og nytænkning baner vejen for bl.a. hurtigere diagnosticering, bedre behandlingsmuligheder og mere præcise undersøgelser.

Der stilles naturligvis høje krav til medicinsk udstyr – det er jo menneskeliv, der håndteres, og nogle gange kan en lille 'bug' i softwaren eller et svigt i batteriet være helt fatalt og koste menneskeliv.Ideer til livreddende teknologier udtænkes ofte af ildsjæle med drive og visioner.


De møder dog ofte store udfordringer, når de begynder processen med at sætte sig ind i, hvor meget det egentlig kræver at leve op til myndighedernes krav for medicinsk teknologi.Prevas’ Life Science-specialister, der har mange års erfaring med udvikling og godkendelse af medicinsk udstyr, kender naturligvis til udfordringerne.

Og for at lette godkendelsesprocessen for kunderne, både finansielt og planlægningsmæssigt, introducerer Prevas nu en række såkaldte medico template-pakker, der kan understøtte, at medicinsk udstyr smidigt kan klargøres og godkendes til lancering.

- Med disse templates får kunden et gennemtestet og afprøvet udgangspunkt, siger Mette Klinting, der er ’Senior Projektleder’ indenfor Life Science-området hos Prevas, og hun forsætter:

- De er lavet til at kunne tilpasses kundens valgte kvalitetssystem og til at dække for eksempel dokumentation af medicinsk software efter IEC 62304 standarden. En anden template-pakke understøtter opstarten og initialiseringen af et medico-projekt, der dækker både software-, elektronik- og mekanikdesign. På den måde får udviklerne det optimale udgangspunkt for udvikling og godkendelse af medicinsk teknologi.

Prevas har allerede flere kunder, som har fået glæde af disse templates og administrerende direktør, Henrik Møller, glæder sig over at kunne tilbyde denne service til alle interesserede kunder.

- Vi bestræber os på at gøre vores til at fremme udviklingen indenfor livreddende teknologi, og vi håber, at dette tiltag vil gøre en forskel for innovative start-ups og andre virksomheder med ideer. Med disse templates mener vi, at det er blevet langt lettere og hurtigere at få godkendt et medico-produkt, fremhæver Henrik Møller.

Medico template-pakkerne supporterer kravene foreskrevet i standarderne ISO 13485, ISO 14971, IEC 62304, IEC 62366-1, IEC 60601-1 og IEC 61010-1, samt dokumentationskravene beskrevet i IVDD/IVDR og MDD/MDR.

10/1 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

AOI teknologi

Box Build & Retail Pack

Boxbuild

Cable-Harness

CE test

FAR rapport

Hardware udvikling

Inaktiv atmosfære

IoT

IPC-A-610

OE-Lite Linux

PCB layout

Produktdesign og –udvikling

SMD montage

SMT prototype linje

SMT volumen linje

Space elektronik

SPI teknologi

Totalløsninger

Udviklings Board

X-ray

Tilføj dit firma