Konnektorer, elmech, passiv

 

ODU-konnektorer til avanceret forsvarsteknologiMads Haastrup med et eksempel på de ODU Threaded Connectors, der udbygger serierne af forsvarstekniske push-pull og break-away forbindelser. Man kan se de nye konnektorer på E-18 på stand C-3608.

ODU-konnektorer til avanceret forsvarsteknologi

I forsvarsappliaktioner oplever ODU en stigende efterspørgsel efter gevindlåste letvægtskonnektorer i køretøjer og luftbårne enheder, der er påvirket med store chok- og vibrationsniveauer.

'Fremtidens soldat' er både et koncept og en realitet. Infanterifolkene bliver i stigende grad forsynet med elektroniske taktiske hjælpemidler, og det kan betyde, at soldaterne som en del af deres udstyr skal forbinde forskelligt udstyr via pålidelige konnektorer. Udstyret må jo ikke fejle under kritiske operationer i felten, og samtidigt skal såvel tilslutning som adskillelse af udstyret foregå på en entydig og sikker måde.

ODU har historisk en stor succes med at udvikle forbindelsesteknik, der egner sig til såvel dagens og fremtidens forsvarsapplikationer som til fremtidens soldat. Typisk har disse familier været baseret på push-pull eller break-away, da det er af vital betydning, at tropper i felten ikke bliver fanget i deres egne ledninger og kabler, og hurtigt kan udskifte eller sammenkoble diverse udstyr. Men der er også forsvarsapplikationer, hvor der er brug for mere permanente forbindelser, hvor selv ikke kraftige chok og vibrationer - eller træ

k i ledningerne - må føre til adskillelse af forbindelserne.

Det har ført til, at ODU har udviklet sin nye familie, ODU Threaded Connector, hvor latchingen sker med gevindlås. Familien er udviklet til forbindelse af blandt andet elektronisk udstyr i kampvogne, pansrede mandskabsvogne og lignende steder. I køretøjerne er vibrationer, chok og risici for utilsigtet træk i kablerne et større problem end smuds i gevindet, og sidstnævnte har som regel været et problem blandt fodfolket og derfor en væsentlig grund til, at gevindlåste konnektorer ikke har været populære uden for køretøjernes relativt beskyttede miljøer.

Allerede high-speed datakonnektering på programmet

De nye ODU Threaded Connectors findes allerede i et stort antal konfigurationer lige som de andre push-pull og break-away konnektorer i de forsvarsrettede applikationer. De nye konnektorer har beholdt en række af de kvaliteter, der kendetegner produkterne i forsvarsprogrammet, som lav vægt, en robust udformning, visuel indikation af forbindelsesretning og keying til sikker kontakt, så man kan forbinde sin applikation uden at se på konnektorerne. Tydelige mekaniske "klik" indikerer, at man har konnekteret stikkene korrekt, selv i komplet mørke.

Trods den lave vægt er de gevindlåste konnektorer udført i metal, der leveres overfladebehandlet, så refleksioner i materialet er minimeret. Familien findes i henholdsvis size 1,5 med 8 til 19 kontakter og size 3 med 4 til 26 kontakter. Size 1,5 familien er Ethernet-forberedt, mens size 3 konnektorerne kan konfigureres med kombinationsindsatser. Der eksisterer allerede indsatser til high-speed og hybridforbindelser i programmet, lige ODU også har udviklet beskyttelseshætter til forbindelser, der ikke er konnekterede.

Selvom serien af ODU Threaded Connectors er tænkt som et kommercielt tilgængeligt program, så er det vigtigt at understrege, at ODU som altid er parate til at tale med kunderne om muligheden for at udvikle specielle typer til specifikke formål.

www.odu-denmark.dk
7/8 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Apparatteknik

Cirkulær miniture stik

Coaxial og triax stik

DIN41612

Enkelt kontakter

Fiberoptiske stik

Flat Flexible Cables

Heavy Duty stik

Kabler LCD/IPC

Kundespecifikke stik

Medico stik

Memory card

Microwave assemblies

Militære stik

Modulære stiksystemer

Multistik

Print konnekterer

Push-pull konnektorer

Robot stik

SIMkort

Switches

Terminal bloke

XLR/Neutrik

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic