Konnektorer, elmech, passiv

 

ODU: Succesrigt 2023 og optimisme for 2024 – både globalt og i Danmark2023 har været meget travlt for ODU Denmark ApS, forklarer nordisk salgschef Mads Haastrup

ODU: Succesrigt 2023 og optimisme for 2024 – både globalt og i Danmark

Med basis i et solidt årsresultat ser den tyske udvikler og producent af stikforbindelser, ODU, frem mod et travlt 2024 med nye store investeringer og udvidelsesplaner.

Del artiklen på

I 2023 nåede ODU, der sælger sine produkter globalt, en omsætning på 290 mio. euro. Der er tale om en lille vækst i forhold til året før. Men selv om væksten isoleret set er begrænset, er det værd at notere sig, at ODU i 2023 voksede hurtigere end markedet.

Også for ODU Denmark har 2023 været et positivt år, forklarer nordisk salgschef Mads Haastrup:

- 2023 har været meget travlt for ODU Denmark ApS. På grund af den ulykkelige situation i Ukraine har der været stor aktivitet i det forsvarsrelaterede segment. Desuden har vi haft succes med introduktionen af ODU’s Mass Interconnect System ODU-MAC Black-Line, der anvendes til funktionstest. Samtidig har de geopolitiske spændinger øget fokus på at sikre fremtidig levering af kritiske komponenter. Her er ODU’s høje grad af vertikal integration samt det, at ODU udvikler og fremstiller

løsningerne i Europa, blevet en afgørende faktor for valg af leverandør.

Tre større investeringer på vej

ODU’s succes er resultatet af hårdt arbejde, produkter af høj kvalitet og dedikerede ansatte. Globalt har ODU over 2.700 ansatte, hvoraf de 1.500 inklusive 150 lærlinge arbejder i det bayerske hovedkvarter i Mühldorf am Inn.

Det er også i Mühldorf am Inn man vil igangsætte en af de tre nye store investeringer i ODU’s produktionsapparat, der er lagt op til i 2024. Her opføres et topmoderne logistikcenter. Investeringen sigter mod at øge effektiviteten i den interne logistik og at reducere omkostningerne.

På ODU’s produktionssite i Sibiu, Rumænien, bliver kapaciteten udvidet for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

På sitet i Tijuana, Mexico, vil der blive investeret i en teknologi- og produktionsudvidelse for at øge ODU's position på det nordamerikanske marked.

- Alle tre investeringer handler i sidste instans om at øge kundetilfredsheden yderligere. Investeringerne er et vigtigt skridt til yderligere at øge vores globale tilstedeværelse og vores evne til at skabe ny forbindelsesteknologi, siger CEO Robert Klemisch, den en af ODU’s tre direktører. 

2024 ligger dermed på linje med tidligere år, hvor ODU løbende har investeret i sine ansatte og virksomhedens fremtid. Bl.a. har virksomheden fokus på at uddanne unge og at fremme talenter. Eksempelvis vil 47 lærlinge og praktikanter til september begynde deres oplæring i Mühldorf.

Succes på nøglemarkeder

Også i 2024 vil ODU være stærkt til stede inden for medico-teknik, test og måling samt forsvar og sikkerhed.

- Vi oplever generelt stor efterspørgsel på vores produkter. Den eneste undtagelse i 2023 var bilindustrien, hvor vi har haft udfordringer. Den væsentligste årsag til den fortsatte fremgang er efter vores overbevisning, at ODU er kendt for at være en pålidelig partner. Desuden arbejder vi på rigtigt mange projekter. De kræver tid og tålmodighed, men de fører til succes, siger CEO, Dr.-Ing. Kurt Woelfl fra ODU’s direktion.

ODU ser det fortsat som sin primære opgave at udvikle højkvalitets forbindelsesløsninger og førende teknologi. Ligeledes fortsætter virksomheden med at investere i innovation, talent og medarbejdere, noget der ifølge Kurt Woelfl er helt afgørende for at opnå den høje kvalitet og kundetilfredshed, der løbende styrker ODU’s markedsposition.

1/2 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Apparatteknik

Cirkulær miniture stik

Coaxial og triax stik

DIN41612

Enkelt kontakter

Fiberoptiske stik

Flat Flexible Cables

Heavy Duty stik

Kabler LCD/IPC

Kundespecifikke stik

Medico stik

Memory card

Microwave assemblies

Militære stik

Modulære stiksystemer

Multistik

Print konnekterer

Push-pull konnektorer

Robot stik

SIMkort

Switches

Terminal bloke

XLR/Neutrik

Tilføj dit firma