Konnektorer, elmech, passiv

 

Patientovervågning stiller særlige krav til forbindelsesteknologien

Patientovervågning stiller særlige krav til forbindelsesteknologien

Med sigte på at forbedre patientovervågningen anvendes der avancerede sensorer til opsamling af real-time data og til måling af iltmætningen i blodet.

Forbindelser inden for medicoteknik skal først og fremmest være pålidelige, så data-flowet ikke afbrydes eller forstyrres utilsigtet. Endvidere er der på operationsstuerne brug for at afbryde konnektorerne hyppigt for at desinficere dem. Konnektorerne skal derfor være robuste, pålidelige og have en høj kvalitet, ligesom de skal kunne tåle et højt antal matings.

Som specialist inden for medicotekniske forbindelser leverer ODU en lang række produkter med de nødvendige egenskaber, eksempelvis cirkulære konnektorer med push-pull lås som ODU MINI-SNAP eller ODU MEDI-SNAP. På programmet er der desuden break-away-udgaver som ODU MINI-MED, der alle sikrer en pålidelig overførsel af data eller følsomme analoge signaler. Dette gælder i særdeleshed også for de meget store datamængder (Big Data), som mange medicinske formål kræver.

Hvis der også skulle være brug for at overføre optiske signaler, luft eller væsker, kan ODU levere hybridkonnektorer, eksempelvis ODU-MAC – og det gælder både som standardprodukt og kundespecifik løsning i selv små styktal.

Styr på blodsukkeret

I en nær fremtid vil eksempelvis diabetespatienter kunne tjekke blodsukkeret med en app, hvor data samtidigt bliver tilgængelige for ens egen læge.

Mange medicinske gadgets er designet til, at blive båret kropsnært (wearables). Instrumenterne skal derfor være så små som muligt, og det samme gælder for de elektriske forbindelser dertil. Den såkaldte formfaktor for apparaterne skal altså formindskes, hvis de skal være bekvemme at bruge.

Et eksempel er insulinpumper til diabetespatienter, hvor små sensorer på kroppen og en insulinpumpe styrer, hvor meget insulin kroppen behøver. Data kan ses på en app af både patient og læge. Typisk er insulinpumpen ikke større end en tændstikæske. De elektriske kontakter i boksen skal være tilsvarende små. ODU's elektriske kontakter fås i bittesmå udgaver, og kontakter og interface kan tilpasses til de fleste krav. ODU's in-house R&D, samt mekanik- og galvaniseringsværksteder gør selv komplekse kundekrav til effektive løsninger.

ODU Denmark – tlf. 22 33 53 35

23/6 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Apparatteknik

Cirkulær miniture stik

Coaxial og triax stik

DIN41612

Enkelt kontakter

Fiberoptiske stik

Flat Flexible Cables

Heavy Duty stik

Kabler LCD/IPC

Kundespecifikke stik

Medico stik

Memory card

Microwave assemblies

Militære stik

Modulære stiksystemer

Multistik

Print konnekterer

Push-pull konnektorer

Robot stik

SIMkort

Switches

Terminal bloke

XLR/Neutrik

Tilføj dit firma