MCU, MPU, DSP & embedded software

 

Dual-core digital signal controller baner vej for separat kodedesign og let systemintegration

Dual-core digital signal controller baner vej for separat kodedesign og let systemintegration

Microchip lancerer dsPIC33CH, der er forsynet med to processorkerner (master og slave), der håndterer hver deres systemfunktionalitet.

Microchip Technology har annonceret en ny Digital Signal Controller (DSC) med to dsPIC DSC kerner i en kreds til high-end indlejrede styringsapplikationer. dsPIC33CH har en kerne designet til at fungere som master, medens den anden er designet som slave.

Slavekernen kan eksekvere dedikeret tidskritisk styringskode, mens masterkernen tager sig af styring af brugerinterface, systemovervågning og applikationstilpassede kommunikationsfunktioner. dsPIC33CH er designet så separate design teams kan udvikle kode til hver sin kerne, der derefter integreres direkte når de 'bringes sammen' i én chip.  


dsPIC33CH familien er optimeret til højtydende digital power, motorstyring og andre applikationer der kræver sofistikerede algoritmer. Herunder applikationer såsom trådløs popwer, server strømforsyninger, droner og sensorer i biler.

I en digital strømforsyning kan slavekernen for eksempel håndtere de beregningsintensive algoritmer, medens den uafhængige masterkerne håndterer PMBus protokolstakken og leverer systemovervågnings funktioner så systemydelse og responsitivitet forbedres. Fordelingen af arbejdsbyrden henover to DSC kerner i samme komponent muliggør højere effektdensitet gennem højere switchfrekvenser og dermed mindre komponenter. dsPIC33CH familien er designet med live systemopdatering for øje, hvilket er en vigtig funktionalitet i strømforsyninger, hvor firmware opdateringer skal kunne udføres uden 'nedetid'.

I en bils blæsere eller pumper kan slavekernen dedikeres til håndtering af tidskritisk hastigheds og moment styring, mens masteren håndterer CAN-FD (Controller Area Network Flexible Data) kommunikation, systemovervågning og diagnostik. De to kerner samarbejder uden problemer, så avancerede algoritmer kan forbedre effektivitet og responsitivitet.

Herudover er hver af de nye kerner i dsPIC33CH komponenten designet til at levere mere ydelse end nuværende dsPIC DSC kerner gennem:
1) flere kontekstvalgte registre der forbedrer interrupt respons;
2) nye instruktioner der accelererer Digital Signal Processor (DSP) ydelse; og
3) hurtigere eksekvering af instruktioner.

dsPIC33CH familien leveres bl.a. i en ultrakompakte  5 x 5 mm pakning- For at reducere omkostninger og boardstørrelse, er der avancerede funktionsenheder til hver kerne, herunder højhastigheds ADC'er, DAC'er med waveforms generering, analoge komperatorer, analoge programmerbare forstærkningsfaktorer og pulsbreddemodulations (PWM) hardware, der opererer med høj opløsning. 

To kerner med dedikerede funktionsenheder muliggør robust systemdesign med funktionel sikkerhed, idet de kan programmeres til at overvåge hinanden. dsPIC33CH understøttes af Microchips MPLAB udviklings økosystem, der inkluderer Microchips gratis, downloadbare MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) og MPLAB Code Configurator.

Der tilbydes et dsPIC33CH Curiosity Board (DM330028), der er en kosteffektiv og fleksibel platform, hvorpå kunder hurtigt kan skabe en funktionsrig prototype. dsPIC33CH Plug-in Module (PIM) til motorstyrings platforme (MA330039) fås til Microchips MCLV-2 og MCHV-2/3 systemer. Der findes også sPIC33CH PIM til standard platforme (MA330040), der kan bruges med Explorer 16/32 udviklingskortet (DM240001-2).

dsPIC33CH fås i otte pakningsvarianter, fra 28 pin dsPIC33CH64MP202, til varianter med 80 pins og varianter der som nævt blot måler 5 x 5 mm. Hukommelsesstørrelser varierer fra 64 til 128 KB Flash.

www.microchip.com/dsPIC33CH 
25/6 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Softwareudvikling

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic