MCU, MPU, DSP & embedded software

 

maXTouch controllere til 'smarte overflader' og multifunktions displays i biler

maXTouch controllere til 'smarte overflader' og multifunktions displays i biler

Ny touchcontroller familie fra Microchip tilbyder multifinger support med brug af selv tykke handsker samt vejrsikker drift i en turn-key løsning, der nemt kan integreres i applikationerne.

For at forbedre og lette køreoplevelsen, implementerer bilproducenter yderligere touch displays udover det centrale infotainment display (CID). For at understøtte disse sekundære displays med avancerede funktioner, annoncerer Microchip Technology udvidelsen af deres markedsførende maXTouch portefølje, med den nye MXT288UD touch kontroller familie, markedets mindste touch screen kontrollere certificeret til brug i biler. '

MXT288UD-AM og MXT144UD-AM komponenterne tilbyder laveffekts tilstand, vejrsikker drift samt detektion af berøring med handsker i multifunktions displays, touch pad og smart surfaces til biler, motorcykler, elcykler og bildelings services.


Sekundære touch surfaces kan placeres både i og på bilen, såsom håndtag, døre, elektroniske spejle, knapper, rat, mellem sæder eller i et armlæn. MXT288UD familiens lille 7x7 mm VQFN56 pakning certificeret til brug i biler, gør det muligt for tier one leverandører at reducere pladsforbruget med 75 procent, og spare på den overordnede komponentliste (BoM) til disse kompakte applikationer - samtidig med at de overgår markedskravene om fremragende og pålidelig touch ydelse.

Familiens laveffekts 'vent på touch' tilstand forbruger mindre end 50 µA, medens den er responsiv for brugeren, selv hvis displayet slukker for at spare strøm eller for at undgå at forstyrre føreren om natten. Systemet vil vågne ved en berøring på et hvilket som helst på touch området.

Herudover muliggør MXT288UD-AM og MXT144UD-AM komponenter detektion og tracking af multi-finger med tykke handsker igennem flere forskellige overlægsmaterialer og tykkelse - såsom læder, træ og ujævne overflader - selv i fugtige omgivelser.

Normalt vil den dielektriske konstant af disse overlægsmaterialer begrænse touch detektionen, men disse komponenter leverer en unik løsning til pålidelig detektion og tracking af multi fingre med et højt signal til støj forhold (SNR), gennem et proprietær differentielt gensidigt opsamlings skema.

I bildelings applikationer kan pålidelig touch funktionalitet for eksempel hjælpe brugere med at tilgå bilen udefra, ved at tracke touch koordinator på et eksternt display i et hvilket som helst miljø, såsom regn, sne eller ekstrem varme. Motorcykler og andre åbne køretøjer kan også drage nytte af sådanne vejrsikre designs.

Som en turnkey løsning leverer MXT288UD familien gennemprøvet firmware udviklet i henhold til Automotive SPICE processer og er AEC-Q100 kvalificeret -  så det er let for bilproducenter at integrere i eksisterende systemer, med lav risiko og hurtigere markedsintroduktion.

- Bil OEM'er prøver at forbedre brugeroplevelsen gennem smarte surfaces og multifunktions displays, samtidig med at de leverer et bekvemt og forstyrrelsesfrit miljø, siger Fannie Duvenhage, vice president for Microchips human machine interface and touch funktionsgruppe.

- Ved at adressere disse markedsbehov i den nye MXT288UD touch kontroller familie, bygger Microchip på deres allerede førende portefølje af touchscreen løsninger til biler, og levere bedre ydelse og kostbesparelser til markedets mindste pakning bil certificerede touch kontrollere. 

Der fås både software og hardware support. Softwareværktøjer inkluderer maXTouch Studio og en maXTouch analyzer. For MXT288UD inkluderer den tilbudte hardware et evalueringskit med PCB (printed circuit board) og et 5” kapacitivt touch panel, medens evalueringskittet til MXT144UD inkluderer PCB og en 2,9” kapacitiv touch pad. Til begge komponenter inkluderes der en bridge PCB med USB forbindelse, til interface med maXTouch Studio på en computer.

For at hjælpe med udviklingen og tuningen af touch sensorer og integration i den endelige applikation, leverer Microchips ingeniører fra field application og touch funktionsgruppen markedets bedste globale support.

MXT288UD touch kontroller familien fås allerede nu i produktionsvolumen.
2/7 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Softwareudvikling

Tilføj dit firma