MCU, MPU, DSP & embedded software

 

Stor dansk interesse for sikker industriel Linux

Stor dansk interesse for sikker industriel Linux

Cyber security bliver en af vor tids store udfordringer indenfor HW og SW udvikling. Stor søgning til konferenceindlæg om udfordringerne i forbindelse med implementering af industriel Linux på E-18 udstillingen i Odense.

Der var tæt på fuldt hus på C2-scenen på E-18 udstillingen i Odense, da Mads Doré Hansen, Product Manager hos udviklingshuset Prevas præsenterede sit indlæg med titlen  'Making a Linux secure in Embedded Systems'.

- Vi har i mange år talt meget om sikring af Linux i den danske elektroniindustri i forhold til cyber security. Der er talt både om Secure-Boot og 'hardering' af Linux, men hos de fleste er det indtil for nylig blevet ved snakken, da mange af koncepterne, der skal anvendes, stadig er unge og meget uafprøvede. Men nu ser open source community ud til at have fået mange af de store byggeklodser på plads og stabiliserede, så vi i elektronikbranchen tør skifte talen ud med handling, siger Mads Doré Hansen.

På HW-siden har f.eks. Secure-Boot eksisteret i mange år, men tooling og open source understøttelsen har haltet lidt efter, da det tager tid at få koncepter som cyber security stabiliseret og rodfæstet i et dynamisk åbent udviklingsmiljø, som Linux er.

Disse diskussioner i Linux-miljøet har været, og er stadig ganske fornuftige at følge tæt - specielt, da der kommer rigtig gode tekniske løsninger ud af at læne sig op ad velfunderede tanker, i stedet for blot at tænke man nok er klogest og hurtigst selv.

- Det er ganske sjældent at vi ser at enkeltpersoner kommer op med lige så sikre og langtidsholdbare løsninger, som de løsninger der er diskuteret grundigt af mange udviklere verden over i open source community, fortsætter Mads Doré Hansen, der samtidig tilføjer:

- Det er nok også en af grundene til, at vi hos Prevas ser en stor interesse i sikring af Industriel Linux. Opgaven med dette er simpelthen for kompleks hvis man ikke følger Linux community diskussionerne tæt på daglig basis.

Mads Doré  Hansen håber, at den store interesse omkring sikring af industriel Linux i den danske elektronikbranche er kommet for at blive, da cyber security som nævnt er en af tidens store udfordringer indenfor HW og SW udvikling.

- Store udfordringer kræver at hele branchen løfter i flok således at Danmarks elektronikindustri fortsat kan stå stærkt i den internationale konkurrence. Så skulle der være lokale ERFA-grupper, virksomhedssammenslutninger eller lignende, der kunne tænke sig et indlæg som det på E-18, er man selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os. Jo flere der står sammen om udfordringerne jo bedre siger Mads Doré Hansen.

8/10 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Softwareudvikling

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic