Memory

 

Energieffektive ikke-flygtige ferroelektriske RAM hukommelser

Energieffektive ikke-flygtige ferroelektriske RAM hukommelser

RS Components kan nu leveres Cypress' Excelon-serie af ferroelektriske RAM (F-RAM) komponenter (in english).

RS Components (RS) kan nu levere den nye Excelon-serie af avancerede ferroelektriske RAM-enheder (F-RAM) fra Cypress Semiconductor. Excelon er markedets mest energieffektive ikke-flygtige hukommelse og tilbyder hurtige skrivehastigheder uden forsinkelse og en i princippet ubegrænset levetid.

Excelon F-RAM bruger samme serielle SPI-processorinterface og timing som andre ikke-flygtige hukommelsesenheder som SRAM, EEPROM og seriel flash. Den udfører dog skriveoperationer med bushastighed, hvilket eliminerer systemtesttid og bufferforsinkelser, der kan medføre tab af data. Excelon F-RAM er derfor ideelle drop-in-hardwareudskiftninger til andre ikke-flygtige hukommelser i applikationer, der kræver hyppige eller hurtige skrivninger.

Der findes tre typer Excelon F-RAM'er:

- Excelon LP er udviklet til batteridrevne applikationer, herunder bærbart medicinsk udstyr som f.eks. neuromodulatorer og defibrillatorer, kropsbårne enheder som f.eks. health watches og aktivitetstrackere, IoT-sensorer og bærbart testudstyr. Denne serie har flere strømbesparelsestilstande, herunder dvale (0,1 uA), dyb nedlukning (mindre end 0,1 uA) og standby (ned til 2,3 uA). Totalt set bruger Excelon LP 200 gange mindre energi end EEPROM og 3000 gange mindre end NOR Flash. Den har også en levetid på 1000 billioner skrivecyklusser -nok til at logge data hvert millisekund i mere end 3000 år. Den leveres i et 8-benet GQFN- (grid-array quad flat no-lead) eller SOIC-hus.

- Excelon Ultra er målrettet højtydende industrielle anvendelser, f.eks. fabriksautomatisering, programmerbare logikkontrollere, motorstyringer og intelligente målere. Den har 108 MHz quad SPI med få ben, der er lige så hurtigt som et parallelt interface, med burst-adgangstid på 35 ns. Strømforbruget ved 108 MHz er kun 10 mA. Excelon Ultra har en levetid på 100 billioner cyklusser, der giver mulighed for kontinuerlig datalogning i 15-20 år ved op til 85 °C og tilbyder en mere pålidelig enkelt-chip-erstatning for en multi-komponent-konfiguration (SRAM, batteri- og strømstyring).

- Excelon Auto er velegnet til brug i biler som f.eks. kamera- og sensordata til ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), hændelsesdataoptagere og chassiskontrol. Den er udstyret med 108 MHz quad SPI og har et driftstemperaturområde på -40 °C til 125 °C. Den er AEC-Q100-kvalificeret og overholder ISO 26262.

Excelon F-RAM'er har en enhedskapacitet på op til 8 Mbit - den højeste af alle serielle F-RAM'er - for at opfylde stadigt voksende krav til datalogning. Alle Excelon-enheder giver pålidelig datalagring i mere end 100 år.

13/4 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

CFast

CompactFlash

HDD

SATADOM

SODIMM DRAM

SSD

Tilføj dit firma