PCB og designværktøjer

 

Brandsikring direkte på printkortet

Brandsikring direkte på printkortet

Electronic Direct er udnævnt som distributionspartner for det tyske firma JOB, som producerer den såkaldte E-Bulb, der kan forhindre brand i elektriske apparater.

Både i private hjem og i industrien findes et utal af tekniske enheder og apparater, som hjælper os i hverdagen. Meget af dette udstyr er elektriske produkter som f.eks. computere, hårde hvidevarer, underholdnings apparater,  belysningsudstyr og smart-home enheder og i  industrien findes computer hardware, elektronikudstyr og elektriske kabinetter over alt.

Selvom alle disse produkter gør tilværelsen nemmere for os alle, udgør de også en større risiko for kortslutninger eller sågar brand. Globalt skyldes omkring 30% af alle brande fejl i elektrisk- eller elektronisk udstyr. Så jo mere udstyr vi har, desto større er risikoen for at en brand kan opstå med store menneskelige- eller materielle følger.

Med den ambitiøse målsætning 'en verden hvor alle er beskyttet mod faren for brand overalt og konstant', har JOB udviklet løsninger til at opdage og slukke elektriske brande i et tidligt stadie. Med det internationalt beskyttede produkt  E-Bulb har Job designet et pålideligt produkt, der registrerer varme inde i et elektrisk produkt (f.eks. fra brand) og  slukker ilden og måske vigtigst af alt, også slukker for strømforsyningen og derved forhindrer en brand i at genantændes

Vi kender alle de almindelige sprinkleranlæg, hvor den globale sprinkler industri  i mange tilfælde benytter  glascylindre som aktivering. Glascylinderen splintrer ved en defineret temperatur og åbner sprinkleren, som frigiver vand for effektivt at slukke branden. JOB E-Bulb er det næste evolutionære trin i produktudviklingen, som bygger på den gennemprøvede teknologi.

Hvordan virker E-Bulb?

JOB's E-Bulb er fyldt med en speciel 3M Novec slukningsvæske Denne ikke-giftige, ikke-ledende væske frigøres i enheden ved at glascylinderen brister, når en defineret temperatur er nået. Efter at være aktiveret slukker E-Bulb ilden og afbryder samtidig den elektriske strøm. Ilden slukkes ved at væsken straks omdannes til gas og som et resultat af afkøling og (delvist) ved iltreduktion, vil en brand på et printkort blive slukket inden for få sekunder. Da strømmen igennem  E-Bulb samtidig er blevet afbrudt, kan den elektriske ild ikke antændes igen. E-Bulb fås i en række forskellige størrelser ned til 5mm x 20 mm, som relativt enkelt kan ind-designes på printet.

Nærmere oplysninger om produktet og teknologien:
Electronic Direct - Tlf. 45888898
mglyb@electronic-direct.dk 

14/9 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Flex og Rigid-Flex

PCB layout

PCB, Aluminium

PCB, HDI

PCB, RIGID-SOFT

PCB, Stenciler og rammer

PCB, Vridningselement

Printkort

RIGID

Tilføj dit firma