Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Dansk forskningscenter skal bane vej for mere pålidelig effektelektronik

Dansk forskningscenter skal bane vej for mere pålidelig effektelektronik

Det nye powerelektronik-center, X-Power, er nu officielt åbnet på Aalborg Universitet. Her kan forskere og industri teste pålideligheden af effektelektronik i produkter, der rækker lige fra vindmøller til smartphones.

X-Power hedder et nyt forskningscenter, der netop officielt er åbnet på Aalborg Universitet (AAU). 

Med X-Power bliver det muligt at teste pålideligheden af effektelektroniske systemer og komponenter under stressfaktorer som temperatur, fugt og vibrationer. Dermed kan forskere og industri både forbedre teknologien og nemmere forudsige dens levetid, hvilket er bl.a. er essentielt i forbindelse med igangværende grønne omstilling.

- Effektelektronik er uden tvivl en nøgleteknologi i det moderne samfund. Med X-Power bliver vi endnu bedre til at forstå, hvordan mange forskellige faktorer påvirker den, sagde Frede Blaabjerg, centerleder for X-Power og professor på AAU Energi, ved indvielsen.


Til indvielsen deltog også AAU-rektor Per Michael Johansen. I sin tale lagde han vægt på, at X-Power i tråd med universitetets andre aktiviteter vil bidrage til at løse påtrængende samfundsudfordringer.

- Behovet for effektelektroniske løsninger stiger eksplosivt med overgangen til bæredygtige energikilder, et øget fokus på energieffektivitet og elektrificeringen af transportsektoren. Effektelektronik binder teknologierne sammen. Og med X-Power binder vi en knude, sagde Per Michael Johansen.

X-POWER er skabt i et samarbejde ledet af Aalborg Universitet med deltagelse af SDU, FORCE Technology og DTU. Udover testfaciliteterne i Aalborg bliver der også oprettet afdelinger ved Syddansk Universitet i Odense og Sønderborg.

Læs mere om X-Power her

24/11 2021
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder