Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

En af Danmarks største solcelleparker ved Ringkøbing er et skridt tættere på realisering

En af Danmarks største solcelleparker ved Ringkøbing er et skridt tættere på realisering

GreenGo Energy's plan om at opbygge en af Danmarks største solcelleparker tæt ved Ringkøbing med en kapacitet på 132 MW svarende til 42.000 husstandes grønne elforbrug, er nu et skridt tættere på at blive realiseret i fuld skala.

Del artiklen på

En af Danmarks største solcelleparker, Nørhede-Hjortmose ved Ringkøbing, er med stemplet 'ready to build' nu et markant skridt tættere på at blive realiseret i fuld skala.

Solcelleparken får en kapacitet på 132 MW svarende til 42.000 husstandes elforbrug og vil samtidig fjerne en tilsvarende markant CO2-udledning fra den danske energiproduktion. Projektet har været på tegnebrættet i flere år. Adm. direktør Karsten Nielsen fra danske GreenGo Energy, der står for udvikling og opførelse, kalder det en milepæl, at projektet nu går ind i en ny fase.

- Det her er en milepæl. For os, for vores strategiske partner Encavis og for omstillingen til grøn energi i Danmark. Alene sammen med Encavis udvikler vi i Danmark mere end 500 MW tilskudsfri solenergi. Samlet set planlægger GreenGo Energy nu at skulle opstille mere end to gigawatt solenergi i Danmark. Det er også en milepæl, siger Karsten Nielsen.

Hos tyske Encavis er Chief Investment Officer/Chief Operating Officer, Mario Schirru, ligeledes begejstret:

- På cirka to et halvt år har vi realiseret mere end 280 MW solenergi med vores strategiske udviklingspartner GreenGo Energy i Danmark. Vores danske solcelleportefølje omfatter nu næsten 400 MW og er sammen med Tyskland (over 400 MW) og Spanien (583 MW), en af vores største solcelleporteføljer i Europa. Engagementet i Danmark er dermed også et bidrag til yderligere diversificering af vores aktiviteter på vækstmarkedet for tilskudsfri solenergi, siger han.

Encavis og GreenGo Energy indgik helt tilbage i 2019 et strategisk partnerskab om at opføre mere end 500 MW tilskudsfri solenergi i Danmark. De største (og første) projekter ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Ikke mindst i Ringkøbing oplever vi store ambitioner. Samarbejdet med både kommunen og de lokale landbrugere, som lægger jord til, har været fremragende, siger Karsten Nielsen med henvisning til, at selskabet også står bag en anden stor solcellepark i området samt at anlæggene indgår i kommunens planer om at huse en af verdens største energiparker med både vind, sol og power-to-X teknologi.

Nørhede-Hjortmose parken forventet at være i fuld drift fra 2026.

7/9 2023

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder