Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Fleksibelt batteri kan bøjes og vrides tusindvis af gange

Fleksibelt batteri kan bøjes og vrides tusindvis af gange

Danske ACTEC kan senere på året levere yderst fleksible lithium-ion-batterier, der kan modstå gentagne bøjninger med en radius på 25 mm eller vrides med en maksimal vinkel på 25° uden funktionstab.

ACTEC vil efter planen senere på året levere nye inovative og yderst fleksible lithium-ion-batterier fra Panasonic, der kan modstå gentagne bøjninger med en radius på 25 mm eller vrides med en maksimal vinkel på 25° uden funktionstab. Batterierne er ekstremt tynde med en højde på kun 0,55 mm, hvilket gør dem ideelle til brug i smartcards og bærbare enheder.

Den holdbare konstruktion tillader brug af de innovative genopladelige batterier i forskellige anvendelser. Batterier i kortenheder skal f.eks. være i stand til at modstå bøjninger uden at blive defekt. Fleksibilitet er også en fordel i bærbare enheder som smartwatch, da det giver dem mulighed for at blive justeret til den enkelte bruger. Andre sammenlignelige lithium-ion-batterier kan ikke opfylde disse krav.


Gentagne bøjninger af batterierne reducerer ikke kun opladningskapaciteten og batteriets levetid, men har også en alvorlig indvirkning på deres sikkerhed. De nye fleksible genopladelige batterier fra Panasonic er i en fremragende kvalitet og er designet til sikker og langvarig drift. Ved stresstest bevarer de 99% af den oprindelige kapacitet, selv efter tusindvis af bøjninger og vridninger.

Batteriet har en stablet elektrodekonstruktion. En ny-designet indre struktur og et innovativt lamineret ydre lag sikrer, at batteriet ikke lækker eller overophedes under gentagne bøjninger og vridninger. Denne robuste konstruktion gør batteriet ideelt til brug i smartwatches og tøj i direkte kontakt med kroppen.

De fleksible batterier er stadig i udviklingsfasen. Men serieproduktionen er planlagt til at starte her i 2018. De tre planlagte har ladekapacitet mellem 17,5 mAh og 60 mAh med en vægt på kun 0,7 til 1,9 gram.
8/2 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic