Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Højt integrerede 45/45W DC/DC-konvertere med de nyeste teknologier

Højt integrerede 45/45W DC/DC-konvertere med de nyeste teknologier

COSEL's kompakte TECS/TEPS 45W og 65W DC/DC-konvertere til industrielle applikationer er baseret på de nyeste teknologier inden for effektelektronik, bl.a. GaN og planar-magnetik.

Del artiklen på

COSEL lancerer en ny generation af meget kompakte strømforsyninger til industrielle applikationer, TE-serien. Ved hjælp af de mest avancerede teknologier, såsom halvledere af galliumnitrid (GaN9, højfrekvente planartransformatorer og forbedret flyback-topologi, omfatter TE-serien en 45W (TECS/TEPS45F) og en 65W (TECS/TEPS65F), der passer ind i 1x2,3 (TEPS) eller 1x3 (TECS) tommer footprint.

2V- og 24V-udgangsversionerne er i stand til at levere 140% effekt for at opretholde spidsbelastninger med en enestående effektivitet på op til 93,5%. To versioner, enten med ben (TEPS) eller stik (TECS), er tilgængelige med kompatible fodaftryk for at lette systemopgraderinger. Standardprodukterne leveres som en åben ramme, men der vil være mulighed for at tilkøbe en støvbeskyttelsesboks.

Som svar på markedets krav om mindre fodaftryk i industrielle applikationer har COSELs designere kombineret det bedste fra de nyeste teknologier for at levere strømforsyninger med høj effekttæthed, høj effektivitet og høj pålidelighed.

Baseret på sin lange erfaring med at designe højeffektive topologier har COSELs R&D-team udviklet et stærkt integreret effekttrin ved hjælp af Wide Band Gap (WBG) Gallium Nitride (GaN) halvledere forbundet med en højfrekvent planar transformer. Ved at udnytte fordelene ved GaN\'s ydeevne inden for højfrekvent switching har det været muligt at levere 45 og 65 W i et 1x2,3 tommer (25,4 x 58,4 mm maks.) fodaftryk med op til 93,5 % effektivitet.

TE-serien er designet til fleksibilitet og tilbyder to sammenkoblingsversioner, TEPS med ben til PCB-montering og TECS med JST-stik i crimp-stil. I begge tilfælde er 45W og 65W udskiftelige med hensyn til fodaftryk. Denne funktion er meget værdsat af systemdesignere, da den forenkler layout og giver opgraderingsmuligheder.

COSEL har også taget hensyn til kravet om at minimere strømforsyningens størrelse og anvendte en vertikal samlingsteknik, der kombineret med en højere skiftefrekvens på op til 800 kHz sparer ca. 58% printpladeplads sammenlignet med konventionel teknologi, samtidig med at man opretholder et højt niveau af strømkonverteringseffektivitet, højere med tre point sammenlignet med konventionelle produkter.

TE-serien er designet til verdensomspændende applikationer og har et indgangsspændingsområde på 85VAC til 264VAC enfaset og overholder sikkerhedsstandarderne for indgangsspændingsområdet 100-240VAC (50/60Hz).

TECS/TEPS45F og TECS/TEPS65F fås i tre faste udgangsspændinger, 5V, 12V og 24V med en strømstyrke på henholdsvis op til 45W og 65W. For at imødekomme den indgangsstrøm, der er forbundet med DC-motorer, kondensatorbatterier og lignende applikationer, vil en 140% spidsstrømsmulighed (H) være tilgængelig i Yr. 2024 til 12V- og 24V-versionerne.

TECS/TEPS45-65F drager fordel af en optimeret koblingstopologi, der giver en effektivitet på op til 93,5% ved 230VAC og nominel belastning.

Enhederne er designet til at fungere fra -10 til +70 grader celsius, og de kan monteres i alle retninger, men afhængigt af omgivelsestemperaturen og miljøet kan der være behov for en derating. Enhederne har en isolationsspænding fra indgang til udgang på 3.000 VAC og en lækstrøm på maks. 0,25 mA i overensstemmelse med IEC62368-specifikationen.

COSELs TECS/TEPS45-65F-enheder er ideelle til klasse II-udstyr og er i stand til at opnå et lavt støjniveau uden at kræve nogen jordforbindelse. Med opmærksomhed på detaljer vedrørende energibesparelse er strømforbruget for TECS/TEPS45-65F så lavt som 200 milliwatt ved ingen belastning.

TECS/TEPS45-65F opfylder sikkerhedsgodkendelserne UL62368-1 og c-UL (svarende til CAN/CSA-C22.2 No.62368-1), EN62368-1. Produkterne overholder også den japanske lov om elektriske apparater og materialesikkerhed DEN-AN.

TECS/TEPS45-65F er velegnet til en lang række applikationer, herunder måle- og analyseudstyr, værktøjsmaskiner, industrielle printere, displayudstyr og billetmaskiner. De overholder RoHS- og lavspændingsdirektiverne og bærer CE-mærket og UKCA.

1/11 2023