Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Kompakt og robust AC/DC-adapter til medicoelektronik

Kompakt og robust AC/DC-adapter til medicoelektronik

Yingjiao, der er en af RepComps leverandører, producerer en lang række robuste strømforsyninger til medicoteknisk elektronik. En ny og meget kompakt version til danske og europæiske formål er 10 watt adapterne af YS10-E typen.

Del artiklen på

Med en globale befolkning, der bare bliver ældre og ældre, og hospitalsbudgetter, som omvendt ikke stiger, bliver behovet for hjemmepleje og brugervenlig samt robust medicoelektronik hele tiden større. Det vil kun være et fåtal af producenter af medicinsk elektronik, som selv udvikler de nødvendige strømforsyninger til medicoprodukterne.

Lave lækstrømme og minimale standby-forbrug er afgørende for AC/DC-adaptere til medicobrug, men omvendt slipper man som producent for at certificere strømforsyningen, hvis man vælger en medicinsk godkendt type fra en certificeret leverandør.

RepComps ekstremt vidtfavnende leverandør, Yingjiao, leverer med YS10-E en AC/DC-adapter, der er en særdeles kompakt forsyning på kun 59mm x 40mm x 18mm og en vægt på 50 gram, men som trods den lille formfaktor alligevel er i stand til at yde 10,5 watt fuldt belastning. Lige så interessant er tomgangsforbruget, der er mindre end 0,1 watt.

Lækstrømmen er i øvrigt kun 0,25mA selv ved en overspænding på input på 264VAC, hvilket er en vigtig parameter for elektronik med patientberøring. Output er en single-ended 5VDC-spænding og maksimale 2,1A, og energieffektiviteten opfylder kravene i DOE-IV (80 procent). Ripple på udgangen er mindre end 75mVpp.

YS10-E har alle de typiske beskyttelser mod overspænding, overtemperatur, overstrøm og kortslutning, og strømforsyningen resetter sig selv, når en fejltilstand er fjernet eller løst. Forsyningen kan bruges ved temperaturer mellem -20 og +60 grader Celsius og relativ luftfugtighed mellem 20 og 95 procent (ikke-kondenserende). YS10-E har alle typiske godkendelser for både udstrålet støj og støjimmunitet, og MTBF er 100.000 timer for produkterne i serien.

RepComp ApS, tlf. 70 26 74 20

www.repcomp.dk

 

 

2/5 2024

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder