Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Medicinsk laserstrømforsyning til høje, gentagne peak-effekter

Medicinsk laserstrømforsyning til høje, gentagne peak-effekter

Med sigte på medico-segmentet lancerer Powerbox laserstrømforsyning, der er optimeret til at kunne levere høje, gentagne peak-effekter.

Powerbox lancerer en ny strømforsyning til høje spidsbelastninger inden for den medicinske sektor. Med udgangspunkt i digital styring og en teknik til lagring af store energimængder kan SMM3000A80024C serien give gentagne 2,25kW peak-effekter til blandt andet medicinske lasere med en høj effektivitet. SMM3000A80024C opfylder de medicinske sikkerhedsstandarder – og i forhold til stille drift gennem et termisk styret kølesystem.

Laserudstyr anvendes i vid udstrækning i medicinske applikationer fra kosmetisk brug til kirurgi og kræver strømforsyninger, der kan give meget høje peak-effekter til lasernes udladningsrør. Peak-effekterne og de gentagne udladninger genererer dog elektromagnetisk støj og forstyrrelser på forsyningsnettet. Det udgør en udfordring for effektdesignere, der har brug for forsyninger, som kan levere den fornødne energimængde uden det deraf følgende høje støjniveau. Samtidigt er det vigtigt, at såvel patient- som operatørsikkerhed

en i forhold til høje spændinger og energiniveauer bliver holdt for øje under designet af forsyningerne.

CO2- eller Erbium YAG-lasere bruges typisk i medicinske applikationer og trods det fælles udgangspunkt kan pulserne i forhold til specifikke opgaver variere i stort omfang. I kosmetisk brug er der desuden til CO2-lasere en nyere teknologi kaldet UltraPulse (meget korte pulser med høj effekt og stor påvirkning), og der er en teknologi, som er endnu hurtigere end den hidtidige SuperPulse (medium pulstid og effekt).

- En god laser har pulsbredder på mindre end 1ms, hvad der giver meget hurtigt skydende funktion, som kræver en strømforsyning, der kan levere den høje energimængde under pulsen og hurtigt genoplade energilageret til den næste puls. At opfylde de krav er en stor udfordring, og kombinationen af digital styring og en række innovative PRBX-ideer i form af den 2,25kW PRBX AC/DC-kapacitoroplader, SMM3000A80024C, opfylder i krav, som opgaven stiller fuldt ud inden for de medicotekniske grænser, som IEC60601-1 3rd standarden definerer, siger Patrick Le Fèvre, Powerbox’ marcomchef.

Strømforsyningen har et høje beskyttelsesniveau med et primær-til-sekundær output på 2xMOOP samt 2xMOPP på auxiliary-output. For at kunne håndtere varierende kapacitor-batterier og applikationer kan output-spændingen justeres fra 0 (nul) til 800VDC (600VDC nominelt) med en nominel output-strøm på 5,5A. En automatisk strøm-controller sikrer, at effektvinduet altid er inden for de sikre grænser, hvilket minimerer ældning af kondensatorerne og stress på komponenterne, så levetiden bliver ældre.

SMM3000A80024C har en indbygget mikroprocessor, som konstant moniterer ladestatus og rapporterer end-of-charge samt afladningsniveauer og i øvrigt advarer mod unormal drift som overtemperatur, overspænding og overstrøm.

For at minimere støj på ledningerne inkluderer SMM3000A80024C en meget effektiv PFC (power factor corrector), soft-start kredsløb samt filtre, og kapslingen er desuden en seks-sidet skærmet kapsling. For at holde den hørbare støj på et minimum er blæserne i SMM3000A80024C termisk styrede, så hastigheden er reguleret ned til et minimum for den nødvendige sikre drift.

SMM3000A80024C er udstyret med en auxiliary-output spænding på 24VDC, hvilket minimerer behovet for flere forsyninger af laserens controller og interfaces. For højere effekt an flere SMM3000A80024C-forsyninger kobles i parallel.
3/2 2020
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic