Power, strømforsyning, EMC/ESD

 

Nyt testcenter i Aalborg skal sikre mere pålidelig effektelektronikFrede Blaabjerg er centerleder for X-Power og professor på Institut for Energiteknik på AAU.

Nyt testcenter i Aalborg skal sikre mere pålidelig effektelektronik

Uddannelses- og forskningsministeriet giver 31 millioner kr. til det nye center X-Power på Aalborg Universitet (AAU), som skal teste effektelektronik med fokus på pålidelighed.

X-Power hedder et nyetableret testcenter, der skal fungere som et nationalt center for pålidelighedstest af effektelektronik. Uddannelses- og forskningsministeriet har bevilget 31,15 mio. kr. til testcentret, der ledes af Aalborg Universitet (AAU), men det har også deltagelse af SDU, FORCE Technology, DTU og Aarhus Universitet. Centret placeres ved AAU i Aalborg, men det vil også blive placeret afdelinger ved Syddansk Universitet i henholdsvis Odense og Sønderborg.

- Jeg er rigtig glad for denne bevilling, da den er vigtig for at kunne fastholde den stærke forskningsposition, Danmark har internationalt inden for dette område. Effektelektronik er en nøgleteknologi for det moderne samfund. Derfor ser jeg meget frem til sammen med partnerne at få opbygget det nye testcenter, som vil gavne vores alles forskning, siger Frede Blaabjerg, som er centerleder for X-Power og professor på Institut for Energiteknik.

Testfaciliteterne vil give mulighed for test og analyse af fejlmekanismer i effektelektroniske systemer og komponenter. Det vil eksempelvis blive muligt at teste effektelektroniks pålidelighed i forhold til forskellige stressfaktorer såsom temperatur, fugt, vibrationer samt robustheden i grænseflader ud mod forsyningsnettet.

Del af en større bevilling

Foruden de 31 mio. til X-Power på AAU bevilger Uddannelses- og Forskningsministeriet også 30 mio. kr. til forskningscentret EMBION i Århus og 11 mio. kr. til projektet CERN-UP, som skal opgradere faciliteter til forskning i højenergifysik. Pengene kommer fra Puljen til Forskningsinfrastruktur.

- Hvis vi skal være en forskningsnation i den absolutte verdenselite, så har danske forskere i stigende grad brug for højteknologiske faciliteter. Derfor er det vigtigt, at vi investerer i den infrastruktur, som de skal bruge. Alle tre nye forskningsinfrastrukturer kan være med til at gøre vores liv og hverdag nemmere, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

 - Jeg ser meget frem til sammen med partnerne at få opbygget det nye testcenter, som vil gavne vores alles forskning, siger Frede Blaabjerg, der er centerleder for X-Power og professor på Institut for Energiteknik.

8/11 2018
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr