Sensorer og transducere

 

Intelligent og alsidig ultralydssensor

Intelligent og alsidig ultralydssensor

SICK lancerer UC40, der er en kompakt og nøjagtig ultralydssensor til brug over afstande fra 65mm og op til 5.000 mm.

Del artiklen på

UC40 fra SICK er en kompakt og nøjagtig ultralydssensor designet til mellemlange afstande, fra 65mm og op til 5.000 mm. Uanset materialets farve, transparenthed, overfladestruktur eller omgivende lysforhold er sensoren i stand til at registrere tilstedeværelse af et objekt, dets position og den præcise afstand. Denne alsidighed gør UC40 velegnet til opgaver som afstandsmåling, objektdetektering, niveaukontrol og kollisionsafværgelse.

UB40 ultralydssensoren er supersimpel at anvende. Med et klik og et drej på push-lock-beslaget er UC40 monteret på ingen tid.

Det er nemt at indstille UC40’s justerbare lydkegle via af SICKs SOPAS-software. Der ligger i software en række prædefinerede og gennemprøvede fabriksindstillinger, der sikrer, at sensoren hurtigt kan tilpasses til en lang række gængse industrielle applikationer.

Stabilt og pålideligt signal

Designet af UC40 sikre en stærk evne til at undertrykke interferens og ekko. Der er integreret temperaturkompensation for at sikre konsekvent pålidelige afstandsmålingsdata. Omgivelsestemperaturen registreres løbende, og beregningen af den målte værdi justeres automatisk. Den justerbare følsomhedshysterese giver desuden mulighed for at stabilisere signalet for objekter, der nærmer sig fra siden.

Signalkvaliteten overvåges via IO-Link, mens driften er i gang, hvis signalstyrken falder, kan passende advarselssystem sættes op og problemstillingen udbedres, før det får dyre konsekvenser for anlæggets driftssikkerhed. På sensoren er der fire status-LED'er, som giver fuld visuel indikation på hvor godt den fungerer. Derved bliver de muligt at gribe ind og finjustere, hvis det bliver nødvendigt.

Færre varianter, flere muligheder

UC40’eren tilbyder mange indbyggede interface-muligheder, herunder digitale push-pull-udgange til IO-Link og analoge udgange. Dette fleksible interface-koncept giver øget fleksibilitet og bidrager til at reducere omkostningerne ved lagerbeholdning.

13/12 2023
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder