Sensorer og transducere

 

Kontrastsensorer med høj ydeevne

Kontrastsensorer med høj ydeevne

SICK præsenterer nye kontrastsensorer med ultralav jitter ved høje tastefrekvenser (in english).

Med KTS og KTX præsenterer SICK nye kontrastsensorer. Kombinationen mellem den patenterede TwinEye teknologi som sikrer forbedret kontrastgenkendelse og tastetolerancer, den yderst præcise RGB LED og en sensor med hidtil uset lav jitter ved høje tastefrekvenser, giver helt nye muligheder for detektering af kontrast og – for første gang i en sensor– også farve.

Styring af print-, pakke- og trykkerimaskiner foretages ofte via detektion af et kontrastmærke. For at kunne positionere tryk korrekt er det nødvendigt med en kontrastmærkesensor med høj præcision. Den nye patenterede TwinEye teknologi kan detektere på de svære applikationer med højglansmaterialer og komplekse kontraster selv på flakkende materialer.


Sensoren anvender en specialfremstillet SICK highpower RGB LED som udsender et intensivt og skarpt afgrænset lys. Den analyserer og optimerer LED’ens lysfarvesammensætning så den kan genkende selv de mindste kontrastforskelle og farveegenskaber. Sensoren kan derfor også benyttes som en simpel farvesensor, hvis der er behov for dette.

Sensoren har en skiftefrekvens på 50KHz kombineret med en meget lav jitter på kun 5 µsek, hvilket gør sensoren både hurtig og præcis.

Sensorens chip kan programmeres i gratis-softwaren SOPAS til at udføre avanceret signalbehandling og f.eks. genkende et mønster. Der er plads til at gemme fem forskellige job i sensoren, som kan fremkaldes vha. simple tryk på en knap eller nærmest uendelige antal via IO-LINK.

Ved at anvende IO-LINK interfacet kan sensorens data udnyttes direkte i maskinstyringen til diagnose visualisering. Ligeledes kan styringen konfigurere sensoren for eksempel ved formatskift i produktionen eller i tilfælde at udskiftning af sensoren.

Den nye KTX erstatter alle de velkendte typer; NT6, KT5 og KT10. Ønskes en 1:1 udskiftning benyttes KTX hustypen. KTS er en mindre type (s for small). Den vil i praksis fungere som det nye standardhus.

www.sick.dk
9/2 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Proximity Sensorer

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic