Sensorer og transducere

 

LIDAR-scanner til UAV droner

LIDAR-scanner til UAV droner

Fra 300 meters højde monteret på en drone (UAV) scanner flerlagsscanneren LD-MRS fra SICK jordens overflade i op til fire niveauer med helt utrolig god opløsning.

I den fremstormende UAV (Unmanned Aerial Vehicle) branche søges der konstant efter bedre systemer som kan bistå med bedre navigering og kortlægning af omgivelserne. 3D opmåling foretages ofte med sensorik, der i daglig tale kaldes LIDAR (Light og Radar), der baseres på TOF (time-of-flight) sensorer, som udsender et laserlys der ved returnering forsinkes lineært med afstanden til et givent emne.

LIDAR teknikken er en kendt teknologi for for firmaet SICK, da  firmaets sikkerhedsscannere og udendørs perimeter scannere benytter denne teknik. To årtiers udviklings-, produktions- og applikationserfaring ligger således bag en nye LD-MRS LIDAR sensor, der netop er lanceret.


Ved at scanne området i flere plan på samme tid og med samme sensor opnås en større detalje skarphed og overlappede sikre valide data.

Fra 300 meters højde monteret på en drone (UAV) scanner LD-MRS jordens overflade i op til fire niveauer med helt utrolig god opløsning.

LD-MRS LIDAR sensoren inkluderer bl.a. multi-echo funktion, så lys, der returneres fra tåge, regn og til dels sne, ikke registres. Den måler og scanner samtidigt på op til fire niveauer - det er vigtigt for bl.a. at kunne kompensere for UAV’ens op- og nedadbevægelser eller for at genkende stigninger. Op til tre  falske ekkoer undertrykkes og kun det rigtige, som returneres fra en fast genstand benyttes.

To vigtige parametre for UAV’er er vægten, som kan holdes på kun 700 gram, på trods af, at der benyttes et modstandsdygtigt metalhus, samt strømforbruget som holdes på kun 8W/24VDC og sidst er der et udvidet temperaturområde fra -40°C til +70°C. Herved sikres lang flyvetid og funktion fra nordpolen til ækvator. RS232/Ethernet, TCP/IP samt CAN interfaces er understøttet. 
 
Ofte foregår indledende skridt med UAV i universitetsmiljøet samt andre uddannelsessteder. For at sikre, at så mange som muligt får mulighed for at arbejde med den nye type scanner tilbyder SICK, at den kan lånes i en periode, købes til speciel pris eller ved specielle situationer som sponsorat.

http://www.sick.dk
31/1 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Proximity Sensorer

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic